De norske jordbærene er her for fullt. Da gjelder det å nyte dem så ofte du kan. Bruk dem i drinker, salater, kaker – og desserter.
Litt usikker på hva jordbærene kan brukes til i sommer? Da er det godt at vi har samlet disse deilige oppskriftene for deg!
Imponer gjestene med jordbærretter som ser like gode ut som de smaker.
LES OGSÅ: Slik holder jordbærene seg bedre
Tiramisu med jordbær, kakao og limoncello
Tid beregnet på denne retten: 35 minutter Avkjøling: minst 8 timer (eller natten over)4 porsjoner
Du trenger:
- 1 pakke ladyfingers
- 2 ss kakao
- en avlang brødform, ca. 25 × 10 cm
Mascarponekrem:
- 6 pasteuriserte eggeplommer
- 4 ss sukker
- 250 g mascarpone
- 2½ dl kremfløte
Jordbærkrem:
- 250 g jordbær
- 2 dl limoncello (italiensk sitronlikør)
- 1–2 ts melis
Til servering:
- 150 g jordbær til pynt
- frisk mynte
Slik gjør du:
1. Mascarponekrem: Pisk eggeplommer og sukker sammen med en håndmikser til en lys og kremet masse. Tilsett mascarpone, og pisk forsiktig. Pisk fløten til lett krem, og vend den inn i mascarponekremen.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger