OPPSKRIFT: Få oppskrift på denne deilige kaken! FOTO: Winnie Methmann
OPPSKRIFT: Få oppskrift på denne deilige kaken! FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Oppskrift:

Bære godt!

Her kommer en dessert som både er søt og syrlig, og har masse friske bær! Perfekt til 17. mai!

Granolakake med bær og mascarponekrem

4 porsjoner
Tid: 30 minutter
steketid: 30 minutter

Ingredienser
1 dl mandler
½ vaniljestang
1 dl gresskarkjerner
2 dl fine havregryn
2 dl grove havregryn
1 klype salt
50 g smør
4 ss lønnesirup
200 g mørk sjokolade

Mascarponekrem
250 g mascarpone
2 dl kremfløte
1 ss lønnesirup
½ vaniljestang

Til servering
100 g rips
100 g blåbær
100 g bringebær
100 g bjørnebær
200 g jordbær

1. Sett ovnen på 150° varmluft. Hakk mandlene grovt, og skrap frøene ut av vaniljestangen. Bland mandler og vaniljefrø med gresskarkjerner, fine og grove havregryn og salt i en bolle. Smelt smør, og vend det i blandingen sammen med lønnesirup.
2. Smør en paiform, og press granolablandingen ned i formen, så den danner en bunn. Bruk et desilitermål av stål eller lignende til å presse granolaen tett sammen. Stek bunnen i ovnen i 30 minutter, til den er gyllen og sprø.
3. Smelt sjokoladen over vannbad, og pensle terte-bunnen med sjokolade. La bunnen avkjøles helt, så sjokoladen stivner.
4. Mascarponekrem: Pisk mascarpone, fløte, lønnesirup og vaniljefrø sammen i en bolle, så du får en luftig krem. Fyll kremen oppå kakebunnen, og topp med bær.

Sjekk KKs store årshoroskop!