AVOKADO: Avokado funker like bra til hovedretten som til snacks og dessert. FOTO: Stine Christiansen
AVOKADO: Avokado funker like bra til hovedretten som til snacks og dessert. FOTO: Stine Christiansen Vis mer

Avokado

Avokadois med mynte og mørk sjokolade

Vi kan ikke annet enn å si nam!

Publisert

Avokadois med mynte og mørk sjokolade

Tid: 20 minutter
Frysetid: 8 timer (uten ismaskin)
Antall: Personer: 4

Ingredienser:

  • 2 avokadoer
  • 1 lime
  • 5 dl gresk yoghurt 10 %
  • 100 g melis
  • 1 håndfull frisk mynte
  • 100 g mørk sjokolade
  • Eventuelt en ismaskin

Slik gjør du:

  1. Del avokadoene, fjern steinene, og løft kjøttet ut med en skje.
  2. Riv skallet av limen fint. Bland avokadokjøttet sammen med yoghurt, limeskall, melis og finhakket mynte i en blender eller food-processor, til massen er kremete og jevn.
  3. Hakk sjokoladen, og vend inn i avokadokremen.
  4. Kjør avokadokremen i ismaskinen etter maskinens anvisning. Ingen ismaskin? Ha avokadokremen i en beholder med lokk, og sett den i fryseren i minst åtte timer. Du behøver ikke å røre i den underveis.
  5. Ta isen ut av fryseren 30 minutter før servering. Topp eventuelt isen med hakket sjokolade.

Lyst på noe annet godt? Hva med å bake en kake med avokadomousse? Oppskriften finner du her!

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer