Tid beregnet på denne retten: 55 minutter (marinering: 1 time (gjerne over natten)
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4
Ingredienser:
- 3 l vann
- 5 laurbærblader
- 10 hele pepperkorn
- 1 ss salt
- 2 ½ kg spareribs
BBQ-saus
- 5 ss ketsjup
- 2 ss hvit balsamicoeddik
- 1 ss malt paprika
- 1 ss spisskummenfrø
- 1 ts tørkede chiliflak
- 1 ss HP-saus
- 5 ss brunt sukker
- salt og nykvernet pepper
Kålsalat
- ¼ blomkål
- ¼ spisskål
- 4 gulrøtter
- 4 dl gresk yoghurt
- 3 ss ketsjup
- litt salt, sukker og nykvernet pepper

Slik gjør du:
1. Kok opp en stor kjele med vann, laurbærblader, pepperkorn og salt. Legg spareribsene i det kokende vannet, la dem koke i 45–55 minutter. Ta kjelen av varmen, og la kjøttet trekke i vannet i 15 minutter. Ta deretter spareribsene opp av kokelaken og klapp dem tørre. Riss fettsiden med en skarp kniv.
2. BBQ-saus: Rør sammen ketsjup, eddik, krydder, HP-saus, brunt sukker, salt og pepper. Vend kjøttet i BBQ-sausen, og la det marineres i kjøleskapet en time eller gjerne over natten.
3. Sett ovnen på 200 grader. Legg kjøttet på en stekeplate med bakepapir, og stek det i ovnen i 15 minutter.
4. Kålsalat: Finsnitt blomkål og spisskål. Grovriv gulrøttene, og bland dem med kålen. Rør sammen yoghurt og ketsjup med litt salt, sukker og pepper, og bland dressingen med grønnsakene. Server kålsalaten til kjøttet, eventuelt med grovt rugbrød ved siden av.
God middag!