Bjørnebærterte med mandelbunn og marengstopper
Tid: 45 minutter/ Baketid: 10 minutter / Avkjøling: minst 4 timer, gjerne natten over / Antall personer: 6–8
Dette trenger du:
- 200 g mandler
- 50 g smør + litt til formen
- 50 g lys sirup
- ¼ ts salt
- En avlang terteform med løs bunn, 35 x 12 cm eller en rund terteform med løs bunn, 24–26 cm i diameter
Bjørnebærcurd:
- 2 plater gelatin
- 225 g bjørnebær
- 200 g sukker
- 2 egg
- Saft og skallet av 1 usprøytet sitron
- 60 g mykt smør
- Et sukker- eller baketermometer
Marengstopper:
- 1 ¼ pasteuriserte eggehviter (= 1 beger)
- 75 g sukker
- En sprøytepose med liten stjernetut ev. en liten crème brûlée-gassbrenner
Pynt:
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger