Middagstips:

Asiatisk jordskokkfat med laks

Saftig laks og jordskokker er en utrolig god kombinasjon. Her har fisken fått en asiatisk vri med spicy og smakfull peanøttsmørsaus.

MIDDAGSTIPS: Oppbevar boksen med kokosmelk cirka 24 timer i kjøleskapet, slik at den fete delen av kokosmelken stivner og kan tas ut med en skje. FOTO: Nina Malling
MIDDAGSTIPS: Oppbevar boksen med kokosmelk cirka 24 timer i kjøleskapet, slik at den fete delen av kokosmelken stivner og kan tas ut med en skje. FOTO: Nina Malling Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Asiatisk jordskokkfat med laks

4 porsjoner / Tid: 40 min

Ingredienser:

  • 500 g laksefilet
  • 750 g jordskokker
  • 3 hvitløkbåter
  • 2 cm frisk ingefær
  • den fete delen av 1 boks kokosmelk
  • 3 ss peanøttsmør
  • 2–3 ts rød karripasta
  • 3 ss fiskesaus
  • saft av ½ lime

Servering:

  • 1 dl salte peanøtter
  • frisk koriander
  • kokt jasminris

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200°. Del laksefileten i 4 biter.
  2. Skrubb eller skrell jordskokkene, og skjær dem i ½ cm tykke skiver. Fordel dem i et ildfast fat.
  3. Rens hvitløk, skrell ingefær, og riv begge deler fint. Pisk hvitløk og ingefær sammen med kokosmelk, peanøttsmør, karripasta, fiskesaus og limesaft i en bolle. Hell blandingen over jordskokkene, og bland godt.
  4. Skyll og tørk laksebitene, og fordel dem i formen. Dekk bitene delvis med jordskokker.
  5. Stek retten på nederste rille i ovnen i ca. 25 minutter til laksen er gjennomstekt og jordkokkene er møre og sprø.
  6. Dryss retten med peanøtter og korianderblader, og server sammen med ris.

LES OGSÅ: Derfor bør du spise mer jordskokk

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer