Aprikossnitter med kransekakemasse
Antall: 16 stk.
Tid: 45 min
Hviletid mørdeig: 30 min
Ingredienser
Mørdeigsbunn
280 g hvetemel
80 g melis
1 ts vaniljesukker
¼ ts salt
200 g kaldt smør
1 eggeplomme
1 bakeform, 33 × 23 cm
Kransekakemasse
150 g marsipan
300 g sukker
60 g eggehviter
Fyll og topping
300 g aprikosmarmelade
40 g mandler

Glad i vanilje? Da er disse snurrene noe for deg!
1. Mørdeigsbunn: Bland mel, melis, vaniljesukker og salt sammen i en skål. Skjær det kalde smøret i små terninger, og smuldre smøret i melblandingen med fingrene. Samle deigen med eggeplommen. Pakk deigen inn i plastfolie, og legg den i kjøleskapet i 30 minutter.
2. Skru ovnen på 180°. Ta deigen ut fra kjøleskapet, og kjevle den ut til en stor firkant med en tykkelse på ca. 1 cm, som passer til formen. Legg bakepapir i formen, legg deretter deigen nedi. Trykk den ut så den ligger i et jevnt lag. Prikk bunnen med en gaffel, og stek den i ovnen i 10–15 minutter, til den er lett gyllen – den skal ikke være gjennomstekt.
3. Kransekakemasse: Riv marsipanen grovt på et rivjern, og pisk den sammen med sukker og eggehvite i en skål til det blir en tykk masse. Fyll kransekakemassen i en sprøytepose med stor, rund tut.
4. Fyll og topping: Fyll aprikosmarmeladen i en sprøytepose med en liten, rund tut. Sprøyt kransekakemassen ut på den forstekte bunnen i skrå striper. Sprøyt deretter aprikosmarmeladen ut i fugene mellom kransekakestripene. Hakk mandler fint, og dryss dem over. Stek kaken i ovnen i 20 minutter, til kransekakestripene er lett gylne. Avkjøl kaken helt på en rist. Løft forsiktig kaken opp av formen, og skjær kanten av kaken hele veien rundt. Skjær kaken i ca. 16 firkantede snitter.
Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Sjokoladekjeks med saltet karamellsmørkrem - ja, takk!
