Pizza:

Baconpizza med karamellisert løk

Perfekt for deg som ønsker å prøve noe nytt.

<strong>PIZZA:</strong> Bacon, karamellisert løk og potet smaker knallgodt på pizza. FOTO: Kirsi-Marja Savola
PIZZA: Bacon, karamellisert løk og potet smaker knallgodt på pizza. FOTO: Kirsi-Marja Savola Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Baconpizza

4 porsjoner

Dette trenger du:

  • 25 g gjær
  • 2 dl vann
  • ½ ts salt
  • 3 ss olivenolje
  • ca 5 dl hvetemel

Fyll:

  • 150 g bacon
  • 4 kokte poteter
  • 4 ss gresskarkjerner
  • 2 ss majones
  • 50 g parmesanost
  • 2 never grønne blad, for eksempel rucola, oregano og persille

Karamellisert løk:

  • 3 rødløk
  • 2 ss smør til steking
  • 2 ss sukker
  • 1 ss rødvinseddik
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Smuldre gjæren, og rør ut i det fingervarme vannet. Tilsett salt, olje og mel. Kna sammen til en smidig deig. La heve til dobbel størrelse, i ca. 30 min.
  2. Skrell løken, og skjær den i tynne båter. Stek den i smøret på middels varme i ca. 10 min. Tilsett sukker, og bland godt. Rør inn eddik, og la væsken dampe bort. Smak til med salt og pepper.
  3. Skjær baconet i terninger, og stek det i tørr panne.
  4. Skjær den kalde, kokte poteten i skiver, og stek dem og baconterningene til de har fått farge. Rist gresskarkjernene i tørr panne.
  5. Dunk deigskålen i arbeidsbenken, så deigen synker sammen. Forme til små boller, og trykk dem ut til små minipizzaer. Stek over utegrillen eller i en grillpanne.
  6. Smør de nybakte bunnene med litt majones, strø revet parmesan over, og fordel bacon, potet, løk og grønne blader. Topp det hele med gresskar-kjerner. Server straks.

LES OGSÅ: 4 mettende salater med vinterens grove grønnsaker

LES OGSÅ: Perfekt pizzadeig - her er oppskriften!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer