Mandag: Sesamkylling med brokkoli og edamamebønner
4 porsjoner
Tid: 30 min
Ingredienser
450 g kyllingfilet
1 ss sesamolje
salt og pepper
2 ss maisenna
2 ss eplesidereddik
2 ss flytende honning
2 ss ketsjup
1 dl vann
Tilbehør
3 dl basmatiris
1 brokkoli
150 g edamamebønner uten belg, frosne
Til servering
1 bunt vårløk
2 ss sesamfrø
1. Skjær kyllingkjøttet i passende biter. Brun kyllingbitenei en panne med sesamoljei 2–3 minutter. Krydre med saltog pepper.
2. Rør maisenna og eddik sammen i en skål, og tilsett honning, ketsjup og vann. Hell sausen over kylling-bitene, og la sausen småkokei 5 minutter, til den tykner lett.
3. Tilbehør: Kok risen etter anvisning på pakken. Skyll brokkolien, og skjær den i små buketter. Kok dem i en kasserolle med lettsaltet vann i 2 minutter, til de er møre, men fortsatt har tyggemotstand. Tilsett de frosne edamamebønnene, slå av varmen på kokeplaten, og la det stå en liten stund til edamamebønnene er tint. Renn av.
4. Servering: Rens vårløkene,og skjær dem fint. Anrett kokt ris i 4 porsjonsskåler sammen med sesamkylling, brokkoli og edamamebønner. Dryss med vårløk og sesamfrø.


5 frokostfavoritter
Tirsdag: Søtpotetsuppe med bacon og grønnkål
4 porsjoner
Tid: 35 min
Ingredienser
800 g søtpotet
1 løk
1 ss smør til steking
1 ts karri
1 ts malt spisskummen
½ ts malt chilipulver
1,2 l grønnsakbuljong
1 dl kremfløte
2 ss sitronsaft
salt og pepper
Topping
75 g frisk grønnkål
2 ss olivenolje
1 ts salt
200 g bacon
Til servering
1 grovt brød
1. Skrell søtpotetene, og skjær dem i små terninger. Rens løk, og hakk den grovt. Stek søtpotetterninger og løk i en gryte med smør ved middels varme i 2–3 minutter. Tilsett karri, spisskummen og chili,og stek videre i 1 minutt.
2. Hell buljong over grønnsakene, og la det koke opp. La suppen småkoke i 20 minutter, til grønnsakene er helt møre. Tilsett fløte, og kjør suppen jevn og glatt med en stavmikser. Varm suppen opp igjen, og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
3. Topping: Skyll og tørk grønnkålen, og hakk den grovt. Stek kålen i olje i en panne til kålen er mørk i kantene. Krydre med salt, og hell grønnkålen i en skål. Sett pannen tilbake på varmen. Skjær baconet i terninger, og stek dem på den varme pannen til de er sprø og gylne. Renn av på kjøkkenpapir.
4. Servering: Anrett suppen i skåler eller dype tallerkener, og topp med sprøtt bacon og grønnkål. Server med brød.

Onsdag: Frittata med spinat og parmaskinke
4 porsjoner
Tid: 20 min
Ovnstid: 15 min
Ingredienser
400 g søtpotet
1 rødløk
75 g frisk spinat
25 g smør
½ ts malt spisskummen
¼ ts tørkede chiliflak
salt og pepper
7 egg
½ dl kremfløte
25 g parmesan
Til servering
8 skiver parmaskinke
8 skiver rugbrød
1. Skrell søtpotetene, og skjær dem i små terninger. Rens rødløken, og skjær i tynne skiver. Skyll og renn av spinaten. Stek potetterninger og løki en dyp panne med smøri 5–7 minutter, til potetene får litt farge.
2. Krydre med spisskummen, chili, salt og pepper. Tilsett spinat. Skru av varmen, men la pannen stå på kokeplaten til spinaten faller litt sammen.
3. Skru ovnen på 200°. Pisk egg, fløte og finrevet parmesan sammen i en skål, og krydre med salt og pepper. Fordel grønnsakene i en ildfast form, og hell eggemassen over.Sett formen i ovnen, og stek omeletten i ca. 15 minutter, til eggemassen er fast og litt gyllen på toppen.
4. Servering: Skjær frittataen i firkantede biter, og server med parmaskinke og grovbrød.


5 deilige retter med sopp
Torsdag: Sitronpasta med laks, brokkoli og basilikum
4 porsjoner
Tid: 25 min
Ingredienser
1 brokkoli
400 g pasta
400 g fersk laksefilet uten skinn
2 dl grønnsakbuljong
2 dl kremfløte
1 usprøytet sitron
salt og pepper
Til servering
½ potte frisk basilikum
1. Skyll brokkolien, og skjærden i små buketter. Kok pastaen etter anvisning på pakken.Legg brokkolibukettene i kasserollen med pastaen de siste 2–3 minuttene av koketiden. Renn av.
2. Skjær laksen i serverings-stykker. Bland buljong, fløte, finrevet sitronskall og sitronsaft i en gryte, og la det koke i 5 minutter, til sausen tykner litt.
3. Legg laksebitene i sausen,og kok dem på svak varmei 3–4 minutter under forsiktig omrøring. Smak til med saltog pepper.
4. Servering: Vend pasta og brokkoli i sausen, og anrett i dype tallerkener. Dryss frisk basilikum over.

Fredag: Pizza med kjøttboller, spinat og chili
4 porsjoner
Tid: 30 min
Hevetid: 1 time
Ovnstid: 15 min
Ingredienser
Pizzadeig
25 g gjær
2 ½ dl vann
1 ss olivenolje
1 ts salt
400 g hvetemel, f.eks. tipo 00
Pizzafyll
300 g kjøttdeig
salt og pepper
100 g frisk spinat
1 rødløk
1 ½ dl pizzasaus
2 friske mozzarellakuler
2 ts tørket oregano
1 ts tørkede chiliflak
Til servering
½ potte frisk basilikum
1. Pizzadeig: Rør gjæren ut i vannet i en skål. Tilsett olje, salt og mel, og elt deigen grundig sammen med en kjøkkenmaskin i ca. 5 minutter, til deigen er glatt og slipper skålens kant. La deigen heve lunt og tildekket i 1 time.
2. Vend pizzadeigen ut på et meldrysset bord, og del deni 2. Kjevle hver del ut til en pizzabunn, og legg dem på hver sin bakeplate med bakepapir.
3. Pizzafyll: Skru ovnen på 250°. Elt kjøttdeigen sammen med salt og pepper i en bolle, og form det til små kjøttboller.Skyll og renn av spinaten. Stek spinaten kort i en panne til den faller sammen. Rens rødløk,og skjær den i tynne skiver.
4. Smør pizzabunnene med pizzasaus, og topp med mozzarella. Fordel kjøttboller, spinat og rødløk på pizzaene. Dryss med oregano og chiliflak. Stek pizzaene i ovnen i 10–15 minutter, til de er sprø og gylne.
5. Servering: Server de varme pizzaene med friske basilikumblader og eventuelt litt ekstra chiliflak.
