Mandag: Laksesalat med spisskål, cottage cheese og ristet bokhvete
4 personerTid: 25 min
Ingredienser375 varmrøkt laks400 g spisskål200 g edamamebønner,frosne uten belg1 potte frisk dill3 ss hele bokhvetekjerner (fås i helsekost)1 ts olje til stekingsalt
Cottage cheese-dressing250 g cottage cheese50 g crème fraîche lett1 ss flytende honning1/2 usprøytet sitronsalt og pepper
Til servering4 skiver grovbrød
1. Del den varmrøkte laksen i mindre biter med fingrene.Skyll og hakk spisskålen fint.Tin opp edamebønnene. Hakk dillen fint. Stek bokhvetekjernene i en panne med olje i et par minutter til de er sprø og knasende. Krydre dem med litt salt, og la dem avkjøles helt på en tallerken.2. Cottage cheese-dressing: Rør cottage cheese, crème fraîche og honning sammen I en skål. Skyll og riv sitronen fint, og press saften. Smak dressingen til med sitronskall, sitronsaft, salt og pepper. Vend cottage cheese-dressingen sammen med spisskål, edamamebønner, dill og laks, og anrett salaten på et serveringsfat.3. Servering: Rist grovbrødet, og skjær det i staver. Dryss salaten med bokhvetekjerner, og server med ristet grovbrød.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger