Tid beregnet på denne retten: 30 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2
Ingredienser:
- 250 g kokte svarte bønner
- 2 håndfuller koriander
- 1 fedd hvitløk
- 1 liten løk
- 1 ss smør
- 2 ss olivenolje
- 2 ts knust spisskummen
- 1 dl kokevann fra bønnene (eller lake hvis du bruker hermetiske bønner)
- salt
- ½ – 1 lime
- 1 dl kokende vann
- 50 g smør
I tillegg:
- 2 store eller 4 små tortillalefser
- 100 g revet cheddarost
- 100 g feta
- kjernene av 2 kokte maiskolber
- 1 håndfull revet koriander
- god hotsauce
- limebåter
- salat

Slik gjør du:
1. Skyll bønnene i kaldt vann, spesielt om bønnene er hermetiske. Hakk koriander, hvitløk og løk, og småsurr det i smør og olje i en dyp panne sammen med spisskummen. Ha i bønnene, og tilsett vann. La det putre i 5–6 minutter. Ha i salt og limesaft.
2. Mos bønnene med en stavmikser. Tilsett litt kokende vann (ev. lake fra hermetiske bønner), men bare litt, så bønnene kan blendes. Stek dem igjen i mer smør i den samme pannen som tidligere. Smak til med salt, pepper og lime, og la dem bli litt avkjølt.
3. Legg bønnemassen på en tortillalefse. Topp med ost, og brett lefsen sammen til en liten pakke. Stek den på begge sider i en tørr stekepanne, først med skjøten ned. La den ligge til osten er smeltet og lefsen «limt» igjen. Server black bean-enchiladas toppet med smuldret feta, maiskorn, koriander og god hotsauce, limebåter og salat.
God middag!