Matplan:

Alltid noe godt til middag

Til deg! Fiks ferdig ukemeny.

Burger med bernaisemajones. FOTO: Winnie Methmann
Burger med bernaisemajones. FOTO: Winnie Methmann Vis mer
Publisert

Mandag: Sandwich med tunfisksalat

4 personer
Tid: 30 min

Ingredienser
2 bokser tunfisk i olje
1 liten rødløk
4 ss god majones
4 ss gresk yoghurt, 10 %
salt og pepper
½ sitron

Syltet rødløk
1 rødløk
1 dl eplesidereddik

Til servering
½ agurk
125 g blandet grønn salat
8 sandwichbrød

1. Syltet rødløk: Rens rødløken, og skjær den i svært tynne båter. Varm eplesidereddiken i en kasserolle så den akkurat når kokepunktet. Legg rødløkbåtene i et rent syltetøyglass, hell eddiken over, og la det avkjøles fram til servering.

2. Renn av tunfisken, og hell den i en skål. Rens løk, og hakk fint. Rør tunfisk, rødløk, majones, gresk yoghurt, salt, pepper og sitronsaft sammen til en jevn og grov konsistens.

3. Servering: Skyll agurken, og lag lange, tynne bånd av den med en potetskreller. Skyll og tørk salaten. Varm opp sandwichbrødene, og fyll dem med grønn salat, tunfisksalat, agurk og syltet rødløk.

Denne er perfekt på dager der du trenger et kjapt måltid. FOTO: Winnie Methmann
Denne er perfekt på dager der du trenger et kjapt måltid. FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Tirsdag: Kyllingform med kremostsaus

4 personer
Tid: 25 min
Ovnstid: 40 min

Ingredienser
4 kyllingfileter
100 g bacon i terninger
salt og pepper
1 stor løk
2 fedd hvitløk
1 ss smør til steking
2 røde paprika
250 g sjampinjonger
1 neve frisk timian
1 boks hakkede tomater
1 ss tomatpuré
200 g kremost
1 ½ dl kremfløte
salt og pepper

Tilbehør
4 dl ris
1 neve frisk timian

1. Skru ovnen på 180°. Stek bacon­terninger sprø i en stor panne, og la terningene dryppe av på kjøkken­papir. Krydre kyllingfiletene godt med salt og pepper, og brun dem i baconfettet i pannen. Legg kyllingen over i en ildfast form, og dryss bacon over.
2. Rens og hakk løk, og rens og press hvitløk. Stek løk og hvitløk i pannen i smør. Rens paprikaene, og skjær dem i terninger. Rens sjampinjonger, og skjær dem i skiver. La paprikaer og sopp steke med i pannen. Tilsett finhakket timian. La det hele steke til det tar farge.
3. Rør hakkede tomater, tomatpuré, kremost og fløte i pannen. Smak til med salt og pepper, og fordel sausen i formen. Sett formen i ovnen i 20 minutter.
4. Tilbehør: Kok ris etter anvisning på pakken. Dryss timian over den ferdige retten, og server med ris til.

Hvis du vil ha noe annet enn ris, kan du også velge pasta til denne kyllingretten. Tips! Kjøtt eller fisk med grønnsaker og saus i en ildfast form er en super måte å lage middag på. FOTO: Winnie Methmann
Hvis du vil ha noe annet enn ris, kan du også velge pasta til denne kyllingretten. Tips! Kjøtt eller fisk med grønnsaker og saus i en ildfast form er en super måte å lage middag på. FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Onsdag: Gresk spinatpai

4 personer
Tid: 25 min
Ovnstid: 30 min

Ingredienser
10 ark filodeig
olivenolje til pensling
1 ss sesamfrø

Spinatfyll
500 g spinat, frossen
2 fedd hvitløk
1 bunt vårløk
1 potte frisk dill
3 egg
½ ts revet muskatnøtt
pepper
50 g parmesan
250 g feta

Til servering
65 g ruccola
1 sitron

1. Spinatfyll: Tin spinaten, og la den dryppe av i en sikt. Press det meste av væsken ut av spinaten med en skje. Rens og press hvitløk. Rens vårløk, og skjær dem i tynne skiver. Hakk dill fint. Pisk eggene luftige i en skål, og tilsett spinat, hvitløk, vårløk, dill, muskatnøtt, pepper, friskrevet parmesan og smuldret feta. Rør det hele sammen.
2. Skru ovnen på 180°. Smør en ildfast form med olivenolje, og legg 8 av filodeigarkene i formen, slik at de dekker hele formen, men slik at det samtidig er nok plass på sidene til at kantene kan foldes over fyllet.
3. Hell spinatfyllet i formen, og fold kantene av filodeigen innover. Legg de siste filodeigarkene over formen, og dytt sidene ned langs kanten av formen. Pensle overflaten med olivenolje, og dryss på sesamfrø. Stek paien i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gylden. Server med ruccola og sitronbåter.

Denne paien kalles spanakopita, og er en gresk rett med deilig, grønt fyll av spinat og feta, og en sprø bunn av filodeig. Tips! Får du rester, er dette en super lunsj neste dag, og den kan også spises kald. FOTO: Winnie Methmann
Denne paien kalles spanakopita, og er en gresk rett med deilig, grønt fyll av spinat og feta, og en sprø bunn av filodeig. Tips! Får du rester, er dette en super lunsj neste dag, og den kan også spises kald. FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Torsdag: Pasta med salsiccia og salvie

4 personer
Tid: 20 min

Ingredienser
40 g mandler
400 g salsicciapølser
1 håndfull salvie
500 g fersk båndpasta
50 g parmesan
salt og pepper

1. Rist mandlene i en tørr panne, og hakk dem grovt. Sett mandlene til side.
2. Klem salsiccia-pølsen i små biter, og stek bitene i en panne. Tilsett hakket salvie, og la det steke til kjøttet er gjennomstekt og lett gyllent.
3. Kok pastaen al dente i saltet vann. Vend den nykokte pastaen i pannen, og riv parmesan over. Smak til med salt og pepper. Dryss over grov­hakkede mandler, og server.

Salsiccia er en italiensk pølse som du kan finne i større matbutikker og delikatessebutikker. FOTO: Winnie Methmann
Salsiccia er en italiensk pølse som du kan finne i større matbutikker og delikatessebutikker. FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Fredag: Burger med bearnaisemajones

4 personer
Tid: 30 min

Ingredienser
4 entrecôter
salt og pepper
20 g smør til steking
1 håndfull frisk timian
4 skiver cheddar

Bearnaisemajones
2 eggeplommer
1 ss hvitvinseddik
2 ss bearnaiseessens
salt og pepper
2 dl rapsolje
1 håndfull frisk estragon

Til servering
4 burgerbrød
1 salat
1 agurk

1. Bearnaisemajones: Ha eggeplommer, hvitvinseddik, salt, pepper og 1 ½ dl olje i en skål, og bland med en stavmikser. Tilsett eventuelt mer olje til konsistensen er passende. Rør finhakket estragon i majonesen, og smak til.
2. Tørk biffene med kjøkkenpapir, og krydre dem godt med salt og pepper. Smelt smør i en panne sammen med timiankvister. Stek biffene i pannen ved høy varme i 3–5 minutter på hver side, alt etter hvor gjennomstekte du liker dem. Legg en skive ost på hver biff etter at du har snudd dem, så osten smelter.
3. Servering: Varm burgerbrødene, del dem, og smør på bearnaise­majones. Skyll og tørk salaten. Skyll agurk, og skjær den i skiver. Fyll burgerbrødene med salatblader, biff og agurkskiver.

Dette er en skikkelig luksusburger med entrecôte. FOTO: Winnie Methmann
Dette er en skikkelig luksusburger med entrecôte. FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer