Ukens Matplan

Bokhveteotto med sopp og timian

Bokhvete bare må du prøve. Den er både sunn og perfekt til denne «ottoen»!

ALTERNATIV TIL RIS: Bokhvete et både sunt og glutenfritt og et veldig godt alternativ til for eksempel ris – ikke minst fordi det smaker fantastisk! Foto: All Over Press
ALTERNATIV TIL RIS: Bokhvete et både sunt og glutenfritt og et veldig godt alternativ til for eksempel ris – ikke minst fordi det smaker fantastisk! Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 30 minutter

Antall oppskrifter i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

  • 3 dl bokhvete
  • salt
  • 400 g østerssopp eller annen sopp
  • olivenolje
  • salt
  • 150 g kremost
  • saft av 1 sitron
  • salt
  • timian

Tilbehør:

  • sprø salat
TIPS: Bruk den soppen du får tak i og liker, for eksempel kantarell, champignon eller shitake. Foto: All Over Press
TIPS: Bruk den soppen du får tak i og liker, for eksempel kantarell, champignon eller shitake. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Kok bokhveten mør, ca. 20 minutter, og salt den. Hell av overflødig vann.

2. Skjær den nederste, trevlete enden av østerssoppen, og kast den. Riv østerssoppen i grove biter, og stek den i olivenolje i en panne. Krydre med salt.

3. Vend bokhvete og kremost sammen med soppen i pannen. Smak til med sitronsaft, salt og timian. Server straks med sprø salat til.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer