Ukens Matplan

Asiatisk nudelsalat med kjøttboller

Denne retten gir deg god samvittighet og god smak i munnen etter juleferien.

HERLIG OG SUNT: En god start på uken og året. Fordi du fortjener det. Foto: All Over Press
HERLIG OG SUNT: En god start på uken og året. Fordi du fortjener det. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 40 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

  • 400 g kjøttdeig av svin og okse
  • salt
  • 1 liten løk, revet
  • ½ bunt koriander, hakket
  • 1 ss mel
  • 1 egg
  • ½ dl soyasaus
  • ¼ dl sukker
  • 150 g nudler, gjerne udonnudler
  • 1 ts sukker
  • saften av 1 lime
  • hakket rød chili etter smak
  • 3 gulrøtter kuttet i tynne staver eller revne
  • 1 banansjalottløk i tynne båter
  • 100 g blandet salat
  • ½ bunt plukket koriander
  • sesamfrø
  • limebåter
SUPERLEKKER: Nudelsalat som må prøves. Foto: All Over Press
SUPERLEKKER: Nudelsalat som må prøves. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Bland kjøttdeig, salt, løk, koriander, mel og egg, og form kjøttboller på størrelse med golfballer. Stek dem i litt olje på en varm panne, eller ved 220° i en forvarmet ovn i ca. 10–12 minutter (til de er gjennomstekt).
2. Imens koker du opp soyasaus og sukker. La det koke til sukkeret er smeltet, og ytterligere i 1 minutts tid. Avkjøl. Kok nudlene etter anvisning på pakken, og skyll dem kort i kaldt vann så de ikke klistrer.
3. Bland sukker og limesaft sammen til sukkeret oppløses. Smak til med chili etter smak. Vend nudler, gulrøtter, sjalottløk, salat og koriander med limedressingen, og anrett på to store skåler. Vend kjøttbollene i soya dressingen, og dryss med sesamfrø. Anrett dem på toppen av salaten. Server straks med resten av soyadressingen og limebåter til.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer