Mandag: Kyllingkjøttboller med couscoussalat og tahindressing
4 personer
Tid: 30 min
Ingredienser
500 g kyllingkjøttdeig
2 sjalottløk
1 ½ ts chilisaus (f.eks. sambal oelek)
1 egg
30 g brødrasp
salt og pepper
2 ss rapsolje til steking
Couscoussalat
200 g couscous
1 ss olivenolje
½ usprøytet sitron
1 håndfull kruspersille
salt
1 håndfull frisk dill
½ granateple
25 g usaltede pistasjnøtter uten skall
Tahindressing
2 ss tahin
1 ½ dl yoghurt naturell
1 ss sitronsaft
1 ts flytende honning
salt
1. Rør kyllingkjøttdeigen sammen med finhakket sjalottløk, chilisaus, egg og brødrasp i en skål. Krydre godt med salt og pepper. Form farsen til 25 små kjøttboller. Stek kjøttbollene i litt olje i en panne i ca. 10 minutter til de er lett gylne og gjennomstekte.
2. Couscoussalat: Tilbered couscousen etter anvisning på pakken, og rør olje i med en gaffel. Skyll og riv sitronen fint. Skyll og hakk persille fint. Tilsett persille, sitronskall og salt, og rør det hele sammen.
3. Skyll og hakk dill fint. Del granateplet i to, pirk ut kjernene og kast de hvite hinnene. Hakk pistasjnøttene.
4. Tahindressing: Rør tahin, yoghurt, sitronsaft og honning sammen, og smak til med salt.
5. Servering: Anrett couscousen på et serveringsfat, og fordel kjøttbollene oppå. Drypp litt tahindressing over, og dryss med dill, granateplekjerner og pistasjnøtter. Server med resten av tahindressingen i en skål.


Lyst på suppe? Her er tre deilige oppskrifter
Tirsdag: Pitabrød med ristede grønnsaker, kikerter og yoghurtdressing
4 personer
Tid: 35 min
Steketid: 35 min
Ingredienser
Ristede grønnsaker
1 squash
1 rød paprika
300 g blomkål
1 rødløk
1 boks kikerter
3 ss olivenolje
2 ts garam masala
salt og pepper
Yoghurtdressing
½ sjalottløk
1 håndfull kruspersille
1 håndfull frisk mynte
2 ½ dl yoghurt naturell
1 ts sitronsaft
2 ts flytende honning
salt og pepper
Til servering
4 pitabrød
100 g feta
½ dl chilisaus (f.eks. sambal oelek)
1. Ristede grønnsaker: Skru ovnen på 200°. Skyll alle grønnsakene, og skjær dem i passe biter og små buketter. Rens rødløken, og skjær den i tynne båter. Skyll og renn av kikertene i en sikt.
2. Vend grønnsaker, rødløk og kikerter sammen med olje i en skål, krydre med garam masala, salt og pepper, og fordel alt i en langpanne med bakepapir i bunnen. Stek grønnsakene i ovnen i ca. 35 minutter, og vend godt rundt underveis.
3. Yoghurtdressing: Rens sjalottløken, og hakk den fint. Skyll og hakk persille og mynte fint. Rør det hele sammen med yoghurt, sitronsaft og honning i en skål, og smak til med salt, pepper og eventuelt mer sitronsaft.
4. Servering: Varm pitabrødene, og fyll dem med grønnsaker, smuldret feta og dressing. Server chilisaus ved siden av.

Onsdag: Ovnsbakt omelett med erter spinat og reker
4 personer
Tid: 20 min
Steketid: 20 min
Ingredienser
1 rødløk
1 ss rapsolje til steking
150 g erter, frosne
200 g frisk spinat
6 egg
1 dl melk
30 g parmesan
½ usprøytet sitron
salt og pepper
Til servering
200 g reker
25 g feltsalat
4 skiver grovbrød
1. Skru ovnen på 200°. Rens rødløken, og skjær den i tynne skiver. Stek rødløken på en panne med olje ved middels varme i 2 minutter. Tilsett frosne erter og spinat, og stek videre i 2–3 minutter til spinaten har falt sammen og ertene er tint.
2. Pisk egg og melk sammen i en skål. Riv parmesan fint, og rør halvparten i eggeblandingen. Krydre med finrevet sitronskall, salt og pepper.
3. Smør en ildfast form med litt olje. Fordel grønnsakene i formen, hell eggeblandingen over, og dryss med resten av den revne parmesanen. Stek omeletten i ovnen i ca. 20 minutter til eggemassen er fast og overflaten er gyllen.
4. Servering: Topp omeletten med reker og feltsalat, og server med grovbrød til.


Panna cotta med noe godt på toppen!
Torsdag: Krydret grønnsaksuppe med feta, granateplekjerner og sprø skinke
4 personer
Tid: 35 min
Steketid: 10 min
Ingredienser
2 sjalottløk
200 g poteter
300 g gulrøtter
300 g blomkål
20 g smør til steking
2 ts garam masala
1 ts chilisaus (f.eks. sambal oelek)
1,2 l grønnsakbuljong
1 dl melk
2 ss sitronsaft
salt og pepper
Tilbehør
100 g spekeskinke
½ granateple
50 g feta
1 brød
1. Rens og hakk sjalottløkene grovt. Skrell poteter og gulrøtter, og skjær dem i små terninger. Skyll blomkålen, og skjær den i små buketter.
2. Stek løk og grønnsaker i smør i en gryte ved middels varme i 2–3 minutter. Tilsett garam masala og chilisaus, og stek videre i 1 minutt. Hell buljong over grønnsakene, og la det koke opp. Skru ned varmen, og la suppen småkoke i 20 minutter til grønnsakene er helt møre.
3. Bruk en stavmikser til å kjøre suppen jevn og glatt. Tilsett melk, og varm suppen opp igjen i et par minutter. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
4. Tilbehør: Skru ovnen på 200°. Fordel skinkeskivene på en langpanne med bakepapir, og stek dem sprø i ovnen i 7–10 minutter. Del skinken i mindre biter. Dunk kjernene ut av granateplet, og kast de hvite hinnene.
5. Anrett suppen i skåler, og topp med skinke, granateplekjerner og smuldret feta. Server suppen med brød.

Fredag: Biff med potetbåter, avokadodressing og ristede nøtter
4 personer
Tid: 30 min
Steketid: 40 min
Ingredienser
800 g flatbiff eller mørbrad av storfe
2 ss rapsolje til steking
salt og pepper
Ovnsstekte poteter
1 kg poteter
2 ss olivenolje
salt og pepper
Avokadodressing
1 moden avokado
1 håndfull kruspersille
4 ss yoghurt naturell 1,5 %
1 ss olivenolje
1 lime
salt og pepper
Til servering
75 g feltsalat
25 g mandler
25 g usaltede pistasjnøtter uten skall
1. Ovnsstekte poteter: Skru ovnen på 200°. Skrubb potetene, og skjær dem i båter. Vend dem med olje, fordel dem på en langpanne med bakepapir, og krydre med salt og pepper. Stek potetene sprø i ovnen i 35–40 minutter.
2. Stek kjøttet i olje på en varm panne (gjerne grillpanne) i ca. 4 minutter på hver side til den har en kjernetemperatur på 58° (bruk et steketermometer). La kjøttet hvile utildekket i ca. 5 minutter, og skjær det d
3. Avokadodressing: Del avokadoen i to, fjern steinen, og skrap ut avokadokjøttet med en skje. Ha avokadokjøttet i en blender eller minihakker og kjør det sammen med persille, yoghurt og olje til en glatt dressing. Smak til med limesaft, salt og pepper.
4. Servering: Skyll og tørk salaten. Rist mandler og pistasjnøtter lett på en tørr panne, og hakk dem grovt. Anrett salaten på et fat, og legg kjøttet oppå. Drypp litt av avokadodressingen over salaten, og dryss med mandler og pistasjnøtter. Server med potetbåter og resten av dressingen i en skål.
