BAKTE PÆRER: En varm og god dessert du kan nyte til kaffen. FOTO: Stine Christiansen
BAKTE PÆRER: En varm og god dessert du kan nyte til kaffen. FOTO: Stine ChristiansenVis mer

Dessert:

Bakte pærer

De bakte pærene smaker også himmelsk sammen med vaniljeis!

Bakte pærer med bjørnebær og mandelknas

4 porsjoner / Tid: 30 minutter

Ingredienser:

  • 4 pærer
  • 200 g friske
  • bjørnebær
  • 2 ss sukker

Mandelknas:

  • 1 dl mysli
  • 1/2 dl brunt sukker
  • 50 g mandler
  • 25 g smør

Til servering:

  • 250 g gresk yoghurt

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 °. Skyll og del pærene, og fjern kjernene. Skyll bjørnebærene, og vend dem i sukker.
  2. Legg de halve pærene i en ildfast form. Fordel bærene over pærene.
  3. Mandelknas: Bland mysli med brunt sukker og hakkede mandler, og dryss blandingen over pærene og bærene. 4. Smelt smør, og hell det over mandelknasen.
  4. Stek pærene i 10 minutter, til mandelknasen er gyllen og sprø. Server pærene lune med gresk yoghurt til.

Delta i konkurranse:

Saker spesielt utvalgt for deg:

Flere populære saker: