Oppskrift På Sunne Boller

Boller du kan nyte med god samvittighet

Inneholder ikke masse tomme kalorier og sukker.

HJEMMEBAKST: Frister det å fylle huset med duften av nybakte boller?  Foto: Scanpix
HJEMMEBAKST: Frister det å fylle huset med duften av nybakte boller? Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO:  Noe av det beste som finnes er når duften av nystekte boller fyller huset, og man står med vann i munnen og venter på at de skal avkjøles nok til å kunne nytes. 

Dessverre er det slik at vi ikke bør spise boller for ofte, da de gjerne er fulle av sukker og hvitt mel, som dessverre ikke gjør mye for kroppen vår, annet enn å tilføre tomme kalorier.

Eller kan vi det? Det er ikke sånn at baksten må være usunn for å være god.

Som fagsjef i Grete Roede - Kari Bugge, poengterer ovenfor KK.no, er det ingenting som er direkte usunt, så lenge man begrenser inntaket av det. Og leker du deg litt med oppskriften, kan du fint finne din egen sunne variant, som du kan nyte litt oftere. 

- Boller er ikke noe vi bør unne oss hver dag, men hvis du lager dem litt grovere enn vanlig bolledeig, kan du kose deg med en bolle langt oftere, for da vil den i tillegg til kosen gi deg mange nyttige næringsstoffer, sier Bugge.

LES OGSÅ: Smoothien som «renser» kroppen

Bytt ut smør og mel

Går du ofte for bensinstasjonbollene, får du gjerne i deg 277 «næringsfattige» kalorier og 10 gram sukker per hundre gram du spiser, ifølge Matvaretabellen.no. Da de er laget med hvitt mel blir du heller ikke særlig mett, og dermed blir de fort et tillegg til den andre maten du spiser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer