Mandag: Potetpizza med crème fraîche, rosmarin og rødløk
4 personerTid: 30 minSteketid: 10 min
Ingredienser6 store hvetetortillaer150 g crème fraîche, 18 %salt og pepper250 g revet mozzarella500 g poteter2 rødløk1 håndfull fersk rosmarin2 ss olivenolje1 ½ ts flaksalt
Til servering50 g ruccola25 g parmesan
1. Skru ovnen på 200° varmluft, og la 2 ovnsplater bli varme i ovnen. Fordel tortillaene på2 stykker bakepapir, og fordel crème fraîche oppå. Krydre med salt og pepper, og dryss over halvparten av den revne mozzarellaen.2. Skyll potetene, rens rødløken, og skjær begge deler i tynne skiver, for eksempel på et mandolinjern. Fordel poteter og rødløk på pizzaene, og dryss over rosmarin (spar litt til pynt). Drypp litt olje over hver pizza, og krydre med flaksalt.3. Trekk bakepapiret med tortillapizzaene over på de varme bakeplatene, og stek dem i ovnen i 8–10 minutter, til de er gylne og sprø.4. Pynt pizzaene med ruccola og høvlet parmesan. Server straks.
Tirsdag: Chili con carne med grønnsaker og ris
4 personerTid: 45 min
Ingredienser1 løk1 fedd hvitløk1 frisk rød chili200 g gulrøtter1 ss olivenolje til steking1 ss malt kanel1 ss malt spisskummen½ ts chilipulver500 g kjøttdeig1 ss tomatpuré1 boks hakkede tomater1 ss balsamicoeddik1 ts sukker1 rød paprika140 g mais1 boks røde kidneybønner15 g mørk sjokoladesalt og pepper
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger