AVOKADO: Avokado funker like bra til hovedretten som til snacks og dessert. FOTO: Stine Christiansen
AVOKADO: Avokado funker like bra til hovedretten som til snacks og dessert. FOTO: Stine Christiansen Vis mer

Avokado

Avokadois med mynte og mørk sjokolade

Vi kan ikke annet enn å si nam!

Avokadois med mynte og mørk sjokolade

Tid: 20 minutter
Frysetid: 8 timer (uten ismaskin)
Antall: Personer: 4

Ingredienser:

  • 2 avokadoer
  • 1 lime
  • 5 dl gresk yoghurt 10 %
  • 100 g melis
  • 1 håndfull frisk mynte
  • 100 g mørk sjokolade
  • Eventuelt en ismaskin

Slik gjør du:

  1. Del avokadoene, fjern steinene, og løft kjøttet ut med en skje.
  2. Riv skallet av limen fint. Bland avokadokjøttet sammen med yoghurt, limeskall, melis og finhakket mynte i en blender eller food-processor, til massen er kremete og jevn.
  3. Hakk sjokoladen, og vend inn i avokadokremen.
  4. Kjør avokadokremen i ismaskinen etter maskinens anvisning. Ingen ismaskin? Ha avokadokremen i en beholder med lokk, og sett den i fryseren i minst åtte timer. Du behøver ikke å røre i den underveis.
  5. Ta isen ut av fryseren 30 minutter før servering. Topp eventuelt isen med hakket sjokolade.

Lyst på noe annet godt? Hva med å bake en kake med avokadomousse? Oppskriften finner du her!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: