Mandag: Laks med stekte gulrøtter og pesto
4 personer
Tid: 15 min
Ovnstid: 50 min
Ingredienser
800 g fersk lakseside
1 kg gulrøtter
2 ss olivenolje
salt og pepper
1 dl grønn pesto
Til servering
1 håndfull frisk basilikum
1 sitron
1 grovt brød
1. Skru ovnen på 175°. Ta laksesiden ut av kjøleskapet.
2. Skrell gulrøttene, skjær dem i staver på langs, og legg dem i en ildfast form. Smør på litt olje, og krydre med salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i 30 minutter, til de er møre.
3. Vend gulrøttene i pesto i formen. Legg laksesiden oppå gulrøttene, og krydre den godt med salt og pepper. Sett formen i ovnen i ytterligere 20 minutter, til laksen er gjennomstekt.
4. Servering: Pynt med basilikum, og server med sitronbåter og grovt brød.

Tirsdag: Eggewraps med linser og avokado
4 personer
Tid: 30 min
Antall personer: 4
Ingredienser
6 egg
1 ts salt
smør til steking
Fyll
2 modne avokadoer
125 g blandet grønn salat
1 boks grønne linser
150 g kremost naturell
½ sitron
salt og pepper
1. Pisk egg og salt sammen i en skål. Stek 1 wrap om gangen i smør i en panne til den er gyllen og gjennomstekt på begge sider. Fortsett med resten av eggemassen til du har 4–6 wraps.
2. Fyll: Del avokadoene i to, fjern steinen, spa ut avokadokjøttet og skjær det i skiver. Skyll og tørk salaten. La væsken renne av de grønne linsene. Smør kremost på de stekte eggewrapsene, og fordel salat, avokadoskiver og linser oppå. Drypp over litt sitronsaft, og krydre med salt og pepper. Rull wrapsene sammen, og server straks.

Her får du 5 deilige middagsoppskrifter!

Onsdag: Ristaffel med kylling, epler og peanøtter
4 personer
Tid: 35 min
Ingredienser
500 g kyllingfilet
2 ss karri
2 ts malt gurkemeie
1 ts malt koriander
½ ts tørkede chiliflak
2 ss smør til steking
1 eple
1 ½ dl grønnsakbuljong
2 ½ dl kremfløte
salt og pepper
Tilbehør
4 dl ris
Til servering
1 eple
3 vårløk
1 dl rosiner
1 dl salte peanøtter
1. Tilbehør: Kok ris etter anvisning på pakken.
2. Skjær kyllingkjøttet i terninger. Stek alle krydderne i smør i en gryte til det begynner å dufte. Tilsett kyllingkjøttet, og la det bli brunt på alle sider.
3. Skyll eplet, fjern kjernehuset, og riv eplet grovt. La eplet steke med i gryten i et par minutter. Hell på buljong og fløte. La retten småkoke i 10 minutter, og smak til med salt og pepper.
4. Servering: Skyll eplet, fjern kjernehuset, og skjær eplet i terninger. Rens vårløkene, og skjær dem i tynne, skrå skiver. Server kylling i karrisaus med kokt ris, epleterninger, vårløk, rosiner og peanøtter i små skåler.

Torsdag: Tacoskjell med krydret blomkål og kikerter
4 personer
Tid: 20 min
Ovnstid: 30 min
Ingredienser
1 blomkål
1 boks kikerter
2 ss olivenolje
1 ts hvitløkpulver
1 ts malt koriander
1 ts malt spisskummen
salt og pepper
100 g cheddar
Til servering
12 tacoskjell
2 avokadoer
1 dl crème fraîche, 18 %
230 g tomatsalsa
1 håndfull frisk koriander
1. Skru ovnen på 200°. Skjær blomkålen i buketter, skyll og la dem dryppe av, og fordel dem på en bakeplate med bakepapir. La væsken renne av kikertene, tørk dem i et rent kjøkkenhåndkle, og hell dem på bakeplaten. Vend kikerter og blomkål i olje, hvitløkpulver, koriander, spisskummen, salt og pepper.
2. Stek blomkål og kikerter i ovnen i 25 minutter, til de er gylne. Fordel revet cheddar over de bakte blomkålene og kikertene, og stek dem i ytterligere 5 minutter, til osten er smeltet.
3. Servering: Varm tacoskjellene i ovnen. Del avokadoene i to, fjern steinen, spa ut avokadokjøttet, og skjær det i skiver. Server tacoskjellene med blomkål og kikerter, avokado, crème fraîche, salsa og koriander.

Fredag: Italienske kjøttboller med spagetti og tomatsaus
4 personer
Tid: 35 min
Ingredienser
500 kjøttdeig
1 ts salt
pepper
1 ss tørket oregano
2 fedd hvitløk
20 g parmesan
1 dl brødrasp
1 egg
olivenolje til steking
Tomatsaus
1 løk
3 fedd hvitløk
1 ss olivenolje til steking
½ ss tørket oregano
½ ss tørket basilikum
salt og pepper
2 bokser hakkede tomater
3 dl vann
1 ss rødvinseddik
Til servering
400 g frisk pasta
50 g parmesan
1 håndfull frisk basilikum
1. Rør salt, pepper og oregano i kjøttdeigen i en bolle.
2. Rens og press hvitløk, og riv parmesan fint. Rør hvitløk, parmesan, brødrasp og egg i kjøttdeigen. Sett kjøttdeigen i kjøleskapet i 30 minutter.
3. Tomatsaus: Rens og hakk løk og hvitløk, og stek det i olje i en gryte. Tilsett de resterende ingrediensene, og la sausen småkoke i 10 minutter. Smak til med eddik og krydder.
4. Form kjøttdeigen til små kjøttboller, og brun dem i olje i en panne ved høy varme. Legg kjøttbollene i tomatsausen, og la dem småkoke med i 10 minutter, til de er ferdig stekt helt igjennom.
5. Servering: Kok pastaen etter anvisning på pakken. Server med kjøttboller i tomatsaus, og topp med friskrevet parmesan og basilikumblader.
