Matplan:

Alltid noe godt til middag

Til deg! Fiks ferdig ukemeny.

Kyllingsalat med epler og serranoskinke. FOTO: Columbus Leth
Kyllingsalat med epler og serranoskinke. FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Mandag: Koteletter med eplekompott og ristet grovbrød

4 personerTid: 30 min

Ingredienser6 svinekoteletter¼ ts tørkede chiliflak4 stilker frisk timian2 ss olivenolje til stekingsalt og pepper

Eplekompott med valnøtter4 røde epler2 rødløk1 ss smør til steking1 ss olivenolje til steking50 g valnøttkjerner4 stilker frisk timian2 ss eplesidereddiksalt og pepper

Til servering4 skiver grovbrød

1. Tørk kotelettene tørre med kjøkkenpapir, og krydre dem med spisskummen og chiliflak på begge sider. Stek kotelettene og timian i litt smør og olje i en ­panne i 2–3 minutter på hver side, til koteletten er lett rosa. Krydre ­kotelettene godt med salt og pepper, og ta dem av pannen.2. Eplekompott med valnøtter: Skyll eplene, fjern kjernehusene, og skjær eplene i båter. Rens ­rødløk, og skjær dem i båter. Stek rødløk og epler myke i smør og olje på en panne i 4–5 minutter ved middels varme. Tilsett ­valnøtter og timiankvister, og stek videre i 2 minutter. Hell ­eplesidereddik i pannen, og la det koke inn. Krydre med salt og pepper.3. Servering: Rist de grove ­brød­skivene i en brødrister, og skjær dem over på midten. Server kotelettene med den lune eplekompotten og ristet brød.

["
","","","","","","","","","","","","","",""]

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer