Matplan:

Alltid noe godt til middag

Til deg! Fiks ferdig ukemeny.

Rugvafler med varmrøkt laks. FOTO: Winnie Methmann
Rugvafler med varmrøkt laks. FOTO: Winnie Methmann Vis mer
Publisert

Mandag: Rugvafler med varmrøkt laks

4 personer
Tid: 20 min

Ingredienser
3 dl rugmel
3 egg
1 ts lettmelk
1 ts bakepulver
salt
1 ss smør

Topping
125 g blandet grønn salat
1 håndfull frisk dill
300 g varmrøkt laks
2 dl crème fraîche, 18 %

1. Pisk rugmel, egg, melk, bakepulver og salt sammen i en skål til det får en jevn konsistens.
2. Forvarm vaffeljernet, og pensle det lett med smeltet smør.
3. Stek vaflene i vaffeljernet til de er gylne og sprø.
4. Topping: Skyll og tørk salat og dill. Bryt laksen i mindre biter med fingrene. Topp de lune rugvaflene med salat, crème fraîche, varmrøkt laks og dill. Server straks.

Sprø vafler av rugmel er nesten som en oppgradert grovbrødskive. Topp med ditt favorittfyll eller denne kombinasjonen med varmrøkt laks. FOTO: Winnie Methmann
Sprø vafler av rugmel er nesten som en oppgradert grovbrødskive. Topp med ditt favorittfyll eller denne kombinasjonen med varmrøkt laks. FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Tirsdag: Pastasalat med sprø chorizo

4 porsjoner
Tid: 20 min
Ovnstid: 25 min

Ingredienser
400 g gulrøtter
400 g cherrytomater
1 pakke kikerter
150 g tørket chorizo
2 ss olivenolje
1 ts tørket basilikum
salt
500 g konkyliepasta eller annen pasta
2 dl rød pesto

Til servering
1 håndfull frisk basilikum
1 grov bagett

1. Skru ovnen på 200°. Skrell gulrøttene, og skjær dem i skrå skiver. Skyll tomatene. Renn av kikertene, og skyll dem i en sikt. Skjær chorizo i skiver på ca. 2 cm.
2. Bland gulrotskiver, tomater og kikerter på en bakeplate med bakepapir, og vend det i olje, basilikum og salt.
3. Sett bakeplaten i ovnen i 25 minutter, til grønnsakene er møre og chorizoen sprø.
4. Kok pastaen etter anvisning på pakken. Renn av.
5. Vend den nykokte pastaen sammen med rød pesto i en stor serveringsskål. Tilsett stekte grønnsaker og chorizo, og vend rundt.
6. Servering: Topp pastasalaten med fersk basilikum, og server med brød.

Dette er en mettende pastasalat som fint kan utgjøre et helt måltid. Tips! Lag gjerne en stor porsjon, for denne er fin i matpakken neste dag også. FOTO: Winnie Methmann
Dette er en mettende pastasalat som fint kan utgjøre et helt måltid. Tips! Lag gjerne en stor porsjon, for denne er fin i matpakken neste dag også. FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Onsdag: Kyllingkjøttkaker med nypoteter og ertepuré

4 porsjoner
Tid: 25 min

Ingredienser
400 g kyllingkjøttdeig
1 egg
50 g parmesan
salt og pepper
2 fedd hvitløk
1 stor gulrot
smør eller olje til steking

Ertepuré
300 g frosne erter
1 dl crème fraîche, 18 %
2 ss sitronsaft
salt og pepper

Poteter
1 kg nypoteter

1. Rør sammen kyllingkjøttdeig, egg, nyrevet parmesan, salt og pepper til en farse i en skål. Rens og press hvitløk. Skrell og riv gulroten fint. Rør hvitløk og revet gulrot i farsen. La den hvile i kjøleskapet i 30 minutter.
2. Ertepuré: Hell kokende vann over ertene i en sikt så de tiner. Hell dem deretter i en skål sammen med crème fraîche, og mos dem grovt med en stavmikser. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
3. Poteter: Skrubb potetene, og kok dem i lettsaltet vann i cirka 15 minutter, til de er møre.
4. Form kyllingfarsen til små kjøttkaker, og stek dem i smør og/eller olje på alle sider i en panne til de er gylne og gjennomstekte.
5. Servering: Server de lune kyllingkjøttkakene med ­nypoteter og ertepuré.

Kjøttkaker laget av kyllingkjøttdeig er et lett og godt alternativ til medisterkaker. Tips! Med frosne erter lager du en deilig ertepuré på noen få minutter. FOTO: Winnie Methmann
Kjøttkaker laget av kyllingkjøttdeig er et lett og godt alternativ til medisterkaker. Tips! Med frosne erter lager du en deilig ertepuré på noen få minutter. FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Torsdag: Gulrotsuppe med chorizoknas

4 porsjoner
Tid: 25 min

Ingredienser
½ kg gulrøtter
1 ss smør til steking
2 løk
3 fedd hvitløk
4 cm frisk ingefær
1 liter kyllingbuljong
2 dl kremfløte
salt og pepper

Chorizoknas
100 g tørket chorizo
100 g mandler

Til servering
1 dl crème fraîche, 18 %
grovt brød

1. Skrell gulrøttene, og skjær dem i skiver. Stek skivene i smør i en gryte i et par minutter. Rens og hakk løkene grovt. Rens og press hvitløkfeddene. Skrell ingefæren, og riv den fint.
2. Stek løk, hvitløk og ingefær sammen med gulrøttene i gryten til løken er blank. Tilsett buljong, og la suppen småkoke i gryten i 15 minutter, til gul­røttene er helt møre.
3. Chorizoknas: Hakk chorizo og mandler grovt med en skarp kniv. Stek det sammen i en panne til det blir gyllent.
4. Hell suppen i en blender (eller bruk en stavmikser), og tilsett fløte. Kjør til den får en kremete konsistens. Smak til med salt og pepper.
5. Servering: Server gulrot­suppen med crème fraîche, chorizoknas og grovt brød.

Denne kremete og sødmefulle gulrotsuppen smaker nydelig med litt spicy, sprøstekt chorizo på toppen. FOTO: Winnie Methmann
Denne kremete og sødmefulle gulrotsuppen smaker nydelig med litt spicy, sprøstekt chorizo på toppen. FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Fredag: Lasagne med grønn salat

4 porsjoner
Tid: 45 min
Ovnstid: 40 min

Ingredienser
2 store løk
3 fedd hvitløk
75 g bacon i terninger
2 store gulrøtter
5 stilker stangselleri
1 squash
400 g kjøttdeig
1 ss tørket oregano
1 ss tørket basilikum
salt og pepper
2 bokser hakkede tomater
140 g tomatpuré
1 ss balsamicoeddik
1 pakke lasagneplater (500 g)
1 glass ferdig bechamelsaus (eventuelt laget fra grunnen av)
2 friske mozzarellakuler

Salat
125 g blandet grønn salat
1 bunt grønne asparges
75 g ferske erter
1 ss olivenolje
1 ss balsamicoeddik
salt og pepper

1. Rens og hakk løkene. Rens og press hvitløkene. Stek løk og baconterninger sammen i en gryte til løken er blank. Skrell gulrøttene, og riv dem grovt. Skyll stangselleri og squash, og skjær dem i små terninger. Hell alt i gryten, og stek inntil grønnsakene faller litt sammen.
2. Tilsett kjøttdeig, oregano, basilikum, salt og pepper, og la det steke til kjøttdeigen er brunet.
3. Hell hakkede tomater og tomatpuré i gryten, rør rundt, og legg lokk på. La kjøttsausen småkoke i minst 30 minutter. Smak til med balsamicoeddik, salt og pepper.
4. Skru ovnen på 175°. Spre kjøttsaus i bunnen av en stor ildfast form, og fordel det første laget med lasagneplater over sausen. Topp med bechamelsaus. Gjenta rekkefølgen – kjøttsaus, lasagneplater og bechamelsaus. Topp til slutt lasagnen med et lag lasagneplater, resten av bechamelsausen og mozzarella revet i mindre biter. Stek lasagnen i ovnen i cirka40 minutter.
5. Salat: Skyll og tørk salaten, og legg den i en skål. Skjær av den nederste delen av aspargesene, og kast dem. Skjær asparges i skiver, og hell kokende vann over dem i en sikt, så de blansjeres lett.
6. Vend aspargesskiver og friske erter i salaten, og tilsett til slutt olivenolje, balsamico­eddik, salt og pepper.
7. Servering: Server lasagnen sammen med salaten.

En salat med erter og grønne asparges er perfekt følge til lasagne. FOTO: Winnie Methmann
En salat med erter og grønne asparges er perfekt følge til lasagne. FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer