Middagstips:

Biffstrimler med brokkoli, svarte bønner og nudler

Dryss thaibasilikum overretten like før servering. Hvis du har basilikum i tidligere, forsvinner den søte, krydrede smaken av bladene.

MIDDAGSTIPS: Thaibasilikum ligner på basilikum, men har spissere blader. Smaken er søt med anis og mynteaktig lukt. FOTO: Columbus Leth
MIDDAGSTIPS: Thaibasilikum ligner på basilikum, men har spissere blader. Smaken er søt med anis og mynteaktig lukt. FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Biffstrimler med brokkoli, svarte bønner og nudler

4 porsjoner / Tid: 25 min

Ingredienser:

  • 600 g strimlet biffkjøtt
  • 1 ss solsikkeolje
  • 1 frisk, grønn chili
  • 3 cm frisk ingefær
  • 2 hvitløkbåter
  • 1 brokkoli
  • 1 boks svarte bønner
  • 1 dl soyasaus
  • 4 dl hønsebuljong

Tilbehør:

  • 300 g fullkornnudler
  • 1 bunt vårløk
  • 1 bunt thaibasilikum

Slik gjør du:

  1. Stek kjøttstrimlene i olje i en wok eller stor panne i 2 minutter.
  2. Rens chili, og skjær den i skiver. Skrell og finriv ingefær. Rens hvitløk, og skjær den i tynne skiver. Skyll brokkoli, og skjær den i buketter.
  3. Stek chili, ingefær, hvitløk og brokkoli sammen med biffkjøttet i noen minutter.
  4. Hell væsken av bønnene, og bland dem i retten sammen med soyasaus og buljong. Kok opp.
  5. Kok nudler etter anvisning på pakken. La dem renne av, og bland med retten. Rens vårløk, skjær i biter på skrå, og bland i retten sammen med hakket thaibasilikum like før retten skal serveres.

LES OGSÅ: Imponer gjestene med denne danske klassikeren

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer