Matplan:

Alltid noe godt til middag

Til deg! Fiks ferdig ukemeny.

Ertesuppe med brokkolini, sitron og ristet chorizo. FOTO: Line Falck
Ertesuppe med brokkolini, sitron og ristet chorizo. FOTO: Line Falck Vis mer
Publisert

Mandag: Quinoasalat med kylling og grønnsaker

4 personerTid: 30 min

Ingredienser250 g quinoa4 kyllingfiletersalt og pepperolje til steking½ sitron1 rødløk2 røde paprikaer200 g grønne bønner1 boks mais2 ts malt spisskummen1 ts malt koriander¼ ts knust, tørket chilisalt

Persilledressing med hvitløk2 dl yoghurt naturell 1,5 %1 fedd hvitløk1 håndfull bredbladet persillesalt og pepper

1. Skyll og kok quinoa etter pakkens anvisning. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper. Stek dem i olje i en panne i 5–6 minutter på hver side. Skjær dem i grove stykker. Drypp dem med sitronsaft mens de er varme.2. Rens rødløk, og skjær i tynne båter. Rens paprikaene, og skjær dem i strimler. Klyp endene av de grønne bønnene. Sil av væsken fra maisboksen. Stek rødløk og paprika i litt olje i en panne ved middels høy varme i 2 minutter. Tilsett bønner og mais, og stek videre i 2–3 minutter. Krydre grønn­sakene med spisskummen, koriander, chili og salt.3. Persilledressing med hvitløk: Rør yoghurt sammen med presset hvitløk og finhakket persille. Smak til med salt og pepper. Vend den kokte quinoaen sammen med de stekte grønnsakene, og anrett kyllingstykkene oppå. Server dressingen i en skål ved siden av.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer