Matplan:

Alltid noe godt til middag

Til deg! Fiks ferdig ukemeny.

Tortillapizza med ricotta, aspargesbrokkoli og italiensk salami. FOTO: Columbus Leth
Tortillapizza med ricotta, aspargesbrokkoli og italiensk salami. FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Mandag: Laksespyd med brokkoli-tabbouleh og myntedressing

4 personer
Tid: 30 min
Ovnstid: 10 min

Ingredienser
600 g fersk laksefilet
3 ss olivenolje
1 ss garam masala
½ ts chilipulver
½ ts salt
8 tre- eller grillspyd

Brokkoli-tabbouleh
150 g couscous
2 ½ kokende vann
150 g brokkoli (gjerne aspargesbrokkoli­ hvis du får tak i)
4 vårløk
1 håndfull bladpersille
200 g cherrytomater
1 granateple
3 ss olivenolje
4 ss sitronsaft
salt og pepper
100 g feta

Myntedressing
1 håndfull frisk mynte
2 ½ dl gresk yoghurt, 10 %
1 ss sitronsaft
salt og pepper

1. Skru ovnen på 200°. Fjern skinnet av laksen, og skjær laksekjøttet i store terninger. Træ laksebitene på 8 trespyd.
2. Rør olje, garam masala, chili og salt sammen i en skål, og pensle laksestykkene med marinaden.
3. Legg laksespydene på en bakeplate med bakepapir, og stek dem i ovnen i 8–10 minutter, til de er gjennomstekte.
4. Brokkoli-tabbouleh: Hell couscousen i en skål. Hell kokende vann over, dekk skålen med plastfolie, og la den stå i 10 minutter.
5. Løsne couscousen med en gaffel. Skyll brokkoli, fjern den tykke stilken, og kjør brokkoli­bukettene i en blender til de er helt findelt. Skyll og hakk vårløk og persille fint. Skyll tomatene, og del dem i to. Halver granateplet, og bank ut kjernene med baksiden av en skje. Fjern de hvite hinnene.
6. Vend brokkoli, vårløk, persille og tomater sammen med couscous, olje og sitronsaft. Krydre med salt og pepper. Anrett salaten i en skål, og topp med smuldret feta og granateplekjerner.
7. Myntedressing: Hakk mynten fint, og rør den sammen med yoghurt og sitronsaft i en skål. Krydre med salt og pepper.
8. Servering: Server laksespyd med brokkoli-tabbouleh og myntedressing.

Det ser ekstra delikat ut når du serverer den krydrede laksen på små trespyd oppå salaten. FOTO: Columbus Leth
Det ser ekstra delikat ut når du serverer den krydrede laksen på små trespyd oppå salaten. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Tirsdag: Tortillapizza med ricotta, brokkoli og italiensk salami

4 personer
Tid: 15 min
Ovnstid: 8 min

Ingredienser
4 store hvetetortillaer
250 g brokkoli (gjerne aspargesbrokkoli hvis du får tak i)
100 g ricotta
2 friske mozzarellakuler
20 skiver italiensk salami (f.eks. med fennikel)
1 ½ ss olivenolje
1 ½ ts tørket oregano
salt og pepper

Til servering
25 g parmesan
eventuelt blandet grønn salat

1. Skru ovnen på 200° varmluft. Legg tortillaene på 2 bakeplater med bakepapir. Skyll brokkoli, og del den i tynne buketter (får du tak i aspargesbrokkoli, kan du dele dem på langs).
2. Smør ricotta på tortillaene i et tynt lag. Skjær mozzarella i tynne skiver, og fordel dem på tortillaene sammen med brokkoli og salami. Drypp over olivenolje, og krydre med oregano, salt og pepper. Stek pizzaene i ovnen i 5–8 minutter, til de er sprø og osten er smeltet.
3. Servering: Server pizzaene med friskrevet parmesan og eventuelt en blandet grønn salat til.

På pizzaen på bildet er det brukt brokkolini, også kalt aspargesbrokkoli. Den kan være vanskelig å få tak i, og du kan i stedet fint bruke vanlig brokkoli, som du skjærer tynt. Tips! Når det skal være ekstra lettvint, kan du droppe den vanlige pizzadeigen og i stedet bruke tortillaer. FOTO: Columbus Leth
På pizzaen på bildet er det brukt brokkolini, også kalt aspargesbrokkoli. Den kan være vanskelig å få tak i, og du kan i stedet fint bruke vanlig brokkoli, som du skjærer tynt. Tips! Når det skal være ekstra lettvint, kan du droppe den vanlige pizzadeigen og i stedet bruke tortillaer. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Onsdag: Cannelloni med spinat og tre typer ost

4 personer
Tid: 35 min
Ovnstid: 40 min

Ingredienser
150 g cannellonier (store pastarør)
1 frisk mozzarellakule

Tomatsaus
1 fedd hvitløk
1 ss olivenolje til steking
2 bokser hakkede tomater
1 ts tørket oregano
½ usprøytet sitron
1 ts sukker
salt og pepper

Fyll
450 g helbladet spinat (frossen)
1 egg
250 g ricotta
25 g parmesan
salt og pepper

Til servering
1 håndfull bredbladet persille

1. Rens og hakk hvitløk. Stek hvitløk i olje i en gryte. Tilsett hakkede tomater, oregano og finrevet sitronskall, og la tomatsausen småkoke i 20 minutter. Tilsett sitronsaft, og smak sausen godt til med sukker, salt og pepper.
2. Fyll: Tin spinaten, og klem den fri for væske. Pisk egget lett sammen i en skål. Rør ricotta, finrevet parmesan og den tinte spinaten i. Krydre blandingen med salt og pepper.
3. Skru ovnen på 180°. Hell spinatblandingen i en stor sprøytepose, og klipp et hull i spissen. Fyll pastarørene med spinatblandingen. Legg de fylte pastarørene i en ildfast form, og hell tomatsausen over.Fordel mozzarella på toppen. Stek pastaretten i ovnen i 35–40 minutter, til pastaen er mør og osten gyllen og sprø.
4. Servering: Hakk persillen, dryss den over cannelonniene, og server straks.

Cannelloni er pastarør som fylles med lekkert spinatfyll. FOTO: Columbus Leth
Cannelloni er pastarør som fylles med lekkert spinatfyll. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Torsdag: Potetform med krydret lammekjøtt, feta og mynte

4 personer
Tid: 30 min
Ovnstid: 35 min

Ingredienser
750 g poteter
2 rødløk
3 ss olivenolje
1 ½ ts malt spisskummen
salt og pepper
100 g feta

Krydret lam
1 fedd hvitløk
400 g lammekjøttdeig
1 ss chilisaus
1 boks hakkede tomater
1 dl vann
1 ts tørket oregano

Til servering
1 håndfull frisk mynte

1. Skru ovnen på 200°. Skrubb potetene, og skjær dem i båter. Rens rødløkene, og skjær dem i tykke båter. Vend poteter og rødløk med 2/3 av oljen, og krydre med spisskummen, salt og pepper. Fordel poteter og løk i en ildfast form, og stek det i ovnen i 30 minutter, til potetene er møre.
2. Krydret lam: Rens og hakk hvitløk, og stek det i resten av oljen i 1 minutt. Tilsett lammekjøttdeigen, og brun det godt. Tilsett chilisaus, hakkede tomater, vann og oregano, og kok det opp. Krydre med salt og pepper, og la sausen småkoke i 15 minutter.
3. Ta den ildfaste formen med potetene ut av ovnen. Fordel kjøttsausen oppå potetene, og dryss over smuldret feta. Skru ovnstemperaturen opp til 225°, og stek retten i ytterligere5 minutter, til fetaen på toppen er lett gyllen.
4. Servering: Hakk mynten fint, og dryss den over retten før servering.

Her kan lammekjøttdeigen eventuelt erstattes med vanlig kjøttdeig av storfe. FOTO: Columbus Leth
Her kan lammekjøttdeigen eventuelt erstattes med vanlig kjøttdeig av storfe. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Fredag: Krydret kyllingmed ananassalsa,avokado og ris

4 personer
Tid: 30 min

Ingredienser
500 g kyllingfilet
1 ss garam masala
½ ts tørket oregano
½ ts chilipulver
salt og pepper
2 ss olivenolje til steking

Ananassalsa
300 g frisk ananas
1 rødløk
1 håndfull frisk mynte
2 lime
salt og pepper

Chilidressing
2 dl gresk yoghurt, 10 %
1 ss chilisaus
2 ts flytende honning
1 ss sitronsaft
salt og pepper

Tilbehør
4 dl ris

Til servering
2 avokadoer
1 lime

1. Tilbehør: Kok ris etter anvisning på pakken.
2. Skjær kyllingkjøttet i små terninger, og vend dem i krydderet i en skål. Stek kjøttet i olje i en dyp panne til det er gjennomstekt.
3. Ananassalsa: Skrell ananasen, og skjær den i svært små terninger. Rens rødløken, og hakk den fint. Hakk mynte fint. Vend det hele sammen med limesaft, salt og pepper.
4. Chilidressing: Rør yoghurt, chilisaus og honning sammen i en skål, og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
5. Servering: Del avokadoene i to, fjern steinen, spa ut avokadokjøttet med en skje, og skjær det i skiver. Anrett ris i skåler, og topp med kylling, ananassalsa og avokado. Server med chilidressing og limebåter.

Ananassalsen er et herlig søtt og syrlig tilbehør til denne retten. FOTO: Columbus Leth
Ananassalsen er et herlig søtt og syrlig tilbehør til denne retten. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer