MIDDAGSTIPS: Oppbevar boksen med kokosmelk cirka 24 timer i kjøleskapet, slik at den fete delen av kokosmelken stivner og kan tas ut med en skje. FOTO: Nina Malling
MIDDAGSTIPS: Oppbevar boksen med kokosmelk cirka 24 timer i kjøleskapet, slik at den fete delen av kokosmelken stivner og kan tas ut med en skje. FOTO: Nina Malling Vis mer

Middagstips:

Asiatisk jordskokkfat med laks

Saftig laks og jordskokker er en utrolig god kombinasjon. Her har fisken fått en asiatisk vri med spicy og smakfull peanøttsmørsaus.

Asiatisk jordskokkfat med laks

4 porsjoner / Tid: 40 min

Ingredienser:

  • 500 g laksefilet
  • 750 g jordskokker
  • 3 hvitløkbåter
  • 2 cm frisk ingefær
  • den fete delen av 1 boks kokosmelk
  • 3 ss peanøttsmør
  • 2–3 ts rød karripasta
  • 3 ss fiskesaus
  • saft av ½ lime

Servering:

  • 1 dl salte peanøtter
  • frisk koriander
  • kokt jasminris

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200°. Del laksefileten i 4 biter.
  2. Skrubb eller skrell jordskokkene, og skjær dem i ½ cm tykke skiver. Fordel dem i et ildfast fat.
  3. Rens hvitløk, skrell ingefær, og riv begge deler fint. Pisk hvitløk og ingefær sammen med kokosmelk, peanøttsmør, karripasta, fiskesaus og limesaft i en bolle. Hell blandingen over jordskokkene, og bland godt.
  4. Skyll og tørk laksebitene, og fordel dem i formen. Dekk bitene delvis med jordskokker.
  5. Stek retten på nederste rille i ovnen i ca. 25 minutter til laksen er gjennomstekt og jordkokkene er møre og sprø.
  6. Dryss retten med peanøtter og korianderblader, og server sammen med ris.

LES OGSÅ: Derfor bør du spise mer jordskokk

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: