BIFF: Dette er den perfekte helgemiddagen. FOTO: Columbus Leth
BIFF: Dette er den perfekte helgemiddagen. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Biff:

Biff og poteter i form med bønnesalat og kryddersmør

Skap god stemning på fredagskvelden med en saftig biff og godt tilbehør.

Publisert

Biff og poteter i form med bønnesalat og kryddersmør

4 porsjoner / Tid: 1 time 10 min

Dette trenger du:

Kryddersmør:

Poteter i fat:

Bønnesalat med sopp:

Pynt:

Slik gjør du:

  1. Rør smøret med persille og knust hvitløk, og sett det kjølig.
  2. Sett ovnen på 180 °. Skrell poteten, skjær dem i papirtynne skiver, og fordel dem i en smurt, ildfast form. Hell på buljong, og strø på salt og pepper. Bak potetene i ca. 30 minutter, til de er møre.
  3. Tørk biffene. Varm opp stekepannen, og stek biffene 2–3 minutter på hver side på sterk varme, alt etter hvor mye du ønsker kjøttet stekt. Strø på salt og pepper.
  4. Skyll og rens bønnene. Kok dem i lettsaltet vann i 2–3 minutter. Skrell og finhakk løk. Rens sjampinjonger, og skjær dem i fire. Stek løk og sjampinjonger gylne i smør i en panne. Strø på salt og pepper. Tilsett bønnene, og bland godt.
  5. Server biffene med kryddersmør, poteter og bønnesalat. Pynt retten med urter.

LES OGSÅ: Stek biffen perfekt fra frossen tilstand

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer