Dessert:

Aprikossnitter med kransekakemasse

Trenger du noe søtt til kaffen er disse snittene perfekte.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Aprikossnitter med ­kransekakemasse

Antall: 16 stk.
Tid: 45 min
Hviletid mørdeig: 30 min

Ingredienser
Mørdeigsbunn

280 g hvetemel
80 g melis
1 ts vaniljesukker
¼ ts salt
200 g kaldt smør
1 eggeplomme
1 bakeform, 33 × 23 cm

Kransekakemasse
150 g marsipan
300 g sukker
60 g eggehviter

Fyll og topping
300 g aprikosmarmelade
40 g mandler

1. Mørdeigsbunn: Bland mel, melis, vaniljesukker og salt sammen i en skål. Skjær det kalde smøret i små terninger, og smuldre smøret i mel­­­blandingen med fingrene. Samle deigen med eggeplommen. Pakk deigen inn i plastfolie, og legg den i kjøleskapet i 30 minutter.
2. Skru ovnen på 180°. Ta deigen ut fra kjøleskapet, og kjevle den ut til en stor firkant med en tykkelse på ca. 1 cm, som passer til formen. Legg bakepapir i formen, legg deretter deigen nedi. Trykk den ut så den ligger i et jevnt lag. Prikk bunnen med en gaffel, og stek den i ovnen i 10–15 minutter, til den er lett gyllen – den skal ikke være gjennomstekt.
3. Kransekakemasse: Riv marsipanen grovt på et rivjern, og pisk den sammen med sukker og eggehvite i en skål til det blir en tykk masse. Fyll kransekakemassen i en sprøytepose med stor, rund tut.
4. Fyll og topping: Fyll aprikosmarmeladen i en sprøytepose med en liten, rund tut. Sprøyt kransekakemassen ut på den forstekte bunnen i skrå striper. Sprøyt deretter aprikosmarmeladen ut i fugene mellom kranse­kakestripene. Hakk mandler fint, og dryss dem over. Stek kaken i ovnen i 20 minutter, til kransekakestripene er lett gylne. Avkjøl kaken helt på en rist. Løft forsiktig kaken opp av formen, og skjær kanten av kaken hele veien rundt. Skjær ­kaken i ca. 16 firkantede snitter.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer