Matplan:

Alltid noe godt til middag

Til deg! Fiks ferdig ukemeny.

MIDDAG: Vegetarisk curry med søtpoteter, kokosmelk og kikerter. FOTO: Betina Hastoft
MIDDAG: Vegetarisk curry med søtpoteter, kokosmelk og kikerter. FOTO: Betina Hastoft Vis mer
Publisert

Mandag: Ramen med kjøttdeig, nudler og grønnsaker

4 personer
Tid: 30 min

Ingredienser
250 g nudler
2 små røde chilier
1 stilk sitrongress
1 l grønnsakbuljong

Grønnsakfyll
4 vårløk
1 purre
250 g shiitakesopp
4 gulrøtter
1 ss sesamolje til steking

Stekt kjøtt
3 fedd hvitløk
1 ss sesamolje til steking
500 g kjøttdeig
½ dl hoisinsaus
½ dl soyasaus
1 ss chilisaus
1 ss risvineddik

Til servering
1 håndfull frisk mynte

1. Kok nudlene etter anvisning på pakken. Skyll chiliene, og kutt dem grovt. Fjern det ytterste laget fra sitrongresset, trykk stilken litt flat med bladet av en kjøkkenkniv, og kutt den grovt. La chili og sitrongress småkoke i en gryte med buljong i ca. 10 minutter.
2. Grønnsakfyll: Rens vårløk og purre, og skjær dem i biter på skrå. Rens soppene, og skjær dem i skiver. Skrell gulrøttene, og skjær dem i tynne staver. Stek soppene i sesamolje i en panne i et par minutter til de er lett gylne.
3. Stekt kjøttdeig: rens og hakk hvitløk fint, og stek det i litt sesamolje i en gryte. Tilsett kjøttdeigen, og la det bli brunet. Hell i soyasaus, hoisinsaus, chilisaus og risvineddik, og stek til nesten all vesken er fordampet.
4. Servering: Anrett nudler, sopp, gulrøtter, vårløk og purre i dype tallerkener sammen med stekt kjøttdeig. Ta ut chili og sitrongress, og hell den varme buljongen over grønnsakene. Dryss over mynte, og server.

Den japanske nudelsuppen ramen er full av smak og sprø grønnsaker. FOTO: Betina Hastoft
Den japanske nudelsuppen ramen er full av smak og sprø grønnsaker. FOTO: Betina Hastoft Vis mer

Tirsdag: Spagetti med blåskjell

4 personer
Tid: 30 min

Ingredienser
1 kg blåskjell
300 g spagetti
1 sjalottløk
2 purrer
3 stilker stangselleri
4 gulrøtter
1 ss olivenolje til steking
1 dl hvitvin
3 dl matfløte
salt og pepper

Til servering
2 ss bredbladet persille

1. Rens blåskjellene, og sjekk at alle lukket og hele. Kast blåskjell som ikke lukker seg når de får et lett bank mot bordplaten.
2. Kok pastaen etter anvisning på pakken.
3. Rens og hakk sjalottløk. Rens purrer og bladselleri grundig, og skjær dem i tynne skiver. Skrell gulrøttene, og skjær dem i terninger.
4. Stek alle grønnsakene lett i olje på en panne i et par minutter. Hell hvitvin og fløte i en gryte, og la det koke opp. Hell blåskjell i gryten sammen med de lynstekte grønnsakene, og legg lokk på. La det småkoke i 4 minutter under lokk. Kast de blåskjellene som ikke har åpnet seg under tilberedningen.
5. Renn av spagettien, og vend den i gryten med blåskjell. Krydre med salt og pepper.
6. Servering: Fordel retten i dype tallerkener. Hakk persillen, dryss den over retten og server.

Dette er en klassisk italiensk spagettirett med blåskjell og grønnsaker. Tips! Hvis du får tak i linguinepasta, som er en flat spagettitype, er den fin å bruke her. FOTO: Betina Hastoft
Dette er en klassisk italiensk spagettirett med blåskjell og grønnsaker. Tips! Hvis du får tak i linguinepasta, som er en flat spagettitype, er den fin å bruke her. FOTO: Betina Hastoft Vis mer

Onsdag: Potetpai med løk, ost og bacon

4 personer
Tid: 20 min
Ovnstid: 30 min

Ingredienser
1 pakke ferdig paideig
1 paiform, 24 cm i diameter
litt smør til formen

Paifyll
250 g bacon i terninger
4 løk
2 vårløk
25 g smør til steking
400 g poteter
175 g revet mozzarella eller emmentaler
4 egg
1 ½ dl kaffefløte
salt og pepper

Til servering
ev. grønn salat

1. Kle en smurt paiform med paideigen, så den dekker bunnen og sidene.
2. Paifyll: Stek bacon sprøtt på en tørr panne, og la det dryppe av. Rens løkene, og skjær dem i skiver. Rens vårløk, og kutt den grovt. Stek løk og vårløk lett i smør i en panne til de blir møre. Bland dem med bacon.
3. Skrell potetene, og skjær dem i svært tynne skiver. Legg potetskivene i en skål med kaldt vann.
4. Skru ovnen på 200°. Kok opp lettsaltet vann i en kasserolle. Kok potetskivene i vannet i 1 minutt, og drypp av dem. Fordel potetskiver, baconblanding og revet ost lagvis oppå paibunnen. Avslutt med baconblanding og ost.
5. Pisk egg, fløte, salt og pepper sammen i en skål, og hell det over paifyllet. Stek paien nederst i ovnen i ca. 30 minutter.
6. Servering: Server paien varm eventuelt med en grønn salat til.

Får du rester, så er dette også super lunsj neste dag. Tips! Med en ferdig paideig går det kjapt å lage en god middag. FOTO: Betina Hastoft
Får du rester, så er dette også super lunsj neste dag. Tips! Med en ferdig paideig går det kjapt å lage en god middag. FOTO: Betina Hastoft Vis mer

Torsdag: Vegetarisk curry med søtpoteter, kokosmelk og kikerter

4 personer
Tid: 20 min

Ingredienser
750 g søtpoteter
1 liten blomkål
2 rødløk
1 stor paprika
2 ss karri
1 boks kokosmelk
1 pk. kikerter
150 g frisk spinat
salt og pepper
1 ss friskpresset limesaft

Til servering
1 håndfull frisk koriander
1 lime

1. Skrell søtpotetene, og skjær dem i grove terninger. Rens blomkålen, og skjær den i små buketter. Skjær rødløk og paprika i grove terninger. Ha den fete delen av kokosmelken i en gryte, ha i karri, og varm det i 1–2 minutter. Tilsett grønnsakene og resten av kokosmelken, og la retten småkoke i 6–8 minutter.
2. Renn av kikertene, og skyll dem i en sikt. Skyll og renn av spinaten. Vend kikertene og spinaten i gryten, og kok i ytterligere 2 minutter. Smak til med salt, pepper og limesaft.
3. Servering: Server curryen med frisk koriander på toppen og med lime til å dryppe over.

Dette er en indisk curry med masse velsmakende grønnsaker og en kremet kokossaus. FOTO: Betina Hastoft
Dette er en indisk curry med masse velsmakende grønnsaker og en kremet kokossaus. FOTO: Betina Hastoft Vis mer

Fredag: Tandoorikylling med poteter og grønt

4 personer
Tid: 15 min
Ovnstid: 45 min

Ingredienser
1 hel kylling, ca. 1 ½ kg
2 ss tandooripasta
2 ss olivenolje
800 g små poteter
1 squash
3 minipaprikaer (eller 1 vanlig)
1 ss olivenolje
4 stilker frisk timian
salt og pepper

Servering
1 håndfull bredbladet persille
4 nanbrød

1. Skru ovnen på 200°. Del kyllingen i lår- og bryststykker. Rør tandooripasta og olje sammen i en skål.
2. Vend kyllingstykkene i skålen, og legg dem i en ildfast form. Stek kyllingbitene i ovnen i ca. 15 minutter.
3. Skrubb potetene, og skjær dem i halve. Rens squash og paprikaer, og skjær dem i grove terninger. Fordel poteter, squash- og paprikaterninger i formen sammen med kyllingbitene. Drypp olje over, og vend godt rundt i grønnsakene. Krydre med timian, salt og pepper, og stek videre i ovnen i ca. 30 minutter.
4. Servering: Hakk persillen, og dryss den over retten. Server med varmet nanbrød til.

La middagen passe seg selv i ovnen, og kjenn lukten av krydderne bre seg i hele huset. FOTO: Betina Hastoft
La middagen passe seg selv i ovnen, og kjenn lukten av krydderne bre seg i hele huset. FOTO: Betina Hastoft Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer