SEN MIDDAG: Endelig freddan! Vi lar roen senke seg, og spiser sent.
SEN MIDDAG: Endelig freddan! Vi lar roen senke seg, og spiser sent. Vis mer

Ukens Matplan

BBQ-ribs med coleslaw

Virkelig smakfullt. Bruk fredagen til å diske opp denne fantastiske retten!

Publisert

Tid beregnet på denne retten: Slowfood
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

BBQ-saus

Coleslaw

Tilbehør

TIPS: Potetene kan stekes sammen med ribsene. Sjekk dem jevnlig – men det er veldig godt med litt overstekte poteter. Foto: All Over Press
TIPS: Potetene kan stekes sammen med ribsene. Sjekk dem jevnlig – men det er veldig godt med litt overstekte poteter. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Bland sukker, oregano, kajenne, hvitløkssalt og salt. Legg spareribs og krydder i en brødpose (eller fordel det i to), og gni det hele grundig sammen. La det trekke i minst 1 time – gjerne natten over i kjøleskap.

2. SAUS: Ha ketchup, sukker og eddik i en kasserolle, og varm opp til sukkeret er oppløst. Smak til med tabasco og ev. chipotle.

3. Legg ribsene på en plate; pensle dem med litt barbecuesaus, sett dem i en 175 grader varm ovn (eller på grillen hvis du er vintergriller), og stek dem i den varme ovnen i ca. 1½ time. Pensle med saus, og snu dem underveis.

4. Ha hvitkålen i en sil. Vend inn sukker og salt, og la kålen dryppe av seg i 15 minutter. Bland sammen majones, sukker, eddik og hvitløk. Trykk kålen tørr med kjøkkenpapir, og bland den og gulroten sammen med dressingen. Smak til med salt. Server ribs med coleslaw, ekstra BBQ-saus og stekte poteter.

God middag!

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer