Spennende Sommersalat

Avokadosalat med skinke og jordbær

Deilig salat med aprikos og jordbær.

SALAT: Bruk eventuelt en annen salat enn isberg – for eksempel rucola eller spinat. Foto: All Over Press
SALAT: Bruk eventuelt en annen salat enn isberg – for eksempel rucola eller spinat. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 20 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 1 liten isbergsalat
  • 300 g kokt skinke i skiver
  • 2 avokadoer
  • 250 g jordbær
  • 30 g valnøtter
  • 8 tørkede aprikoser

Valnøttdressing

  • 40 g valnøtter
  • ½ dl vindruekjerneolje
  • 1 ss sennep
  • salt og nykvernet pepper

Tilbehør

  • godt brød
AVOKADO: Avokado er en frukt som er et bær med ett stort frø med tynt frøskall. Avokado-treet er et 10–20 meter høyt tre som opprinnelig hører hjemme i Sør- og Mellom-Amerika. Foto: All Over Press
AVOKADO: Avokado er en frukt som er et bær med ett stort frø med tynt frøskall. Avokado-treet er et 10–20 meter høyt tre som opprinnelig hører hjemme i Sør- og Mellom-Amerika. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1 Skjær salaten i grove stykker. Skyll den og tørk den. Skjær skinken i terninger. Del avokadoene og ta ut kjøttet i litt grove biter med en teskje. Rens jordbærene, og skjær dem i skiver fra toppen til bunnen. Finhakk valnøttene og aprikosene.
2 Valnøttdressing: Finhakk valnøttene. Rør sammen ingrediensene til dressingen. Bland salat, skinke, avokado, jordbær, valnøtter og aprikoser i en bolle. Hell valnøttdressingen over og bland rundt. Server salaten med godt brød ved siden av.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer