Torsk med rotfruktmos, ristede gulrøtter og hasselnøtter
4 personerTid: 40 min
Ingredienser500 g torskefilet1 ss smør til stekingsalt og pepper
Rotfruktmos250 g gulrøtter250 g sellerirot250 g pastinakk250 g poteter1 l grønnsakbuljong½ dl melk1 ss smørsalt og pepper
Ristede gulrøtter400 g gulrøtter1 ss rapsolje til steking1 ts tørket rosmarinsalt og pepper
Topping50 g hasselnøttkjerner1 håndfull kruspersille
1. Rotfruktmos: Skrell rotgrønnsakene, og skjær dem i grove terninger. Kok dem i en kasserolle med buljong i ca. 15 minutter, til de er helt møre. Sil av kokevannet. Mos rotgrønnsakene med en potetmoser. Tilsett melk og smør, og rør til mosen er kremet. Smak mosen til med salt og pepper.2. Ristede gulrøtter: Skrell gulrøtter, og skjær dem i små terninger. Stek gulrøttene i olje i en panne i ca. 5 minutter, til de er gylne. Krydre med rosmarin, salt og pepper, og stek dem i ytterligere 1 minutt. Skjær torskefileten i 4 stykker. Stek dem i smør i en panne ved høy varme – først på skinnsiden til den er sprø og gyllen, og deretter på kjøttsiden til stykkene er gjennomstekte. Krydre med salt og pepper.3. Topping: Rist hasselnøttene gylne på en tørr panne i et par minutter, til skallet løsner. Avkjøl lett, og gni skallet av nøttene i et rent kjøkkenhåndkle. Hakk nøttene grovt. Anrett rotfruktmos på 4 tallerkener, topp hver anretning med stekt torsk og ristede gulrøtter, og dryss over hasselnøtter og persille.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger