Mandag: Sandwich med tunfisksalat
4 personer
Tid: 30 min
Ingredienser
2 bokser tunfisk i olje
1 liten rødløk
4 ss god majones
4 ss gresk yoghurt, 10 %
salt og pepper
½ sitron
Syltet rødløk
1 rødløk
1 dl eplesidereddik
Til servering
½ agurk
125 g blandet grønn salat
8 sandwichbrød
1. Syltet rødløk: Rens rødløken, og skjær den i svært tynne båter. Varm eplesidereddiken i en kasserolle så den akkurat når kokepunktet. Legg rødløkbåtene i et rent syltetøyglass, hell eddiken over, og la det avkjøles fram til servering.
2. Renn av tunfisken, og hell den i en skål. Rens løk, og hakk fint. Rør tunfisk, rødløk, majones, gresk yoghurt, salt, pepper og sitronsaft sammen til en jevn og grov konsistens.
3. Servering: Skyll agurken, og lag lange, tynne bånd av den med en potetskreller. Skyll og tørk salaten. Varm opp sandwichbrødene, og fyll dem med grønn salat, tunfisksalat, agurk og syltet rødløk.


Her er ukens matplan!
Tirsdag: Kyllingform med kremostsaus
4 personer
Tid: 25 min
Ovnstid: 40 min
Ingredienser
4 kyllingfileter
100 g bacon i terninger
salt og pepper
1 stor løk
2 fedd hvitløk
1 ss smør til steking
2 røde paprika
250 g sjampinjonger
1 neve frisk timian
1 boks hakkede tomater
1 ss tomatpuré
200 g kremost
1 ½ dl kremfløte
salt og pepper
Tilbehør
4 dl ris
1 neve frisk timian
1. Skru ovnen på 180°. Stek baconterninger sprø i en stor panne, og la terningene dryppe av på kjøkkenpapir. Krydre kyllingfiletene godt med salt og pepper, og brun dem i baconfettet i pannen. Legg kyllingen over i en ildfast form, og dryss bacon over.
2. Rens og hakk løk, og rens og press hvitløk. Stek løk og hvitløk i pannen i smør. Rens paprikaene, og skjær dem i terninger. Rens sjampinjonger, og skjær dem i skiver. La paprikaer og sopp steke med i pannen. Tilsett finhakket timian. La det hele steke til det tar farge.
3. Rør hakkede tomater, tomatpuré, kremost og fløte i pannen. Smak til med salt og pepper, og fordel sausen i formen. Sett formen i ovnen i 20 minutter.
4. Tilbehør: Kok ris etter anvisning på pakken. Dryss timian over den ferdige retten, og server med ris til.

Onsdag: Gresk spinatpai
4 personer
Tid: 25 min
Ovnstid: 30 min
Ingredienser
10 ark filodeig
olivenolje til pensling
1 ss sesamfrø
Spinatfyll
500 g spinat, frossen
2 fedd hvitløk
1 bunt vårløk
1 potte frisk dill
3 egg
½ ts revet muskatnøtt
pepper
50 g parmesan
250 g feta
Til servering
65 g ruccola
1 sitron
1. Spinatfyll: Tin spinaten, og la den dryppe av i en sikt. Press det meste av væsken ut av spinaten med en skje. Rens og press hvitløk. Rens vårløk, og skjær dem i tynne skiver. Hakk dill fint. Pisk eggene luftige i en skål, og tilsett spinat, hvitløk, vårløk, dill, muskatnøtt, pepper, friskrevet parmesan og smuldret feta. Rør det hele sammen.
2. Skru ovnen på 180°. Smør en ildfast form med olivenolje, og legg 8 av filodeigarkene i formen, slik at de dekker hele formen, men slik at det samtidig er nok plass på sidene til at kantene kan foldes over fyllet.
3. Hell spinatfyllet i formen, og fold kantene av filodeigen innover. Legg de siste filodeigarkene over formen, og dytt sidene ned langs kanten av formen. Pensle overflaten med olivenolje, og dryss på sesamfrø. Stek paien i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gylden. Server med ruccola og sitronbåter.

Torsdag: Pasta med salsiccia og salvie
4 personer
Tid: 20 min
Ingredienser
40 g mandler
400 g salsicciapølser
1 håndfull salvie
500 g fersk båndpasta
50 g parmesan
salt og pepper
1. Rist mandlene i en tørr panne, og hakk dem grovt. Sett mandlene til side.
2. Klem salsiccia-pølsen i små biter, og stek bitene i en panne. Tilsett hakket salvie, og la det steke til kjøttet er gjennomstekt og lett gyllent.
3. Kok pastaen al dente i saltet vann. Vend den nykokte pastaen i pannen, og riv parmesan over. Smak til med salt og pepper. Dryss over grovhakkede mandler, og server.

Fredag: Burger med bearnaisemajones
4 personer
Tid: 30 min
Ingredienser
4 entrecôter
salt og pepper
20 g smør til steking
1 håndfull frisk timian
4 skiver cheddar
Bearnaisemajones
2 eggeplommer
1 ss hvitvinseddik
2 ss bearnaiseessens
salt og pepper
2 dl rapsolje
1 håndfull frisk estragon
Til servering
4 burgerbrød
1 salat
1 agurk
1. Bearnaisemajones: Ha eggeplommer, hvitvinseddik, salt, pepper og 1 ½ dl olje i en skål, og bland med en stavmikser. Tilsett eventuelt mer olje til konsistensen er passende. Rør finhakket estragon i majonesen, og smak til.
2. Tørk biffene med kjøkkenpapir, og krydre dem godt med salt og pepper. Smelt smør i en panne sammen med timiankvister. Stek biffene i pannen ved høy varme i 3–5 minutter på hver side, alt etter hvor gjennomstekte du liker dem. Legg en skive ost på hver biff etter at du har snudd dem, så osten smelter.
3. Servering: Varm burgerbrødene, del dem, og smør på bearnaisemajones. Skyll og tørk salaten. Skyll agurk, og skjær den i skiver. Fyll burgerbrødene med salatblader, biff og agurkskiver.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no