Baconpizza

Gateau Marcel-kake som smelter på tungen
4 porsjoner
Dette trenger du:
- 25 g gjær
- 2 dl vann
- ½ ts salt
- 3 ss olivenolje
- ca 5 dl hvetemel
Fyll:
- 150 g bacon
- 4 kokte poteter
- 4 ss gresskarkjerner
- 2 ss majones
- 50 g parmesanost
- 2 never grønne blad, for eksempel rucola, oregano og persille
Karamellisert løk:
- 3 rødløk
- 2 ss smør til steking
- 2 ss sukker
- 1 ss rødvinseddik
- salt og pepper
Slik gjør du:
- Smuldre gjæren, og rør ut i det fingervarme vannet. Tilsett salt, olje og mel. Kna sammen til en smidig deig. La heve til dobbel størrelse, i ca. 30 min.
- Skrell løken, og skjær den i tynne båter. Stek den i smøret på middels varme i ca. 10 min. Tilsett sukker, og bland godt. Rør inn eddik, og la væsken dampe bort. Smak til med salt og pepper.
- Skjær baconet i terninger, og stek det i tørr panne.
- Skjær den kalde, kokte poteten i skiver, og stek dem og baconterningene til de har fått farge. Rist gresskarkjernene i tørr panne.
- Dunk deigskålen i arbeidsbenken, så deigen synker sammen. Forme til små boller, og trykk dem ut til små minipizzaer. Stek over utegrillen eller i en grillpanne.
- Smør de nybakte bunnene med litt majones, strø revet parmesan over, og fordel bacon, potet, løk og grønne blader. Topp det hele med gresskar-kjerner. Server straks.
LES OGSÅ: 4 mettende salater med vinterens grove grønnsaker
LES OGSÅ: Perfekt pizzadeig - her er oppskriften!