Mandag: Quinoasalat med kylling og grønnsaker
4 personer
Tid: 30 min
Ingredienser
250 g quinoa
4 kyllingfileter
salt og pepper
olje til steking
½ sitron
1 rødløk
2 røde paprikaer
200 g grønne bønner
1 boks mais
2 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
¼ ts knust, tørket chili
salt
Persilledressing med hvitløk
2 dl yoghurt naturell 1,5 %
1 fedd hvitløk
1 håndfull bredbladet persille
salt og pepper
1. Skyll og kok quinoa etter pakkens anvisning. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper. Stek dem i olje i en panne i 5–6 minutter på hver side. Skjær dem i grove stykker. Drypp dem med sitronsaft mens de er varme.
2. Rens rødløk, og skjær i tynne båter. Rens paprikaene, og skjær dem i strimler. Klyp endene av de grønne bønnene. Sil av væsken fra maisboksen. Stek rødløk og paprika i litt olje i en panne ved middels høy varme i 2 minutter. Tilsett bønner og mais, og stek videre i 2–3 minutter. Krydre grønnsakene med spisskummen, koriander, chili og salt.
3. Persilledressing med hvitløk: Rør yoghurt sammen med presset hvitløk og finhakket persille. Smak til med salt og pepper. Vend den kokte quinoaen sammen med de stekte grønnsakene, og anrett kyllingstykkene oppå. Server dressingen i en skål ved siden av.


Slik lager du rabarbratrifli med mandelknas
Tirsdag: Pizza med bacon, chili og brokkolini
4 personer
Tid: 15 min
Ovnstid: 15 min
Ingredienser
2 ruller ferdig pizzadeig
100 g mascarpone
salt og pepper
200 g bacon i skiver
300 g brokkolini (eller vanlig brokkoli skåret i tynne stenger)
2 ss olivenolje
1 usprøytet sitron
60 g små kapers
1 ts knust, tørket chili
Til servering
25 g parmesan
1 potte basilikum
1. Skru ovnen på 230° varmluft. La to bakeplater bli varme i ovnen. Legg pizzadeigene på hver sitt ark bakepapir. Smør mascarpone på bunnene i et jevnt lag, og krydre dem med salt og pepper. Fordel baconskivene på de to pizzaene.
2. Skyll brokkolini, og skjær eventuelt de store igjennom på langs. Vend brokkolini i olje og salt, og fordel dem på pizzaene.
3. Riv sitronskallet fint. Dryss kapers, tørket chili og sitronskall jevnt ut over pizzaene. Trekk bakepapiret med pizzaene over på de varme bakeplatene, og stek dem i ovnen i ca. 15 minutter.
4. Server pizzaene rykende varme med friskhøvlet parmesan og friske basilikumblader på toppen.

Onsdag: Laks i form med purre, kapers og små poteter
4 personer
Tid: 20 min
Ovnstid: 20 min
Ingredienser
4 purrer
1 potte dill
1 ss smør til steking
150 g mascarpone
1 dl melk
salt og pepper
4 laksefileter uten skinn
½ usprøytet sitron
30 g kapers
Tilbehør
800 g små poteter
1. Skru ovnen på 200°. Rens purrene, og skjær dem i tynne skiver. Hakk dillen. Stek purrene i smør i en panne i 2–3 minutter. Tilsett mascarpone og melk, og rør det ut sammen med purrene og halvparten av dillen. Krydre med salt og pepper.
2. Fordel den kremete purreblandingen i bunnen av en smurt, ildfast form, og legg laksebitene oppå. Drypp med sitronsaft, og dryss finrevet sitronskall og kapers over laksen. Stek retten i ovnen i 20 minutter, til laksen er gjennomstekt.
3. Skrubb potetene, og kok dem møre i lettsaltet vann.
4. Servering: Ta formen med laksen ut av ovnen, og dryss over resten av den hakkede dillen. Server retten rett fra formen med kokte poteter som tilbehør.

Torsdag: Ovnsbakt capresesalat med agurk og svinefilet
4 personer
Tid: 20 min
Ovnstid: 10 min
Ingredienser
ca. 800 g svinefilet
salt og pepper
olje til steking
500 g små tomater
125 g mini-mozzarellakuler
150 g svarte oliven
Basilikumpesto
1 potte basilikum
1 potte persille
40 g pinjekjerner
25 g friskrevet parmesan
1 dl olivenolje
salt og pepper
½ sitron
Agurkspagetti
1 agurk
1. Skyll og tørk kjøttet, skjær det i 2 cm tykke skiver, og krydre med salt og pepper. Brun skivene i olje i en panne i 2–3 minutter på hver side.
2. Skru ovnen på 200°. Fordel de stekte skivene i en ildfast form.
3. Skyll og halver tomatene, og fordel dem oppå kjøttet sammen med mozzarella og grovhakket oliven. Sett formen i ovnen i 10 minutter.
4. Basilikumpesto: Legg til side litt basilikum til pynt, og ha resten av basilikumen i en food-processor sammen med persille, pinjekjerner, parmesan og olje. Kjør det så til en tykk pesto, og smak til med salt, pepper og sitron.
5. Agurkspagetti: Skyll agurken, og skjær den i tynne spagettistrimler. Bruk gjerne en «spiralizer» til å lage strimlene. Topp ovnsretten med agurkspagetti, basilikumpesto og basilikumblader.

Fredag: Ertesuppe med brokkolini, sitron og ristet chorizo
4 personer
Tid: 30 min
Ingredienser
1 løk
1 fedd hvitløk
1 ss olivenolje til steking
200 g brokkolini
500 g frosne erter
1,2 l grønnsakbuljong
2 ½ dl matfløte
½ usprøytet sitron
salt og pepper
Tilbehør
150 g tørket chorizo
1 potte brønnkarse
1 brød
1. Rens og hakk løk og hvitløk fint, og stek det i olje i en gryte i 2 minutter. Skyll brokkolinien, skjær den i grove stykker, og legg dem i gryten sammen med erter. Tilsett buljong, og kok opp suppen. La suppen småkoke i 15 minutter, til grønnsakene er møre.
2. Bruk en stavmikser i gryten til å kjøre suppen jevn og glatt. Tilsett fløten, og varm suppen opp igjen. Tilsett sitronsaft og sitronskall, og smak suppen til med salt og pepper.
3. Skjær chorizo i små biter, og stek dem gylne og sprø i en tørr panne. La dem dryppe av på kjøkkenpapir.
4. Anrett suppen i fire dype tallerkener eller porsjonsskåler, og topp med ristet chorizo og klippet brønnkarse. Server med brød til.
