Mandag: Salat med kyllingnuggets og dijondressing
4 porsjoner
Tid: 1 time 40 min
Ingredienser
1 romanosalat
50 g frisk babyspinat
50 g soltørkede tomater i olje
50 g parmesan
1 eske karse
Kyllingnuggets
600 g kyllingfilet
½ dl vann
½ dl olivenolje
1 dl hvetemel
1 ss tomatpuré
1 ss brun sukker
1 ss malt spisskummen
½ ts chilipulver
salt
nykvernet pepper
2 ½ dl pankorasp
1 dl olivenolje til steking
Dijondressing
150 g majones
25 g dijonsennep
20 g flytende honning
salt
nykvernet pepper
1. Skyll og tørk kyllingen. Skjær filetene i 4 biter. Rør vann, olje, mel, tomatpuré, sukker og krydder i en bolle, og vend kyllingbitene i marinaden. La dem marinere i minst 1 time.
2. Hell pankoraspet i en annen bolle. Ta kyllingbitene ut av marinaden, og bland dem med raspet, én om gangen, slik at det dekker helt. Varm en panne med olje, og stek de panerte kyllingbitene i pannen 3–5 minutter på hver side, til kjøttet er gjennomstekt.
3. Rør majones, sennep og honning sammen i en bolle til en kremet dressing. Smak til med salt og pepper.
4. Skyll og la salat og spinat renne av. Skjær salat i større biter. Bland salat, spinat og soltørkede tomater med litt av dressingen, og legg på et serveringsfat.
5. Skjær de sprøstekte kyllingbitene i to, og fordel over salaten sammen med høvlet parmesan og karse. Server resten av dressingen ved siden av i en skål.


Her er ukens matplan!
Tirsdag: Fisk med basilikumtopping og ovnsbakte grønnsaker
4 porsjoner
Tid: 1 time 15 min
Ingredienser
50 g pankorasp
25 g parmesan
2 never frisk basilikum
salt
nykvernet pepper
600 g torskefilet
2 ss dijonsennep
1 ss olivenolje
Ovnsbakte grønnsaker
800 g poteter
2 røde paprika
2 ss olivenolje
salt
nykvernet pepper
Servering
½ sitron
1 neve frisk basilikum
1. Sett ovnen på 200°. Skrubb potetene, og del dem i to. Skyll paprika, og skjær i brede strimler. Bland poteter og paprika med olje, og strø på salt og pepper. Fordel grønnsakene i en ildfast form, og bak i ovnen i 35 minutter.
2. Kjør pankoraps, parmesan og basilikum i en blender til grovt rasp. Krydre med salt og pepper.
3. Skjær torskefileten i mindre biter, og fordel dem over grønnsakene i formen. Smør sennep på toppen av fiskebitene, dryss over basilikumraspet og drypp litt olje over.
4. Sett formen tilbake i ovnen, og bak retten i 15 minutter, til fisken er gjennomstekt og grønnsakene møre.
5. Finriv sitronskall, og dryss over retten sammen med friske basilikumblader. Krydre med litt ekstra salt og pepper, og server straks.

Onsdag: Bolognese med potetlokk
4 porsjoner
Tid: 1 time 40 min
Ingredienser
1 løk
1 hvitløkbåt
2 gulrøtter
2 stilker selleri
1 ss olivenolje
400 g karbonadedeig
1 dl hvitvin
400 g moste tomater
50 g soltørkede tomater i olje
3 stilker frisk rosmarin
1 neve frisk basilikum
salt
pepper
Potetlokk
600 g poteter
50 g ricottaost
50 g parmesan
Servering
1 neve frisk basilikum
1. Skrell potetene, og skjær i 1 cm tykke skiver. Kok potetskivene i en kjele med lettsaltet vann, ca. 5 minutter. De skal ikke være helt møre. Hell av vannet, og la potetskivene dampe av.
2. Rens og finhakk løk og hvitløk. Skrell gulrøttene, skyll selleri, og skjær gulrøtter og selleri i små terninger.
3. Stek løk, hvitløk og grønnsaker i olje i en gryte i 5 minutter på middels varme. Senk varmen, og stek karbonadedeigen i gryten. Tilsett hvitvin, og la det koke inn. Tilsett tomater, grovhakkede tomater, hakket rosmarin og basilikum. La sausen småkoke under lokk i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
4. Sett ovnen på 200°. Hell bolognesen i en ildfast form,og fordel potetskivene over slik at de overlapper hverandre. Smør ricotta på potetskivene, og dryss over revet parmesan. Stek retten i ovnen i 30 minutter, til overflaten blir gyllen.
5. Dryss basilikumblader over retten, og server med en frisk grønn salat.

Torsdag: Pasta med erter, asparges og parmesan
4 porsjoner
Tid: 25 min
Ingredienser
300 g fersk pasta
1 løk
1 ss olivenolje
1 dl hvitvin
2 ½ dl hønsebuljong
250 g grønne asparges
200 g frosne erter
1 dl kremfløte
½ sitron
1 neve kruspersille
salt
nykvernet pepper
Servering
25 g parmesanbrød
1. Kok pasta i en kjele i lettsaltet vann etter anvisning på pakken.
2. Rens og finhakk løk. Stek løk i olje i en dyp panne til den blir myk og blank. Tilsett hvitvin og buljong, og la det koke inn i ca. 5–7 minutter.
3. Skyll aspargesen, brekk av den nederste delen av stilken, og skjær resten i mindre biter. Hell asparges, erter, kremfløte, finrevet sitronskall og hakket persille i sausen. La den småkoke i 5–8 minutter, til sausen tykner. Smak til med salt og pepper.
4. La pasta renne godt av, og bland i sausen. Anrett i dype tallerkener, dryss med revet parmesan, og server med godt brød.

Fredag: Porsjonspizzaermed ricotta, parmaskinke og ruccola
4 porsjoner
Tid: 1 time 35 min
Ingredienser
Pizzadeig
15 g gjær
2 dl vann
½ ts sukker
1 ts salt
1 ss olivenolje
50 g spelt fullkornmel
250 g pizzamel
Pizzafyll
150 g ricotta
1 ss olivenolje
salt
nykvernet pepper
3 stilker frisk rosmarin
Servering
12 skiver parmaskinke
50 g frisk babyspinat
50 g soltørkede tomater i olje
25 g parmesan
2 ss olivenolje
1. Rør gjæren ut i vannet. Tilsett sukker, salt, olivenolje og speltmel, og rør sammen. Tilsett pizzamel, og rør deigen smidig i en maskin i 5 minutter, til den slipper bakebollen. Legg deigen i en bolle som er smurt med litt olje. Dekk til med plastfolie og et håndkle, og la deigen heve i romtemperatur i 1 time.
2. Hell pizzadeigen ut på et meldrysset bakebord, og kjevle ut til 4 porsjonspizzaer. Legg bunnene på 2 ark bakepapir.
3. Sett ovnen på 240° varmluft, og la bakeplatene bli varme i ovnen.
4. Rør ricotta sammen med olje, salt og pepper. Smør ricottablandingen på pizzabunnene i et jevnt lag, og dryss over finhakket rosmarin. Trekk bakepapiret med pizzaene over på de varme stekeplatene, og stek pizzaene midt i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gylne og sprø.
5. Topp pizzaene med parmaskinke, spinat, soltørkede tomater og høvlet parmesan. Drypp over noen dråper god olivenolje, og server straks.
