Terte:

Bjørnebærterte med mandelbunn og marengstopper

Her kan du skifte ut bærene etter hva som er i sesong.

TERTE: Den litt salte og grove mandelbunnen er nydelig mot de søte og syrlige bærene. FOTO: Betina Hastoft
TERTE: Den litt salte og grove mandelbunnen er nydelig mot de søte og syrlige bærene. FOTO: Betina Hastoft Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bjørnebærterte med mandelbunn og marengstopper

Tid: 45 minutter/ Baketid: 10 minutter / Avkjøling: minst 4 timer, gjerne natten over / Antall personer: 6–8

Dette trenger du:

  • 200 g mandler
  • 50 g smør + litt til formen
  • 50 g lys sirup
  • ¼ ts salt
  • En avlang terteform med løs bunn, 35 x 12 cm eller en rund terteform med løs bunn, 24–26 cm i diameter

Bjørnebærcurd:

  • 2 plater gelatin
  • 225 g bjørnebær
  • 200 g sukker
  • 2 egg
  • Saft og skallet av 1 usprøytet sitron
  • 60 g mykt smør
  • Et sukker- eller baketermometer

Marengstopper:

  • 1 ¼ pasteuriserte eggehviter (= 1 beger)
  • 75 g sukker
  • En sprøytepose med liten stjernetut ev. en liten crème brûlée-gassbrenner

Pynt:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer