Mandag: Ramen med kjøttdeig, nudler og grønnsaker
4 personer
Tid: 30 min
Ingredienser
250 g nudler
2 små røde chilier
1 stilk sitrongress
1 l grønnsakbuljong
Grønnsakfyll
4 vårløk
1 purre
250 g shiitakesopp
4 gulrøtter
1 ss sesamolje til steking
Stekt kjøtt
3 fedd hvitløk
1 ss sesamolje til steking
500 g kjøttdeig
½ dl hoisinsaus
½ dl soyasaus
1 ss chilisaus
1 ss risvineddik
Til servering
1 håndfull frisk mynte
1. Kok nudlene etter anvisning på pakken. Skyll chiliene, og kutt dem grovt. Fjern det ytterste laget fra sitrongresset, trykk stilken litt flat med bladet av en kjøkkenkniv, og kutt den grovt. La chili og sitrongress småkoke i en gryte med buljong i ca. 10 minutter.
2. Grønnsakfyll: Rens vårløk og purre, og skjær dem i biter på skrå. Rens soppene, og skjær dem i skiver. Skrell gulrøttene, og skjær dem i tynne staver. Stek soppene i sesamolje i en panne i et par minutter til de er lett gylne.
3. Stekt kjøttdeig: rens og hakk hvitløk fint, og stek det i litt sesamolje i en gryte. Tilsett kjøttdeigen, og la det bli brunet. Hell i soyasaus, hoisinsaus, chilisaus og risvineddik, og stek til nesten all vesken er fordampet.
4. Servering: Anrett nudler, sopp, gulrøtter, vårløk og purre i dype tallerkener sammen med stekt kjøttdeig. Ta ut chili og sitrongress, og hell den varme buljongen over grønnsakene. Dryss over mynte, og server.


3 deilige retter med kylling
Tirsdag: Spagetti med blåskjell
4 personer
Tid: 30 min
Ingredienser
1 kg blåskjell
300 g spagetti
1 sjalottløk
2 purrer
3 stilker stangselleri
4 gulrøtter
1 ss olivenolje til steking
1 dl hvitvin
3 dl matfløte
salt og pepper
Til servering
2 ss bredbladet persille
1. Rens blåskjellene, og sjekk at alle lukket og hele. Kast blåskjell som ikke lukker seg når de får et lett bank mot bordplaten.
2. Kok pastaen etter anvisning på pakken.
3. Rens og hakk sjalottløk. Rens purrer og bladselleri grundig, og skjær dem i tynne skiver. Skrell gulrøttene, og skjær dem i terninger.
4. Stek alle grønnsakene lett i olje på en panne i et par minutter. Hell hvitvin og fløte i en gryte, og la det koke opp. Hell blåskjell i gryten sammen med de lynstekte grønnsakene, og legg lokk på. La det småkoke i 4 minutter under lokk. Kast de blåskjellene som ikke har åpnet seg under tilberedningen.
5. Renn av spagettien, og vend den i gryten med blåskjell. Krydre med salt og pepper.
6. Servering: Fordel retten i dype tallerkener. Hakk persillen, dryss den over retten og server.

Onsdag: Potetpai med løk, ost og bacon
4 personer
Tid: 20 min
Ovnstid: 30 min
Ingredienser
1 pakke ferdig paideig
1 paiform, 24 cm i diameter
litt smør til formen
Paifyll
250 g bacon i terninger
4 løk
2 vårløk
25 g smør til steking
400 g poteter
175 g revet mozzarella eller emmentaler
4 egg
1 ½ dl kaffefløte
salt og pepper
Til servering
ev. grønn salat
1. Kle en smurt paiform med paideigen, så den dekker bunnen og sidene.
2. Paifyll: Stek bacon sprøtt på en tørr panne, og la det dryppe av. Rens løkene, og skjær dem i skiver. Rens vårløk, og kutt den grovt. Stek løk og vårløk lett i smør i en panne til de blir møre. Bland dem med bacon.
3. Skrell potetene, og skjær dem i svært tynne skiver. Legg potetskivene i en skål med kaldt vann.
4. Skru ovnen på 200°. Kok opp lettsaltet vann i en kasserolle. Kok potetskivene i vannet i 1 minutt, og drypp av dem. Fordel potetskiver, baconblanding og revet ost lagvis oppå paibunnen. Avslutt med baconblanding og ost.
5. Pisk egg, fløte, salt og pepper sammen i en skål, og hell det over paifyllet. Stek paien nederst i ovnen i ca. 30 minutter.
6. Servering: Server paien varm eventuelt med en grønn salat til.


5 deilige brunsjretter
Torsdag: Vegetarisk curry med søtpoteter, kokosmelk og kikerter
4 personer
Tid: 20 min
Ingredienser
750 g søtpoteter
1 liten blomkål
2 rødløk
1 stor paprika
2 ss karri
1 boks kokosmelk
1 pk. kikerter
150 g frisk spinat
salt og pepper
1 ss friskpresset limesaft
Til servering
1 håndfull frisk koriander
1 lime
1. Skrell søtpotetene, og skjær dem i grove terninger. Rens blomkålen, og skjær den i små buketter. Skjær rødløk og paprika i grove terninger. Ha den fete delen av kokosmelken i en gryte, ha i karri, og varm det i 1–2 minutter. Tilsett grønnsakene og resten av kokosmelken, og la retten småkoke i 6–8 minutter.
2. Renn av kikertene, og skyll dem i en sikt. Skyll og renn av spinaten. Vend kikertene og spinaten i gryten, og kok i ytterligere 2 minutter. Smak til med salt, pepper og limesaft.
3. Servering: Server curryen med frisk koriander på toppen og med lime til å dryppe over.

Fredag: Tandoorikylling med poteter og grønt
4 personer
Tid: 15 min
Ovnstid: 45 min
Ingredienser
1 hel kylling, ca. 1 ½ kg
2 ss tandooripasta
2 ss olivenolje
800 g små poteter
1 squash
3 minipaprikaer (eller 1 vanlig)
1 ss olivenolje
4 stilker frisk timian
salt og pepper
Servering
1 håndfull bredbladet persille
4 nanbrød
1. Skru ovnen på 200°. Del kyllingen i lår- og bryststykker. Rør tandooripasta og olje sammen i en skål.
2. Vend kyllingstykkene i skålen, og legg dem i en ildfast form. Stek kyllingbitene i ovnen i ca. 15 minutter.
3. Skrubb potetene, og skjær dem i halve. Rens squash og paprikaer, og skjær dem i grove terninger. Fordel poteter, squash- og paprikaterninger i formen sammen med kyllingbitene. Drypp olje over, og vend godt rundt i grønnsakene. Krydre med timian, salt og pepper, og stek videre i ovnen i ca. 30 minutter.
4. Servering: Hakk persillen, og dryss den over retten. Server med varmet nanbrød til.
