Noen drinker kan være vanskeligere enn andre - og ifølge barsjef på Himkok i Oslo er det mange som ofte gjør noen småfeil når de skal mikse cocktails på hjemmebane.
- Den største feilen mange gjør er å ikke ha isbiter hjemme når de skal lage drinker. I tillegg er det mange som bruker altfor mye sprit og som ikke følger oppskriften, forteller Joakim Olsson til KK.no og legger til at for å bli flink til å lage drinker handler det om tre ting:
Prøv deg fram, øving gjør mester og følg oppskriften.
En enkel drink du kanskje har hørt om før er Dry Martini. Og du er vel kjent med det klassiske slagordet «Shaken, not stirred»? Som kjent kommer dette fra James Bond som skal beskrive den perfekte martini.
Tradisjonelt ble martinien, som ble oppfunnet I 1911 i New York, servert «straight up», rett og slett silt i et avkjølt cocktailglass. Men det har siden den tid kommet flere varianter av den kjente drinken. Oslobaren Himkok har også den klassiske cocktailen på sin meny. Men hvordan lager serverer de den typiske James Bond-drinken?
LES OGSÅ: Trenger du inspirasjon til en forfriskende drink? Vi serverer deg Fjellbekk!

Dette trenger du:
50 ml Gin
10 ml Dry Vermouth
Oliven
Til pynt: Tre oliven på en pinne.
Slik gjør du (se hvordan det gjøres øverst i saken!):
Bruk et større glass til å blande gin og dry vermout sammen. Fyll glasset opp med isbiter og rør rundt med en skje. Sil deretter blandingen over i et nedkjølt martiniglass og topp av med oliven!
FÅ OGSÅ MED DEG:
Sex og singelliv-klassikeren i en ny vri!
Ja, du kan faktisk lage en nydelig drink med gulrot som hovedingrediens