Matplan:

Alltid noe godt til middag

Til deg! Fiks ferdig ukemeny.

Mandelpanert kalv med potet og spisskålsalat. FOTO: Winnie Methmann
Mandelpanert kalv med potet og spisskålsalat. FOTO: Winnie Methmann Vis mer
Publisert

Mandag: Pitabrød med tunfisksalat og grønnsaker

4 personerTid: 25 min

Ingredienser2 bokser tunfisk i olje150 g mais på boks1 liten rødløk4 ss majones4 ss crème fraîche, 9 %1/2 sitronsalt og pepper

Grønt1 agurk2 store gulrøtter1/2 spisskål8 pitabrød

1. Tunfisksalat: La oljen renne av tunfisken, og hell fisken i en skål. La væsken fra maisen renne av, og hell maiskornene i skålen med tunfisken. Rens løk, og hakk den fint. Rør tunfisk, mais, løk, majones, crème fraîche og sitronsaft sammen til det har en jevn og grov konsistens. Smak tunfisksalaten til med salt og pepper.2. Grønt: Skyll agurk, og skrell gulrøttene. Lag lange bånd av både agurk og gulrøtter med en potetskreller. Skyll spisskålen, og snitt den fint, gjerne på en mandolin. Varm pitabrødene i ovnen.3. Servering: Fyll de varme pitabrødene med tunfisksalat og grønnsaker, og server straks.

Tirsdag: Bulgursalat med sprø chorizo

4 personerTid: 30 minOvnstid: 25 min

Ingredienser500 g søtpotet3 ss olivenolje2 ts tørket oreganosalt

Bulgursalat4 dl bulgur1 ss olivenolje1/2 sitronsalt og pepper150 g tørket chorizo150 g feta50 g ruccola

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer