Oppskrift salater:

Biff av blomkål? Ja, det fungerer faktisk!

En salat er alltid godt til middag eller lunsj, her har du tre alternativer.

Blomkålbiff med brunet smør, kapers og salvie. FOTO: Columbus Leth
Blomkålbiff med brunet smør, kapers og salvie. FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Salat med bakt butternut og quinoa

4 personer
Tid: 35 min
Ovnstid: 30 min

Ingredienser
Bakt butternut

1 butternutsquash
2 ss olivenolje
2 fedd hvitløk
2 stilker rosmarin
salt og pepper

Quinoasalat
100 g quinoa
1 rødløk
3 ss olivenolje
salt og pepper

Til servering
150 g feltsalat
50 g semitørkede tomater i olje (oppskrift finner du på nett)
3 ss gresskarkjerner
1 håndfull thaibasilikum

1. Bakt butternut: Skru ovnen på 180°. Skrell butternutsquashen, og skjær den i grove biter. Vend dem i olje, knuste hvitløk, hakket rosmarin, salt og pepper på en bakeplate dekt med bakepapir. Stek butternut­squashen i ovnen i 30 minutter, til den er myk.
2. Quinoasalat: Skyll feltsalaten, og vend den med quinoaen. Anrett salaten på et fat, og avslutt med bakt butternut, semitørkede tomater, gresskarkjerner og basilikum.

Du kan spise denne salaten alene som et lett måltid eller servere den sammen med kylling eller fisk. FOTO: Columbus Leth
Du kan spise denne salaten alene som et lett måltid eller servere den sammen med kylling eller fisk. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Grønnkålsalat med bakte jordskokker

4 personer
Tid: 30 min
Ovnstid: 30 min

Ingredienser
Bakte jordskokker

500 g jordskokker
1 ss olivenolje
salt og pepper

Grønnkålsalat
10 blader frisk grønnkål, gjerne rød hvis du får tak i
1 stor pære
5 ss olivenolje
1 ss sennep
2 ss eplesidereddik
1 ss honning
salt og pepper

Til servering
50 tørkede tranebær
1 ss kakaonibs, fås på helsekostbutikker

1. Bakte jordskokker: Skru ovnen på 180°. Skrubb jordskokkene, og skjær dem over på langs. Vend jordskokker i olje, salt og pepper på en bakeplate kledd med bakepapir. Stek jordskokkene i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gylne og møre.
2. Grønnkålsalat: Skyll og ribb grønnkålen, og riv den i mindre biter med hendene. Skyll pæren, og skjær den i båter. Rør olje, sennep, eddik og honning sammen i en skål til en vinaigrette. Krydre med salt og pepper. Hell jordskokker, pære, grønnkål og vinaigrette i en stor skål, og bland godt.
3. Servering: Pynt salaten med tranebær og kakaonibs, og server.

Hvis du får tak i rød grønnkål, blir salaten enda vakrere. FOTO: Columbus Leth
Hvis du får tak i rød grønnkål, blir salaten enda vakrere. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Blomkålbiff med brunet smør, kapers og salvi

4 personer
Tid: 25 min

Ingredienser
1 blomkål
salt
2 ss olivenolje
50 g smør
5 stilker salvie, ca. 20 blader
20 kapers
ev. spiselige blomster
pepper

1. Skyll blomkålen, og fjern bladene. Kok blomkålen i 4–5 minutter i en kasserolle med lettsaltet vann. La den deretter dryppe av. Skjær blomkålen i 4 tykke skiver.
2. Stek skivene i en panne med olje, 1 ss smør og salvieblader i ca. 5 minutter på hver side, til de er gylne og har fått godt med farge. Fordel blomkålbiffene på tallerkener.
3. Brun resten av smøret i pannen, og drypp det over blomkålbiffene. Pynt med kapers og eventuelt spiselige blomster. Krydre med salt og pepper, og server.

Biff av blomkål? Ja, det fungerer faktisk når den er tilberedt på denne måten. FOTO: Columbus Leth
Biff av blomkål? Ja, det fungerer faktisk når den er tilberedt på denne måten. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer