SIKKER VINNER: De fleste elsker biff og bearnaise! Et glass rødvin inntil spikrer fredagssuksessen.



Bøf bearnaise med stegte rodfrugter . -  Foto: All Over Press
SIKKER VINNER: De fleste elsker biff og bearnaise! Et glass rødvin inntil spikrer fredagssuksessen. Bøf bearnaise med stegte rodfrugter . - Foto: All Over Press Vis mer

Mat

Biff med bearnaise og stekte rotfrukter

Denne slår vel ikke feil?

Publisert

Tid beregnet på denne retten: 45 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

Béarnaise:

Tilbehør:

PERFEKT FREDAGSMAT: Overrask familien med biff i kveld! Foto: All Over Press
PERFEKT FREDAGSMAT: Overrask familien med biff i kveld! Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 200° varmluft. Skrell poteter og pastinakk, og skjær begge deler i båter. Vend dem med olje og salt, og stek dem møre og gylne i ovnen. Vend dem litt underveis. De trenger ca. 40 minutter i alt.

2. Imens steker du biffene i litt olje i en veldig varm panne. Krydre med salt og pepper. Kok opp eddik, pepperkorn, løk og estragonkvister, og la det putre i 3‒4 minutter. Skru av varmen, og la essensen trekke i minimum 10 minutter. Sil essensen, og ha den over i en ren kasserolle sammen med 2 ss vann.

3. Smelt smøret forsiktig i en gryte. La det stå litt, slik at smøret deler seg i klaret smør på toppen og melkeprotein (den uklare massen) som synker til bunns. Hell forsiktig det klarede smøret over i en kopp eller lignende, og kast resten. Lun béarnaise-essens, vann og eggeplommer i en kasserolle, og pisk til massen tykner litt. Det tar ca. 5‒6 minutter, og det er viktig at du ikke skrur varmen for høyt – da risikerer du bare at eggeplommene koagulerer. Ta kasserollen av varmen, og pisk inn det klarede smøret i en tynn stråle. Vend inn masse hakket estragon, og smak til med salt. Server biffene med rotfrukter, béarnaise og salat.

God middag!

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer