BAKVERK: Fysen på noe godt? Da kan vi anbefale disse deilige bollene. FOTO: Betina Hastoft
BAKVERK: Fysen på noe godt? Da kan vi anbefale disse deilige bollene. FOTO: Betina HastoftVis mer

Bakverk:

Briocheboller med karamell og eple

Den franske Briochebollen er kjent og elsket. Fyll den med flytende karamell, og få en enda deiligere munnfull.

Briocheboller med karamell og eple

14 stk./ Tid: 30 minutter/ hevetid: I alt 75 minutter/ Baketid: 20 minutter

Ingredienser:

  • 2 dl melk
  • 25 g gjær
  • 1 ts salt
  • 1 ts malt kardemomme
  • 50 g sukker
  • 2 egg
  • 100 g mykt smør
  • ca. 500 g hvetemel

Fyll og pynt:

  • 150 g dulce de leche
  • 1–2 epler
  • 1 egg til pensling
  • 25 g mandelflak
  • 1 ss sukker

LES OGSÅ: Skremmende god gresskarkake med kremost og pekannøtter!

Slik gjør du:

  1. Varm melken, og hell den i en bolle. Rør smuldret gjær ut i melken. Rør salt, kardemomme, sukker og egg i. Tilsett smør i små stykker, samt halvparten av melet, og rør deigen godt sammen med en håndmikser eller miksmaster. Tilsett resten av melet, litt av gangen, og elt deigen til den er lett og smidig. La deigen heve lunt og tildekket i ca. 45 minutter.
  2. FYLL OG PYNT: Trill 14 boller av deigen. Lag en fordypning i hver bolle. Legg litt dulce de leche i hver fordypning, og pakk deigen rundt så den er godt lukket. Legg bollene med lukningen nedover, på en bakeplate kledd med bakepapir.
  3. Skyll eplene, og skjær dem i meget tynne skiver. Hell kokende vann over, og la dem dryppe av. Legg 1 skive eple på hver bolle. Pensle med sammenpisket egg, og dryss med mandelflak og sukker. La bollene etterheve tildekket i 30 minutter. Bak dem i ovnen i 15–20 minutter ved 200°.

LES OGSÅ: Sjokoladeterte med frosne bjørnebær - nam!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: