Asiatisk jordskokkfat med laks
4 porsjoner / Tid: 40 min
Ingredienser:
- 500 g laksefilet
- 750 g jordskokker
- 3 hvitløkbåter
- 2 cm frisk ingefær
- den fete delen av 1 boks kokosmelk
- 3 ss peanøttsmør
- 2–3 ts rød karripasta
- 3 ss fiskesaus
- saft av ½ lime
Servering:
- 1 dl salte peanøtter
- frisk koriander
- kokt jasminris
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 200°. Del laksefileten i 4 biter.
- Skrubb eller skrell jordskokkene, og skjær dem i ½ cm tykke skiver. Fordel dem i et ildfast fat.
- Rens hvitløk, skrell ingefær, og riv begge deler fint. Pisk hvitløk og ingefær sammen med kokosmelk, peanøttsmør, karripasta, fiskesaus og limesaft i en bolle. Hell blandingen over jordskokkene, og bland godt.
- Skyll og tørk laksebitene, og fordel dem i formen. Dekk bitene delvis med jordskokker.
- Stek retten på nederste rille i ovnen i ca. 25 minutter til laksen er gjennomstekt og jordkokkene er møre og sprø.
- Dryss retten med peanøtter og korianderblader, og server sammen med ris.
LES OGSÅ: Derfor bør du spise mer jordskokk