MIDDAGSTIPS: Thaibasilikum ligner på basilikum, men har spissere blader. Smaken er søt med anis og mynteaktig lukt. FOTO: Columbus Leth
MIDDAGSTIPS: Thaibasilikum ligner på basilikum, men har spissere blader. Smaken er søt med anis og mynteaktig lukt. FOTO: Columbus Leth
Middagstips:

Biffstrimler med brokkoli, svarte bønner og nudler

Dryss thaibasilikum overretten like før servering. Hvis du har basilikum i tidligere, forsvinner den søte, krydrede smaken av bladene.

Biffstrimler med brokkoli, svarte bønner og nudler

4 porsjoner / Tid: 25 min

Ingredienser:

  • 600 g strimlet biffkjøtt
  • 1 ss solsikkeolje
  • 1 frisk, grønn chili
  • 3 cm frisk ingefær
  • 2 hvitløkbåter
  • 1 brokkoli
  • 1 boks svarte bønner
  • 1 dl soyasaus
  • 4 dl hønsebuljong

Tilbehør:

  • 300 g fullkornnudler
  • 1 bunt vårløk
  • 1 bunt thaibasilikum

Slik gjør du:

  1. Stek kjøttstrimlene i olje i en wok eller stor panne i 2 minutter.
  2. Rens chili, og skjær den i skiver. Skrell og finriv ingefær. Rens hvitløk, og skjær den i tynne skiver. Skyll brokkoli, og skjær den i buketter.
  3. Stek chili, ingefær, hvitløk og brokkoli sammen med biffkjøttet i noen minutter.
  4. Hell væsken av bønnene, og bland dem i retten sammen med soyasaus og buljong. Kok opp.
  5. Kok nudler etter anvisning på pakken. La dem renne av, og bland med retten. Rens vårløk, skjær i biter på skrå, og bland i retten sammen med hakket thaibasilikum like før retten skal serveres.

LES OGSÅ: Imponer gjestene med denne danske klassikeren

Til forsiden