Mat

Asiatisk hot suppe med kylling og spisskål

Start uken med denne deilige suppen!

SPICY: Denne suppen smaker det skikkelig av! Foto: All Over Press
SPICY: Denne suppen smaker det skikkelig av! Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 30 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

  • Suppe
  • 1 løk i båter
  • 4 limeblader
  • 20 g ingefær i skiver
  • ½ bunt koriander, stilker
  • 1 sitrongress, grovhakket
  • 1 ss sukker
  • ¼ dl limesaft
  • 3 ss fishsauce
  • 2‒3 ss rød currypasta, etter smak
  • 1 boks kokosmelk, 400 ml
  • 1 l vann

 

Fyll

  • 150 g risnudler
  • 2 kyllingbryst
  • salt
  • 1 rødløk i fine båter
  • ½ spisskål, snittet
  • 1 håndfull revet koriander


Tips: Hvis du ikke ønsker så mye karbohydrater, kan du utelate nudlene og bruke mer kål i stedet.

METTENDE: Deilig, enkel og frisk mat! Suppen metter ekstra godt fordi den inneholder kokosmelk. Foto: All Over Press
METTENDE: Deilig, enkel og frisk mat! Suppen metter ekstra godt fordi den inneholder kokosmelk. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Ha alle ingrediensene (ikke fyllet) i en gryte, og la småkoke i 20‒25 minutter. Sil suppen over i en ren gryte; kok den opp igjen.

2. Hell kokende vann over nudlene, og kok dem etter anvisningen på pakken.

3. La kyllingbrystene trekke i kokende, rikelig saltet vann i 15‒20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Riv kjøttet fra hverandre med to gafler. Anrett kylling, nudler, kål og løk i to store skåler. Hell den varme suppen over, og server straks.

 

God middag!

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer