<strong>CRUMBLE:</strong> Prøv grønnsaks-crumble med masse deilige grønnsaker, frø og kjerner. Foto: All Over Press
CRUMBLE: Prøv grønnsaks-crumble med masse deilige grønnsaker, frø og kjerner. Foto: All Over Press Vis mer

Spis

Bakt torsk med grønnsaks-crumble

Prøv denne fiskeretten med lekre grønnsaker i form!

Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 60 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften:  4

Ingredienser:

  • 800 g torskefilet
  • 2 ss olivenolje
  • 1 sitron
  • salt og nykvernet pepper

Grønnsaks-crumble

  • 1 blomkålhode
  • 2 løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 ts spisskummen
  • olje til steking
  • 2 bokser flådde, hakkede tomater
  • 200 g spisskål
  • 3-4 kvister bredbladet persille
  • 250 g grovt hvetebrød, gjerne dagsgammelt
  • 50 g parmesan
  • ½ dl olivenolje
  • 2 ss sesamfrø
  • 25 g pinjekjerner
  • 25 g solsikkekjerner
  • 50 g gresskarkjerner
<strong>VISSTE DU?:</strong> Blomkål er kalorifattig med bare 23 kalorier per 100 gram, men er likevel rik på viktige vitaminer og mineraler slik som Vitamin C og folat. Foto: All Over Press
VISSTE DU?: Blomkål er kalorifattig med bare 23 kalorier per 100 gram, men er likevel rik på viktige vitaminer og mineraler slik som Vitamin C og folat. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Grønnsaks-crumble: Skjær blomkålhodet i mindre buketter. Skrell og hakk løk og hvitløk, stek det sammen med spisskummen i litt olje i en stekepanne i 2 minutter. Tilsett blomkålsbukettene og stek videre til blomkålen får litt farge. 
2. Tilsett tomatene fra boksene, bland godt. Finsnitt spisskålen, bland den sammen med blomkålsblandingen i stekepannen. Tilsett hakket persille. Hell innholdet i pannen i en smurt ildfast form. 
3. Hakk brødet i store smuler, bland med revet parmesan, olje, sesamfrø og alle kjernene. Fordel brødblandingen over grønnsakene, og bak dem i ovnen på 180 grader i 30 minutter. 
4. Legg torsken i en liten langpanne kledt med bakepapir, og drypp over olje. Skjær sitronen i tynne skiver, legg dem oppå fisken. Krydre med salt og pepper. Bak fisken i ovnen ved 180 grader i 12-15 minutter, og server straks sammen med grønnsaks-crumble.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer