PIZZA: Bacon, karamellisert løk og potet smaker knallgodt på pizza. FOTO: Kirsi-Marja Savola
PIZZA: Bacon, karamellisert løk og potet smaker knallgodt på pizza. FOTO: Kirsi-Marja Savola Vis mer

Pizza:

Baconpizza med karamellisert løk

Perfekt for deg som ønsker å prøve noe nytt.

Baconpizza

4 porsjoner

Dette trenger du:

  • 25 g gjær
  • 2 dl vann
  • ½ ts salt
  • 3 ss olivenolje
  • ca 5 dl hvetemel

Fyll:

  • 150 g bacon
  • 4 kokte poteter
  • 4 ss gresskarkjerner
  • 2 ss majones
  • 50 g parmesanost
  • 2 never grønne blad, for eksempel rucola, oregano og persille

Karamellisert løk:

  • 3 rødløk
  • 2 ss smør til steking
  • 2 ss sukker
  • 1 ss rødvinseddik
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Smuldre gjæren, og rør ut i det fingervarme vannet. Tilsett salt, olje og mel. Kna sammen til en smidig deig. La heve til dobbel størrelse, i ca. 30 min.
  2. Skrell løken, og skjær den i tynne båter. Stek den i smøret på middels varme i ca. 10 min. Tilsett sukker, og bland godt. Rør inn eddik, og la væsken dampe bort. Smak til med salt og pepper.
  3. Skjær baconet i terninger, og stek det i tørr panne.
  4. Skjær den kalde, kokte poteten i skiver, og stek dem og baconterningene til de har fått farge. Rist gresskarkjernene i tørr panne.
  5. Dunk deigskålen i arbeidsbenken, så deigen synker sammen. Forme til små boller, og trykk dem ut til små minipizzaer. Stek over utegrillen eller i en grillpanne.
  6. Smør de nybakte bunnene med litt majones, strø revet parmesan over, og fordel bacon, potet, løk og grønne blader. Topp det hele med gresskar-kjerner. Server straks.

LES OGSÅ: 4 mettende salater med vinterens grove grønnsaker

LES OGSÅ: Perfekt pizzadeig - her er oppskriften!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: