Matplan:

Alltid noe godt til middag

Til deg! Fiks ferdig ukemeny.

Chili con carne med grønnsaker og ris. FOTO: Columbus Leth
Chili con carne med grønnsaker og ris. FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Mandag: Potetpizza med crème fraîche, rosmarin og rødløk

4 personer
Tid: 30 min
Steketid: 10 min

Ingredienser
6 store hvetetortillaer
150 g crème fraîche, 18 %
salt og pepper
250 g revet mozzarella
500 g poteter
2 rødløk
1 håndfull fersk rosmarin
2 ss olivenolje
1 ½ ts flaksalt

Til servering
50 g ruccola
25 g parmesan

1. Skru ovnen på 200° varmluft, og la 2 ovnsplater bli varme i ovnen. Fordel tortillaene på2 stykker bakepapir, og fordel crème fraîche oppå. Krydre med salt og pepper, og dryss over halvparten av den revne mozzarellaen.
2. Skyll potetene, rens rødløken, og skjær begge deler i tynne skiver, for eksempel på et mandolinjern. Fordel poteter og rødløk på pizzaene, og dryss over rosmarin (spar litt til pynt). Drypp litt olje over hver pizza, og krydre med flaksalt.
3. Trekk bakepapiret med tortillapizzaene over på de varme bakeplatene, og stek dem i ovnen i 8–10 minutter, til de er gylne og sprø.
4. Pynt pizzaene med ruccola og høvlet parmesan. Server straks.

Bruk tortillalefser som pizzabunn i stedet for å lage deigen selv, så lages disse gode pizzaene skikkelig kjapt. FOTO: Columbus Leth
Bruk tortillalefser som pizzabunn i stedet for å lage deigen selv, så lages disse gode pizzaene skikkelig kjapt. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Tirsdag: Chili con carne med grønnsaker og ris

4 personer
Tid: 45 min

Ingredienser
1 løk
1 fedd hvitløk
1 frisk rød chili
200 g gulrøtter
1 ss olivenolje til steking
1 ss malt kanel
1 ss malt spisskummen
½ ts chilipulver
500 g kjøttdeig
1 ss tomatpuré
1 boks hakkede tomater
1 ss balsamicoeddik
1 ts sukker
1 rød paprika
140 g mais
1 boks røde kidneybønner
15 g mørk sjokolade
salt og pepper

Tilbehør
4 dl ris

Til servering
1 frisk rød chili
1 potte koriander
200 g crème fraîche

1. Rens og hakk løk og hvitløk fint. Skyll chilien, del den på langs, og fjern kjernene. Hakk den deretter fint. Skrell gulrøttene, og skjær dem i små terninger. Stek løk, hvitløk, chili og gulrøtter i et par minutter i olje i en stor gryte. Tilsett krydder, og stek videre i ca.1 minutt. Tilsett kjøttdeigen, og la det steke i 5–6 minutter, til det er godt brunet.
2. Rør tomatpuré, hakkede tomater, eddik og sukker i gryten, og la retten småkoke under lokk i 20 minutter.
3. Skyll paprikaen, og skjær den i små terninger. Skyll og renn av mais og bønner i en sikt. Vend bønner, mais, paprika og sjokolade i retten, og varm den godt igjennom i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
4. Tilbehør: Kok risen etter anvisning på pakken.
5. Servering: Skyll chili, og skjær den i skiver. Plukk koriander. Anrett chili con carne i skåler med en skjefull crème fraîche på toppen, og server med ris, chili og koriander.

En småsterk chili con carne gir en god og varm følelse i kroppen. Tips! Du kan selv justere mengden av krydder etter smak. FOTO: Columbus Leth
En småsterk chili con carne gir en god og varm følelse i kroppen. Tips! Du kan selv justere mengden av krydder etter smak. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Onsdag: Laks med sprø pestotopp og grønne bønner

4 personer
Tid: 25 min
Steketid: 25 min

Ingredienser
4 laksefileter
salt og pepper
4 ss grønn pesto
4 ss pankorasp (japansk rasp)
25 g parmesan
2 ss olivenolje

Ristede potetterninger
800 g poteter
1 ½ ss olivenolje
1 ½ ts tørket rosmarin
salt og pepper

Tilbehør
300 g grønne bønner
1 ss olivenolje

1. Ristede potetterninger: Skru ovnen på 200° varmluft. Skyll potetene, og skjær dem i små terninger på 1 ½ cm. Vend dem i olje, og krydre med rosmarin, salt og pepper. Fordel dem på en bakeplate med bakepapir, og stek dem i ovnen i ca. 25 minutter, til de er gylne og sprø.
2. Legg laksefiletene på en bakeplate med bakepapir, og krydre med salt og pepper. Smør pesto på toppen av laksefiletene. Bland rasp og finrevet parmesan i en skål, dryss det over pestoen, og drypp hver laksebit med litt olje. Stek laksebitene i ovnen samtidig med potetene i 10–15 minutter, til laksebitene er gjennomstekte.
3. Tilbehør: Skyll bønner, og klyp av endene. Kok bønnene i lettsaltet vann i en kasserolle i 3–4 minutter. Hell av vannet, og vend dem i olje. Fordel bønnene på 4 tallerkener, og anrett en laksebit på toppen. Server med potetterningene.

Dette er en lett middag som alle kan like. Server eventuelt en hjemmelaget dressing eller kald urtesaus til. Tips! Får du ikke tak i pankorasp, kan du erstatte det med griljermel. FOTO: Columbus Leth
Dette er en lett middag som alle kan like. Server eventuelt en hjemmelaget dressing eller kald urtesaus til. Tips! Får du ikke tak i pankorasp, kan du erstatte det med griljermel. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Torsdag: Pølser i bacon med kremet kålgrateng

4 personer
Tid: 30 min
Ovnstid: 45 min

Ingredienser
500 g kjøttpølse
8 skiver bacon

Kålgrateng
150 g fersk grønnkål
30 g smør
3 ss hvetemel
5 ½ dl melk
½ ts dijonsennep
½ ts malt muskatnøtt
100 g revet mozzarella
salt og pepper
4 ss pankorasp (japansk rasp, kan erstattes av griljermel)
1 ss olivenolje

1. Skru ovnen på 200° varmluft. Prikk kjøttpølsene med en gaffel, og vikle baconskivene rundt hele pølsene. Legg pølsene på en ovnsplate dekket med bakepapir, og stek dem i ovnen i 40–45 minutter, til baconet er sprøtt.
2. Kålgrateng: Skyll og plukk grønnkålen, og hakk den grovt. Legg grønnkålen i en stor skål, og hell kokende vann over. La grønnkålen trekke i vannet i 3 minutter, og la renne av.
3. Smelt smøret i en gryte, tilsett mel, og rør godt rundt med en visp. Tilsett melk litt om gangen, og pisk grundig til en lys og kremte melkesaus. Kok sausen igjennom i ca. 5 minutter. Tilsett sennep, muskatnøtt og halvparten av mozzarellaen. Smak til med salt og pepper.
4. Vend grønnkålen i sausen, og hell det i en ildfast form. Rør rasp og olje sammen i en skål, og dryss det over formen sammen med resten av mozzarellaen.
5. Stek kålgratengen i ovnen samtidig med kjøttpølsene i 25–30 minutter, til den er sprø.
6. Servering: Skjær kjøttpølsene i skiver, og server sammen med kålgratengen.

En pølse pakket i bacon får en sprø og knasende overflate. FOTO: Columbus Leth
En pølse pakket i bacon får en sprø og knasende overflate. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Fredag: Stekt andebryst og brokkoli- og pasta­salat med epler

4 porsjoner
Tid: 30 min
Steketid: 15 min

Ingredienser
2 andebrystfileter
salt og pepper
1 ss olivenolje

Brokkoli- og pastasalat
200 g pasta (penne eller skruer)
1 brokkoli
100 g bacon
1 rødt eple
1 rødløk
50 g hasselnøttkjerner
50 g tørkede tranebær
150 g crème fraîche, 18 %
2 ss majones
1 ½ ss eplesidereddik
1 ts sukker
salt og pepper

1. Brokkoli- og pastasalat: Kok pastaen etter anvisning på pakken. Skyll brokkolien, og skjær den i små buketter. Legg brokkolibukettene i kasserollen med pastaen de siste 1–2 minuttene av pastaens koketid. Renn av, og avkjøl pastaen og brokkolien.
2. Skjær baconet i terninger, og stek dem sprø på en varm panne. La dem renne av på tørkepapir. Skyll eplet, og skjær det i små terninger. Rens rødløken, og hakk den fint. Hakk nøtter og tranebær grovt. Rør crème fraîche, majones, eddik og sukker sammen til dressing i en skål, og smak til med salt og pepper. Vend brokkoli, pasta, eple, rødløk og halvparten av nøttene og tranebærene i dressingen, og anrett salaten i en fin skål. Dryss bacon og de siste tranebærene og nøttene på toppen av salaten, og la den trekke i kjøleskapet inntil servering.
3. Skru ovnen på 200°. Riss i skinnet på andebrystfiletene i terningmønster, og krydre godt med salt og pepper.
4. Stek andebrystfiletene på en varm panne med olje i 3–4 minutter på hver side, til skinnet er gyllent. Legg de brunede filetene i en liten ildfast form, og stek dem i ovnen i ca. 15 minutter, til kjøttet er lett rosa. Ta andebrystfiletene ut, og la dem hvile i 5 minutter. Skjær dem deretter i skiver, og server dem med brokkoli- og pastasalaten.

Brokkolisalaten er her oppgradert med pasta og epler, så den metter enda mer. FOTO: Columbus Leth
Brokkolisalaten er her oppgradert med pasta og epler, så den metter enda mer. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer