OPPSKRIFT: Få oppskrift på denne deilige kaken! FOTO: Winnie Methmann
OPPSKRIFT: Få oppskrift på denne deilige kaken! FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Oppskrift:

Bære godt!

Her kommer en dessert som både er søt og syrlig, og har masse friske bær! Perfekt til 17. mai!

Publisert

Granolakake med bær og mascarponekrem

4 porsjoner
Tid: 30 minutter
steketid: 30 minutter

Ingredienser
1 dl mandler
½ vaniljestang
1 dl gresskarkjerner
2 dl fine havregryn
2 dl grove havregryn
1 klype salt
50 g smør
4 ss lønnesirup
200 g mørk sjokolade

Mascarponekrem
250 g mascarpone
2 dl kremfløte
1 ss lønnesirup
½ vaniljestang

Til servering
100 g rips
100 g blåbær
100 g bringebær
100 g bjørnebær
200 g jordbær

1. Sett ovnen på 150° varmluft. Hakk mandlene grovt, og skrap frøene ut av vaniljestangen. Bland mandler og vaniljefrø med gresskarkjerner, fine og grove havregryn og salt i en bolle. Smelt smør, og vend det i blandingen sammen med lønnesirup.
2. Smør en paiform, og press granolablandingen ned i formen, så den danner en bunn. Bruk et desilitermål av stål eller lignende til å presse granolaen tett sammen. Stek bunnen i ovnen i 30 minutter, til den er gyllen og sprø.
3. Smelt sjokoladen over vannbad, og pensle terte-bunnen med sjokolade. La bunnen avkjøles helt, så sjokoladen stivner.
4. Mascarponekrem: Pisk mascarpone, fløte, lønnesirup og vaniljefrø sammen i en bolle, så du får en luftig krem. Fyll kremen oppå kakebunnen, og topp med bær.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer