Oppskrift salater:

Biff av blomkål? Ja, det fungerer faktisk!

En salat er alltid godt til middag eller lunsj, her har du tre alternativer.

Blomkålbiff med brunet smør, kapers og salvie. FOTO: Columbus Leth
Blomkålbiff med brunet smør, kapers og salvie. FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Salat med bakt butternut og quinoa

4 personerTid: 35 minOvnstid: 30 min

IngredienserBakt butternut1 butternutsquash2 ss olivenolje2 fedd hvitløk2 stilker rosmarinsalt og pepper

Quinoasalat100 g quinoa1 rødløk3 ss olivenoljesalt og pepper

Til servering150 g feltsalat50 g semitørkede tomater i olje (oppskrift finner du på nett)3 ss gresskarkjerner1 håndfull thaibasilikum

1. Bakt butternut: Skru ovnen på 180°. Skrell butternutsquashen, og skjær den i grove biter. Vend dem i olje, knuste hvitløk, hakket rosmarin, salt og pepper på en bakeplate dekt med bakepapir. Stek butternut­squashen i ovnen i 30 minutter, til den er myk.2. Quinoasalat: Skyll feltsalaten, og vend den med quinoaen. Anrett salaten på et fat, og avslutt med bakt butternut, semitørkede tomater, gresskarkjerner og basilikum.

Grønnkålsalat med bakte jordskokker

4 personerTid: 30 minOvnstid: 30 min

IngredienserBakte jordskokker500 g jordskokker1 ss olivenoljesalt og pepper

Grønnkålsalat10 blader frisk grønnkål, gjerne rød hvis du får tak i1 stor pære5 ss olivenolje1 ss sennep2 ss eplesidereddik1 ss honningsalt og pepper

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer