BROWNIE MED DUMLE: Du kjenner helt sikkert noen som setter pris på å få denne kaken servert i helgen. FOTO: Martin Tanggaard
BROWNIE MED DUMLE: Du kjenner helt sikkert noen som setter pris på å få denne kaken servert i helgen. FOTO: Martin Tanggaard Vis mer

Kake:

Brownie med Dumle

Det finnes vel ikke noe bedre enn å gumle på Dumle! Spesielt når man møter på biter av dem i en intens brownie.

Publisert

Brownie med Dumle

Tid: 12 minutter / Ovnstid: 25 minutter / Antall personer: 10

Ingredienser:

130 g smør2 egg200 g brunt sukker100 g hvetemel40 g god kakao½ ts bakepulver200 g Dumle100 g hasselnøttkjerner1 ildfast form, ca. 15 x 20 cmlitt smør til smøring

Slik gjør du:

Sett ovnen på 170 °. Smelt smøret. Pisk egg og sukker sammen i en bolle, og rør smøret i.Bland mel, kakao og bakepulver i en annen bolle, og vend det i eggemassen, litt av gangen.Hakk Dumle grovt, vend det i deigen, og fordel deigen i den smurte, ildfaste formen.Hakk hasselnøttene, og dryss dem over kaken. Bak den i ovnen i 20–25 minutter, og stikk en skarp kniv i midten av den for å se om den er ferdigbakt (det må gjerne henge litt deig igjen, så du får en tett og fuktig brownie).Avkjøl kaken, og skjær den i små firkanter før servering.

LES OGSÅ: Denne kaken er søt, sprø og salt – og perfekt til ettermiddagskaffen

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer