Matplan:

Alltid noe godt til middag

Til deg! Fiks ferdig ukemeny.

Publisert

Mandag: Laks med stekte gulrøtter og pesto

4 personer
Tid: 15 min
Ovnstid: 50 min

Ingredienser
800 g fersk lakseside
1 kg gulrøtter
2 ss olivenolje
salt og pepper
1 dl grønn pesto

Til servering
1 håndfull frisk basilikum
1 sitron
1 grovt brød

1. Skru ovnen på 175°. Ta laksesiden ut av kjøleskapet.
2. Skrell gulrøttene, skjær dem i staver på langs, og legg dem i en ildfast form. Smør på litt olje, og krydre med salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i 30 minutter, til de er møre.
3. Vend gulrøttene i pesto i formen. Legg laksesiden oppå gulrøttene, og krydre den godt med salt og pepper. Sett formen i ovnen i ytterligere 20 minutter, til laksen er gjennomstekt.
4. Servering: Pynt med basilikum, og server med sitronbåter og grovt brød.

Fisk og gulrøtter er godt sammen, og her er en rask oppskrift hvor både laks og tilbehør blir tilberedt i samme form. FOTO: Winnie Methmann
Fisk og gulrøtter er godt sammen, og her er en rask oppskrift hvor både laks og tilbehør blir tilberedt i samme form. FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Tirsdag: Eggewraps med linser og avokado

4 personer
Tid: 30 min
Antall personer: 4

Ingredienser
6 egg
1 ts salt
smør til steking

Fyll
2 modne avokadoer
125 g blandet grønn salat
1 boks grønne linser
150 g kremost naturell
½ sitron
salt og pepper

1. Pisk egg og salt sammen i en skål. Stek 1 wrap om gangen i smør i en panne til den er gyllen og gjennomstekt på begge sider. Fortsett med resten av eggemassen til du har 4–6 wraps.
2. Fyll: Del avokadoene i to, fjern steinen, spa ut avokadokjøttet og skjær det i skiver. Skyll og tørk salaten. La væsken renne av de grønne linsene. Smør kremost på de stekte eggewrapsene, og fordel salat, avokadoskiver og linser oppå. Drypp over litt sitronsaft, og krydre med salt og pepper. Rull wrapsene sammen, og server straks.

Disse wrapsene er god og rask middagsmat, men smaker også godt til frokost. Tips! Hvis du vil at det skal gå kjapt, kan du bruke to eller tre panner til å steke eggewrapsene i. FOTO: Winnie Methmann
Disse wrapsene er god og rask middagsmat, men smaker også godt til frokost. Tips! Hvis du vil at det skal gå kjapt, kan du bruke to eller tre panner til å steke eggewrapsene i. FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Onsdag: Ristaffel med kylling, epler og peanøtter

4 personer
Tid: 35 min

Ingredienser
500 g kyllingfilet
2 ss karri
2 ts malt gurkemeie
1 ts malt koriander
½ ts tørkede chiliflak
2 ss smør til steking
1 eple
1 ½ dl grønnsakbuljong
2 ½ dl kremfløte
salt og pepper

Tilbehør
4 dl ris

Til servering
1 eple
3 vårløk
1 dl rosiner
1 dl salte peanøtter

1. Tilbehør: Kok ris etter anvisning på pakken.
2. Skjær kyllingkjøttet i terninger. Stek alle krydderne i smør i en gryte til det begynner å dufte. Tilsett kyllingkjøttet, og la det bli brunt på alle sider.
3. Skyll eplet, fjern kjernehuset, og riv eplet grovt. La eplet steke med i gryten i et par minutter. Hell på buljong og fløte. La retten småkoke i 10 minutter, og smak til med salt og pepper.
4. Servering: Skyll eplet, fjern kjernehuset, og skjær eplet i terninger. Rens vårløkene, og skjær dem i tynne, skrå skiver. Server kylling i karrisaus med kokt ris, epleterninger, vårløk, rosiner og peanøtter i små skåler.

Ristaffel er kylling i karrisaus som serveres med forskjellig tilbehør. Tips! Server retten med masse topping, så alle rundt bordet kan få drysse på det de liker aller best. FOTO: Winnie Methmann
Ristaffel er kylling i karrisaus som serveres med forskjellig tilbehør. Tips! Server retten med masse topping, så alle rundt bordet kan få drysse på det de liker aller best. FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Torsdag: Tacoskjell med krydret blomkål og kikerter

4 personer
Tid: 20 min
Ovnstid: 30 min

Ingredienser
1 blomkål
1 boks kikerter
2 ss olivenolje
1 ts hvitløkpulver
1 ts malt koriander
1 ts malt spisskummen
salt og pepper
100 g cheddar

Til servering
12 tacoskjell
2 avokadoer
1 dl crème fraîche, 18 %
230 g tomatsalsa
1 håndfull frisk koriander

1. Skru ovnen på 200°. Skjær blomkålen i buketter, skyll og la dem dryppe av, og fordel dem på en bakeplate med bakepapir. La væsken renne av kikertene, tørk dem i et rent kjøkkenhåndkle, og hell dem på bakeplaten. Vend kikerter og blomkål i olje, hvitløkpulver, koriander, spisskummen, salt og pepper.
2. Stek blomkål og kikerter i ­ovnen i 25 minutter, til de er gylne. Fordel revet cheddar over de bakte blomkålene og kikertene, og stek dem i ytterligere 5 minutter, til osten er smeltet.
3. Servering: Varm tacoskjellene i ovnen. Del avokadoene i to, fjern steinen, spa ut avokado­kjøttet, og skjær det i skiver. Server tacoskjellene med blomkål og kikerter, avokado, crème fraîche, salsa og koriander.

Dette er en tacovariant med smakfull blomkål og kikerterfyll. FOTO: Winnie Methmann
Dette er en tacovariant med smakfull blomkål og kikerterfyll. FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Fredag: Italienske kjøttboller med spagetti og tomatsaus

4 personer
Tid: 35 min

Ingredienser
500 kjøttdeig
1 ts salt
pepper
1 ss tørket oregano
2 fedd hvitløk
20 g parmesan
1 dl brødrasp
1 egg
olivenolje til steking

Tomatsaus
1 løk
3 fedd hvitløk
1 ss olivenolje til steking
½ ss tørket oregano
½ ss tørket basilikum
salt og pepper
2 bokser hakkede tomater
3 dl vann
1 ss rødvinseddik

Til servering
400 g frisk pasta
50 g parmesan
1 håndfull frisk basilikum

1. Rør salt, pepper og oregano i kjøttdeigen i en bolle.
2. Rens og press hvitløk, og riv parmesan fint. Rør hvitløk, parmesan, brødrasp og egg i kjøttdeigen. Sett kjøttdeigen i kjøleskapet i 30 minutter.
3. Tomatsaus: Rens og hakk løk og hvitløk, og stek det i olje i en gryte. Tilsett de resterende ingrediensene, og la sausen småkoke i 10 minutter. Smak til med eddik og krydder.
4. Form kjøttdeigen til små kjøttboller, og brun dem i olje i en panne ved høy varme. Legg kjøttbollene i tomatsausen, og la dem småkoke med i 10 minutter, til de er ferdig stekt helt igjennom.
5. Servering: Kok pastaen etter anvisning på pakken. Server med kjøttboller i tomatsaus, og topp med friskrevet parmesan og basilikumblader.

Med kjøttboller og tomatsaus laget fra bunnen av blir spagettiretten ekstra god. FOTO: Winnie Methmann
Med kjøttboller og tomatsaus laget fra bunnen av blir spagettiretten ekstra god. FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer