BANANKAKE: Denne kaken kan du nesten spise med god samvittighet. FOTO: Betina Hastoft
BANANKAKE: Denne kaken kan du nesten spise med god samvittighet. FOTO: Betina Hastoft Vis mer

Kake:

Banankake med ingefær og pasjonsfruktglasur

Denne kaken er perfekt å dele med dem som har fortjent det!

Banankake med ingefær og pasjonsfruktglasur

Tid: 25 minutter / Baketid: 45 minutter / Antall skiver: 10

Ingredienser:

  • 200 g romtemperert smør + litt til formen
  • 120 g sukker
  • 120 g melis
  • 3 egg
  • 3 modne bananer
  • 230 g hvetemel + litt til formen
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts malt ingefær
  • ¼ ts salt
  • 1 dl kefir
  • en kugelhopf-form, 22 cm i diameter

Pasjonsfruktglasur:

  • 3 pasjonsfrukter
  • 150 g melis
  • 1–2 ss sitronsaft

Til servering:

  • eventuelt spiselig gullstøv

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200°. Smør formen grundig med smør, og dryss den deretter med litt hvetemel. Bank det som er til overs ut av formen.
  2. Pisk smør, sukker og melis sammen med en elpisker. Pisk 1 egg i om gangen. Mos bananer med en gaffel, og rør det i deigen med en skje.
  3. Bland hvetemel, bakepulver, ingefær og salt, og rør blandingen i deigen lagvis med kjernemelken til deigen er jevn og uten klumper.
  4. Fordel deigen i formen, og stek kaken i ovnen i ca. 45 minutter, eller til den er gjennomstekt. Baketiden avhenger av hvilken form du har brukt. Avkjøl kaken på en rist.
  5. Pasjonsfruktglasur: Halver pasjonsfruktene, og skrap innmaten ut. Press pasjonsfruktinnmaten gjennom en sil, så det kun er den gule saften igjen. Rør melis, pasjonsfruktsaft og sitronsaft sammen til en glatt glasur.
  6. Servering: Pynt den avkjølte kaken med glasur og eventuelt gullstøv.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: