OPPSKRIFT: Få oppskrift på denne deilige kaken! FOTO: Winnie Methmann
OPPSKRIFT: Få oppskrift på denne deilige kaken! FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Oppskrift:

Blåbærdrøm

Prøv denne spennende kaken med hvit sjokolade, lakris og blåbær.

Publisert

Hvit sjokolademoussekake med lakris og blåbær

6–8 personerTid: 1 time + 6 timer på kjøl

Ingredienser 4 gelatinplater300g hvit sjokolade7,5 dl kremfløte

Lakrisbunn 100 g Digestive-kjeks50 g sukker1 ts lakrispulver1 knivspiss salt50 g smør1 springform, ca. 24 cm i diameterlagkakeplast

Blåbærganache 200 g hvit sjokolade100 g frosne blåbær2 dl kremfløte

Pynt friske blåbærhvit sjokoladelakrispulver

1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Hakk sjokoladen, og legg den i en bolle. Varm forsiktig fløten opp i en kjele til like under kokepunktet. Hell den varme fløten over sjokoladen, og rør rundt så sjokoladen smelter.2. Klem væsken ut av gelatinen, og rør gelatinen i sjokoladekremen. Dekk skålen med plastfolie så folien berører overflaten på sjokoladekremen. Sett bollen kjølig i 2–3 timer, til kremen er stivnet.3. Lakrisbunn: Dekk bunnen av springformen med bakepapir, og kle sidene med lagkakeplast. Kjør kjeks, sukker, salt og lakrispulver i en food-prosessor. Smelt smøret på svak varme, og rør det sammen med de knuste kjeksene. Press kjeksmassen godt sammen i bunnen av springformen. Sett formen kjølig i minst 1 time.4. Ta sjokoladekremen ut av kjøleskapet, og pisk den til en luftig mousse med en stavmikser. Fordel moussen over kjeksbunnen, og sett den kjølig i minst 2 timer, gjerne over natten.5. Blåbærganache: Smelt forsiktig sjokoladen over et vannbad i en bolle, og ta den av varmen. Kok opp de frosne blåbærene i en liten kjele, så de tiner. Ta kjelen av varmen, og bruk en stavmikser til å kjøre til en helt jevn puré. Hell fløte, sitronsaft og vaniljekorn i blåbærpureen i kjelen, og kok opp. Hell blåbærkremen over den smeltede sjokoladen, og rør forsiktig med en slikkepott til det samler seg. Smak til med sitronsaft, og kjør kremen til en blank ganache med stavmikseren.6. Fordel blåbærganachen over kaken, og sett den kjølig til ganachen setter seg. Pynt med friske blåbær, hvit sjokolade og lakrispulver.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer