BANANKAKE: Denne kaken kan du nesten spise med god samvittighet. FOTO: Betina Hastoft
BANANKAKE: Denne kaken kan du nesten spise med god samvittighet. FOTO: Betina Hastoft Vis mer

Kake:

Banankake med ingefær og pasjonsfruktglasur

Denne kaken er perfekt å dele med dem som har fortjent det!

Publisert

Banankake med ingefær og pasjonsfruktglasur

Tid: 25 minutter / Baketid: 45 minutter / Antall skiver: 10

Ingredienser:

Pasjonsfruktglasur:

Til servering:

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200°. Smør formen grundig med smør, og dryss den deretter med litt hvetemel. Bank det som er til overs ut av formen.
  2. Pisk smør, sukker og melis sammen med en elpisker. Pisk 1 egg i om gangen. Mos bananer med en gaffel, og rør det i deigen med en skje.
  3. Bland hvetemel, bakepulver, ingefær og salt, og rør blandingen i deigen lagvis med kjernemelken til deigen er jevn og uten klumper.
  4. Fordel deigen i formen, og stek kaken i ovnen i ca. 45 minutter, eller til den er gjennomstekt. Baketiden avhenger av hvilken form du har brukt. Avkjøl kaken på en rist.
  5. Pasjonsfruktglasur: Halver pasjonsfruktene, og skrap innmaten ut. Press pasjonsfruktinnmaten gjennom en sil, så det kun er den gule saften igjen. Rør melis, pasjonsfruktsaft og sitronsaft sammen til en glatt glasur.
  6. Servering: Pynt den avkjølte kaken med glasur og eventuelt gullstøv.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer