Matplan:

Alltid noe godt til middag

Til deg! Fiks ferdig ukemeny.

Mandelpanert kalv med potet og spisskålsalat. FOTO: Winnie Methmann
Mandelpanert kalv med potet og spisskålsalat. FOTO: Winnie Methmann Vis mer
Publisert

Mandag: Pitabrød med tunfisksalat og grønnsaker

4 personer
Tid: 25 min

Ingredienser
2 bokser tunfisk i olje
150 g mais på boks
1 liten rødløk
4 ss majones
4 ss crème fraîche, 9 %
1/2 sitron
salt og pepper

Grønt
1 agurk
2 store gulrøtter
1/2 spisskål
8 pitabrød

1. Tunfisksalat: La oljen renne av tunfisken, og hell fisken i en skål. La væsken fra maisen renne av, og hell maiskornene i skålen med tunfisken. Rens løk, og hakk den fint. Rør tunfisk, mais, løk, majones, crème fraîche og sitronsaft sammen til det har en jevn og grov konsistens. Smak tunfisksalaten til med salt og pepper.
2. Grønt: Skyll agurk, og skrell gulrøttene. Lag lange bånd av både agurk og gulrøtter med en potetskreller. Skyll spisskålen, og snitt den fint, gjerne på en mandolin. Varm pitabrødene i ovnen.
3. Servering: Fyll de varme pitabrødene med tunfisksalat og grønnsaker, og server straks.

Pitabrød er en hit hos både barn og voksne. Prøv denne versjonen med tunfisksalat, og benytt muligheten til å tømme kjøleskapet for grønnsaker. FOTO: Winnie Methmann
Pitabrød er en hit hos både barn og voksne. Prøv denne versjonen med tunfisksalat, og benytt muligheten til å tømme kjøleskapet for grønnsaker. FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Tirsdag: Bulgursalat med sprø chorizo

4 personer
Tid: 30 min
Ovnstid: 25 min

Ingredienser
500 g søtpotet
3 ss olivenolje
2 ts tørket oregano
salt

Bulgursalat
4 dl bulgur
1 ss olivenolje
1/2 sitron
salt og pepper
150 g tørket chorizo
150 g feta
50 g ruccola

1. Skru ovnen på 200°. Skrell søtpotetene, og skjær dem i terninger. Fordel terningene på en bakeplate kledd med bakepapir, og vend dem i olje, oregano og salt. Stek søtpotetterningene i ovnen i 25 minutter, til de er møre.
2. Bulgursalat: Kok bulgur etter anvisning på pakken. Vend den kokte bulguren i olje, sitronsaft, salt og pepper. Skjær chorizo i små terninger med en skarp kniv, og stek dem i ovnen i 5–10 minutter sammen med søtpotetterningene til chorizoterningene er sprø. Pass på, for de svis fort. Smuldre fetaen i mindre biter. Skyll og tørk ruccolaen.
3. Servering: Vend søtpotet-terningene, chorizoterningene, feta og ruccola sammen med bulgur i en bolle, og server.

Denne fyldige salaten med sprø chorizo-terninger passer godt både som et måltid i seg selv og som tilbehør til kylling. FOTO: Winnie Methmann
Denne fyldige salaten med sprø chorizo-terninger passer godt både som et måltid i seg selv og som tilbehør til kylling. FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Onsdag: Spagetti med mais og ricotta

4 personer
Tid: 15 min

Ingredienser
400 g spagetti
2 fedd hvitløk
1 ss olivenolje til steking
250 g ricotta
1 dl friskrevet parmesan
1/2 usprøytet sitron
150 g mais fra boks

Til servering
friskrevet parmesan
1 håndfull frisk basilikum
pepper

1. Kok spagettien etter anvisning på pakken. Spar litt av kokevannet.
2. Rens og press hvitløk, og stek det i olje i en dyp panne. Tilsett ricotta, parmesan, finrevet sitronskall og -saft, og rør rundt. Tilsett litt kokevann fra pastaen, til konsistensen er kremete. Hell vannet fra maisen, og vend mais og spagetti i sausen. Krydre med salt og pepper.
3. Servering: Server retten med friskrevet parmesan og basilikumblader. Krydre med pepper.

Sitronskallet bidrar til å gi denne pastaretten en herlig syrlighet. Tips! Dette er en super rett når du må ha middagen kjapt på bordet. FOTO: Winnie Methmann
Sitronskallet bidrar til å gi denne pastaretten en herlig syrlighet. Tips! Dette er en super rett når du må ha middagen kjapt på bordet. FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Torsdag: Quesadillas med kylling og svarte bønner

4 personer
Tid: 40 min

Ingredienser
500 g kyllingfilet
1 ts røkt paprikapulver
1 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
salt og pepper
1 ss olivenolje til steking

Fyll
1 boks svarte bønner
150 g cheddar
8 hvetetortillaer
4 ss olivenolje til steking
230 g tomatsalsa

Guacamole
2 modne avokadoer
1 liten løk
2 fedd hvitløk
1 håndfull frisk koriander
1 lime
salt og pepper

1. Guacamole: Del avokadoene i to, og fjern steinen. Spa ut avokadokjøttet med en skje, og ha det i en skål. Mos avokado­kjøttet med en gaffel. Rens og hakk løk fint, og rens og press hvitløk. Hakk koriander grovt (spar noen blader til pynt). Rør løk, hvitløk og koriander i avokadomosen. Smak til med limesaft, salt og pepper.
2. Skjær kyllingfiletene i skiver, og legg dem i en skål. Tilsett alt krydderet, og bland godt. Stek kjøttet gyllent og gjennomstekt i olje på en panne. Skjær kjøttet i terninger.
3. Fyll: Hell væsken ut av boksen med svarte bønner. Skyll bønnene i en sikt, og la det dryppe av. Riv cheddarosten grovt.
4. Varm en tortilla i litt olje på en panne. Fordel litt kylling, bønner, tomatsalsa og cheddar over. Legg en tortilla oppå, og press lett sammen. La det steke til den nederste tortillaen er gyllen og osten begynner å smelte. Vend quesadillaen, og stek den ferdig på den andre siden. Gjenta med de resterende tortillaene.
5. Servering: Skjær quesadillaene i trekanter. Pynt med korianderblader, og server med guaca­mole.

Hvis du ønsker en vegetarisk utgave, kan du droppe kjøttet og heller tilsette flere bønner. FOTO: Winnie Methmann
Hvis du ønsker en vegetarisk utgave, kan du droppe kjøttet og heller tilsette flere bønner. FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Fredag: Mandelpanert kalv med potet og spisskålsalat

4 personer
Tid: 30 min

Ingredienser
4 tynne skiver kalvefilet (f.eks. flatbiff eller mørbrad)
50 g mandler
1/2 håndfull frisk dill
1/2 håndfull kruspersille
2 dl brødrasp
2 dl hvetemel
2 ts salt
1 egg
smør til steking

Poteter
1 kg små poteter
2 ss olivenolje
salt

Spisskålsalat
1/2 spisskål
1 eple
2 ss olivenolje
1/2 sitron
salt og pepper

Crème fraîche-dressing
2 dl crème fraîche, 9 %
1/2 usprøytet sitron
1 håndfull frisk dill
salt og pepper

1. Poteter. Skru ovnen på 200°. Skrubb potetene, del dem i to, og fordel dem på en bakeplate med bakepapir. Vend potetene i olje og salt, og stek dem i ovnen i ca. 40 minutter, til de er gylne og lett sprø.
2. Spisskålsalat: Skyll og snitt spisskålen fint. Skyll eplet, fjern kjernehuset, og skjær eplet i tynne båter. Vend spisskål og eple sammen med olje, sitronsaft, salt og pepper i en skål.
3. Crème fraîche-dressing: Rør crème fraîche sammen med finrevet sitronskall og finhakket dill i en skål. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
4. Hakk mandlene helt fint, eventuelt i en food-processor eller med minihakker. Hakk dill og persille fint. Bland hakkede mandler, dill, persille og brødrasp i en skål. Bland mel og salt i en annen skål. Knekk et egg i en tredje skål, og pisk det raskt med en elektrisk pisker.
5. Bank kalvesnitslene litt flate med hånden, og dypp det tørt med kjøkkenpapir. Vend først snitslene i mel, deretter i egg og til slutt i mandelrasp-blandingen. Stek snitslene i smør i en panne til de er fint gylne.
6. Servering: Server de mandelpanerte kalvesnits lene med poteter, spisskålsalat og crème fraîche-dressing.

Disse snitslene kan også lages med kyllingfilet. Skjær da bare kyllingfiletene på langs, men ikke helt igjennom, og brett dem ut til dobbelt størrelse, og bank dem flate. FOTO: Winnie Methmann
Disse snitslene kan også lages med kyllingfilet. Skjær da bare kyllingfiletene på langs, men ikke helt igjennom, og brett dem ut til dobbelt størrelse, og bank dem flate. FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer