Matplan:

Alltid noe godt til middag

Til deg! Fiks ferdig ukemeny.

Søtpotetsuppe med bacon og grønnkål. FOTO: Columbus Leth
Søtpotetsuppe med bacon og grønnkål. FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Mandag: Sesamkylling med brokkoli og edamamebønner

4 porsjonerTid: 30 min

Ingredienser450 g kyllingfilet1 ss sesamoljesalt og pepper2 ss maisenna2 ss eplesidereddik2 ss flytende honning2 ss ketsjup1 dl vann

Tilbehør3 dl basmatiris1 brokkoli150 g edamamebønner uten belg, frosne

Til servering1 bunt vårløk2 ss sesamfrø

1. Skjær kyllingkjøttet i passende biter. Brun kyllingbitenei en panne med sesamoljei 2–3 minutter. Krydre med saltog pepper.2. Rør maisenna og eddik sammen i en skål, og tilsett honning, ketsjup og vann. Hell sausen over kylling-bitene, og la sausen småkokei 5 minutter, til den tykner lett.3. Tilbehør: Kok risen etter anvisning på pakken. Skyll brokkolien, og skjær den i små buketter. Kok dem i en kasserolle med lettsaltet vann i 2 minutter, til de er møre, men fortsatt har tyggemotstand. Tilsett de frosne edamamebønnene, slå av varmen på kokeplaten, og la det stå en liten stund til edamamebønnene er tint. Renn av.4. Servering: Rens vårløkene,og skjær dem fint. Anrett kokt ris i 4 porsjonsskåler sammen med sesamkylling, brokkoli og edamamebønner. Dryss med vårløk og sesamfrø.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer