OPPSKRIFT: Få oppskrift på denne deilige kaken! FOTO: Winnie Methmann
OPPSKRIFT: Få oppskrift på denne deilige kaken! FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Oppskrift:

Blåbærdrøm

Prøv denne spennende kaken med hvit sjokolade, lakris og blåbær.

Hvit sjokolademoussekake med lakris og blåbær

6–8 personer
Tid: 1 time + 6 timer på kjøl

Ingredienser
4 gelatinplater
300g hvit sjokolade
7,5 dl kremfløte

Lakrisbunn
100 g Digestive-kjeks
50 g sukker
1 ts lakrispulver
1 knivspiss salt
50 g smør
1 springform, ca. 24 cm i diameter
lagkakeplast

Blåbærganache
200 g hvit sjokolade
100 g frosne blåbær
2 dl kremfløte

Pynt
friske blåbær
hvit sjokolade
lakrispulver

1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Hakk sjokoladen, og legg den i en bolle. Varm forsiktig fløten opp i en kjele til like under kokepunktet. Hell den varme fløten over sjokoladen, og rør rundt så sjokoladen smelter.
2. Klem væsken ut av gelatinen, og rør gelatinen i sjokoladekremen. Dekk skålen med plastfolie så folien berører overflaten på sjokoladekremen. Sett bollen kjølig i 2–3 timer, til kremen er stivnet.
3. Lakrisbunn: Dekk bunnen av springformen med bakepapir, og kle sidene med lagkakeplast. Kjør kjeks, sukker, salt og lakrispulver i en food-prosessor. Smelt smøret på svak varme, og rør det sammen med de knuste kjeksene. Press kjeksmassen godt sammen i bunnen av springformen. Sett formen kjølig i minst 1 time.
4. Ta sjokoladekremen ut av kjøleskapet, og pisk den til en luftig mousse med en stavmikser. Fordel moussen over kjeksbunnen, og sett den kjølig i minst 2 timer, gjerne over natten.
5. Blåbærganache: Smelt forsiktig sjokoladen over et vannbad i en bolle, og ta den av varmen. Kok opp de frosne blåbærene i en liten kjele, så de tiner. Ta kjelen av varmen, og bruk en stavmikser til å kjøre til en helt jevn puré. Hell fløte, sitronsaft og vaniljekorn i blåbærpureen i kjelen, og kok opp. Hell blåbærkremen over den smeltede sjokoladen, og rør forsiktig med en slikkepott til det samler seg. Smak til med sitronsaft, og kjør kremen til en blank ganache med stavmikseren.
6. Fordel blåbærganachen over kaken, og sett den kjølig til ganachen setter seg. Pynt med friske blåbær, hvit sjokolade og lakrispulver.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop