Oppskrift Med Spareribs

BBQ-marinerte spareribs med kålsalat

Nydelig kålsalat med gresk yoghurt står perfekt til disse fantastiske spareribsene!

BORTSKJEMT: Mannen din vil rett og slett føle seg bortskjemt når du disker opp med denne retten. Foto: All Over Press
BORTSKJEMT: Mannen din vil rett og slett føle seg bortskjemt når du disker opp med denne retten. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 55 minutter (marinering: 1 time (gjerne over natten)
​Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 3 l vann
  • 5 laurbærblader
  • 10 hele pepperkorn
  • 1 ss salt
  • 2 ½ kg spareribs

BBQ-saus

  • 5 ss ketsjup
  • 2 ss hvit balsamicoeddik
  • 1 ss malt paprika
  • 1 ss spisskummenfrø
  • 1 ts tørkede chiliflak
  • 1 ss HP-saus
  • 5 ss brunt sukker
  • salt og nykvernet pepper

Kålsalat

  • ¼ blomkål
  • ¼ spisskål
  • 4 gulrøtter
  • 4 dl gresk yoghurt
  • 3 ss ketsjup
  • litt salt, sukker og nykvernet pepper
POMMES FRITES: Server eventuelt hjemmelagde pommes frites ved siden av. Foto: All Over Press
POMMES FRITES: Server eventuelt hjemmelagde pommes frites ved siden av. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Kok opp en stor kjele med vann, laurbærblader, pepperkorn og salt. Legg spareribsene i det kokende vannet, la dem koke i 45–55 minutter. Ta kjelen av varmen, og la kjøttet trekke i vannet i 15 minutter. Ta deretter spareribsene opp av kokelaken og klapp dem tørre. Riss fettsiden med en skarp kniv.
2. BBQ-saus: Rør sammen ketsjup, eddik, krydder, HP-saus, brunt sukker, salt og pepper. Vend kjøttet i BBQ-sausen, og la det marineres i kjøleskapet en time eller gjerne over natten.
3. Sett ovnen på 200 grader. Legg kjøttet på en stekeplate med bakepapir, og stek det i ovnen i 15 minutter.
4. Kålsalat: Finsnitt blomkål og spisskål. Grovriv gulrøttene, og bland dem med kålen. Rør sammen yoghurt og ketsjup med litt salt, sukker og pepper, og bland dressingen med grønnsakene. Server kålsalaten til kjøttet, eventuelt med grovt rugbrød ved siden av.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer