Matplan:

Alltid noe godt til middag

Til deg! Fiks ferdig ukemeny.

Linselasagne med aubergine og gulrøtter. FOTO: Winnie Methmann
Linselasagne med aubergine og gulrøtter. FOTO: Winnie Methmann Vis mer
Publisert

Mandag: Paella med torskefilet

4 porsjoner
Tid: 1 time 10 min

Ingredienser
600 g torskefilet
½ l hønsebuljong
½ g knust safran
1 stor løk
3 hvitløkbåter
2 ss olivenolje
1 rød paprika
1 neve bredbladet persille
1 ss paprikapulver
1 ts røkt paprikapulver
2 ts malt gurkemeie
salt
nykvernet pepper
3 dl risottoris
1 boks hakkede tomater
100 g frosne erter
1 sitron

1. Skyll og tørk fisken. Del den i mindre biter. Varm buljongen, hell i en bolle, og tilsett safran. Rør godt rundt, og sett til side.
2. Rens og hakk løk, og finhakk hvitløk. Stek begge deler i olje i en dyp panne til løken er blank. Rens paprika, og skjær i små terninger. Skyll og hakk persille, og bland halvparten i pannen (gjem resten til pynt) sammen med paprika. Dryss på paprikapulver, gurkemeie, salt og pepper, og la det steke ytterligere et par minutter.
3. Skyll risen, og bland den i retten. Hell safranbuljongen i pannen sammen med hakkede tomater. Rør rundt. Legg lokk på pannen, og la paellaen småkoke i 30 minutter, til væsken er nesten fordampet.
4. Fordel biter av fisken i pannen, og dryss erter over retten. Legg på lokk, og la paellaen trekke i ytterligere 10 minutter, til fisken er ferdig dampet og kjøttet lyst.
5. Pynt med persille og sitronbåter.

Paella er en spansk risrett som lages med alt fra kylling og kanin til skalldyr og fisk. Her er den tilberedt med torskefilet. Tips! Arborioris er en italiensk kortkornet ris. Den er oppkalt etter byen Arborio, i Po-dalen i Piemonte i Italia. FOTO: Winnie Methmann
Paella er en spansk risrett som lages med alt fra kylling og kanin til skalldyr og fisk. Her er den tilberedt med torskefilet. Tips! Arborioris er en italiensk kortkornet ris. Den er oppkalt etter byen Arborio, i Po-dalen i Piemonte i Italia. FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Tirsdag: Ravioliform med ost og grønnsaker

4 porsjoner
Tid: 40 min

Ingredienser
500 g fersk ravioli
1 squash
2 hvitløkbåter
1 neve frisk basilikum
50 g parmesan
250 g ricottaost
salt
nykvernet pepper
200 g frosne erter
1 kule frisk mozzarella (125 g)

1. Sett ovnen på 200°. Riv squash på den grove siden av et rivjern.
2. Skrell og finriv hvitløk. Finhakk basilikum. Finriv parmesan. Rør revet squash, hvitløk, basilikum og parmesan sammen med ricotta, og smak til med salt og pepper.
3. Bland ricottablandingen, frosne erter og ravioli sammen i et ildfast fat. Topp med mozzarella i mindre biter.
4. Sett fatet midt i ovnen i ca. 20 minutter, til pastaen er al dente og osten gyllen.

Dette lekre raviolifatet inneholder både tre typer ost og masse grønt, og vil derfor garanter glede alle rundt bordet. Tips! Denne kan gjerne serveres med en god salat til. FOTO: Winnie Methmann
Dette lekre raviolifatet inneholder både tre typer ost og masse grønt, og vil derfor garanter glede alle rundt bordet. Tips! Denne kan gjerne serveres med en god salat til. FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Onsdag: Kyllinglår medovnsstekte poteterog whiskysaus

4 porsjoner
Tid: 1 time 5 min

Ingredienser
4 hele kyllinglår
1 ss olivenolje
salt
nykvernet pepper

Ovnsstekte poteter
1 kg poteter
2 ss olivenolje
salt

Whiskysaus
100 g smør
70 g tomatpuré
2 ts tørket rosmarin
1 dl whisky
2 ½ dl kremfløte
2 ts rørsukker
salt
nykvernet pepper

Servering
200 g frosne erter

1. Sett ovnen på 200°. Skrubb eller skrell potetene, og skjær dem i båter. Fordel dem på en bakepapirkledd stekeplate, og bland med olivenolje og salt. Bak potetene i ovnen i ca. 35 minutter.
2. Skyll og tørk kyllingen. Legg kyllinglårene i en ildfast form. Drypp olivenolje over, og dryss på salt og pepper. Stek i ovnen i 30 minutter, til skinnet er sprøtt og kjøttet gjennomstekt.
3. Smelt smør i en kjele. Tilsett tomatpuré og rosmarin, og rør godt rundt. Hell i whisky, og la det koke et par minutter, til alkoholen fordamper. Tilsett fløte, og kok opp sausen. Smak til med sukker, salt og pepper. Ta kjelen av varmen fram til servering.
4. Kok opp ertene. Server kyllinglårene med ovnsbakte poteter, grønne erter og whiskysaus.

Kylling og poteter smaker virkelig godt med en hjemmelaget whiskysaus. Tips! En whiskysaus passer også godt til en biff. FOTO: Winnie Methmann
Kylling og poteter smaker virkelig godt med en hjemmelaget whiskysaus. Tips! En whiskysaus passer også godt til en biff. FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Torsdag: Linselasagne med aubergine og gulrøtter

4 porsjoner
Tid: 1 time 35 min

Ingredienser
2 løk
4 hvitløkbåter
2 ss olivenolje
1 aubergine
2 gulrøtter
salt
nykvernet pepper
1 ss tørket basilikum
1 ss tørket oregano
2 bokser hakkede tomater
140 g tomatpuré
½ l grønnsakbuljong
2 dl tørkede røde linser
1 dl chiafrø
2 ss rødvinseddik
lasagneplater
1 kule fersk mozzarella (125 g)
½ l ferdig hvit saus

Servering
1 neve frisk timian
125 g blandet grønn salat

1. Rens og finhakk løk og hvitløk. Stek i olje i en stor gryte. Skyll auberginen, og skjær den i små terninger. La dem steke med i gryten til terningene blir gylne og møre.
2. Skyll og riv squash. Skrell og riv gulrøttene, og bland begge deler i gryten. Krydre med salt, pepper, basilikum og oregano, og la det steke til grønnsakene faller sammen, blir gylne og væsken er fordampet. Det tar tid, men ha tålmodighet, for det gjør sausen ekstra smakfull.
3. Hell i hakkede tomater, tomatpuré, buljong, røde linser og chiafrø i gryten. Rør godt om, og la linsesausen koke i 20 minutter. Smak til med rødvinseddik.
4. Sett ovnen på 200°. Legg et lag linsesaus i bunnen av et stort ildfast fat. Legg et lag lasagneplater over. Topp med hvit saus. Fortsett med linsesaus, lasagneplater og hvit saus i lag til alt er brukt opp. Dryss til slutt over mozzarella i mindre biter.
5. Stek lasagnen på nederste rille i ovnen i 35–40 minutter, til lasagneplatene blir møre. Pynt med timian, og server lasagnen med grønn salat.

Du vil neppe savne kjøttet i denne vegetariske lasagnen med linser. FOTO: Winnie Methmann
Du vil neppe savne kjøttet i denne vegetariske lasagnen med linser. FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Fredag: Fylte paprika med soltørkede tomaterog fetaost

4 porsjoner
Tid: 55 min

Ingredienser
400 g karbonadedeig
4 røde paprika
1 liten løk
2 hvitløkbåter
180 g soltørkede tomater
1 neve frisk basilikum
40 g pinjekjerner
1 ss tomatpuré
150 g fetaost
salt
nykvernet pepper

Servering
50 g ruccola
1 grov bagett

1. Sett ovnen på 200°. Skyll og del paprika i to på langs. Ta ut frøene. Legg paprika i en ildfast form. Rens og finhakk løk og hvitløk. La soltørkede tomater renne av, og hakk dem fint.
2. Skyll og hakk basilikum. Rist pinjekjerner lett i en tørr stekepanne. Rør karbonade­deigen, løk, hvitløk, tomatpuré, soltørkede tomater, basilikum og pinjekjerner sammen. Smuldre fetaosten grovt, og bland den i farsen sammen med salt og pepper.
3. Fordel farsen i de halve paprikaene, og stek dem på nederste rille i ovnen i ca. 25 minutter, til kjøttet er gjennomstekt. Server med ruccola og grov bagett.

Karbonadedeigen blandes med soltørkede tomater og feta, som er salt på smak, så husk å holde litt igjen på mengden salt du tilsetter. FOTO: Winnie Methmann
Karbonadedeigen blandes med soltørkede tomater og feta, som er salt på smak, så husk å holde litt igjen på mengden salt du tilsetter. FOTO: Winnie Methmann Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer