Biff og poteter i form med bønnesalat og kryddersmør

10 kreative måter å krydre biffen på!
4 porsjoner / Tid: 1 time 10 min
Dette trenger du:
- 4 møre biffer
- salt
- nykvernet pepper
Kryddersmør:
- 100 g mykt smør
- 4 ss finhakket persille
- 1 hvitløkbåt
Poteter i fat:
- 4 store poteter
- 25 g smør
- 2 hvitløkbåter
- 3 dl grønnsakbuljong
- salt
- nykvernet pepper
Bønnesalat med sopp:
- 300 g grønne bønner
- 1 løk
- 250 g sjampinjonger
- 25 g smør til steking
- salt
- nykvernet pepper
Pynt:
- friske urter
Slik gjør du:
- Rør smøret med persille og knust hvitløk, og sett det kjølig.
- Sett ovnen på 180 °. Skrell poteten, skjær dem i papirtynne skiver, og fordel dem i en smurt, ildfast form. Hell på buljong, og strø på salt og pepper. Bak potetene i ca. 30 minutter, til de er møre.
- Tørk biffene. Varm opp stekepannen, og stek biffene 2–3 minutter på hver side på sterk varme, alt etter hvor mye du ønsker kjøttet stekt. Strø på salt og pepper.
- Skyll og rens bønnene. Kok dem i lettsaltet vann i 2–3 minutter. Skrell og finhakk løk. Rens sjampinjonger, og skjær dem i fire. Stek løk og sjampinjonger gylne i smør i en panne. Strø på salt og pepper. Tilsett bønnene, og bland godt.
- Server biffene med kryddersmør, poteter og bønnesalat. Pynt retten med urter.
LES OGSÅ: Stek biffen perfekt fra frossen tilstand