BROWNIE MED DUMLE: Du kjenner helt sikkert noen som setter pris på å få denne kaken servert i helgen. FOTO: Martin Tanggaard
BROWNIE MED DUMLE: Du kjenner helt sikkert noen som setter pris på å få denne kaken servert i helgen. FOTO: Martin TanggaardVis mer

Kake:

Brownie med Dumle

Det finnes vel ikke noe bedre enn å gumle på Dumle! Spesielt når man møter på biter av dem i en intens brownie.

Brownie med Dumle

Tid: 12 minutter / Ovnstid: 25 minutter / Antall personer: 10

Ingredienser:

  • 130 g smør
  • 2 egg
  • 200 g brunt sukker
  • 100 g hvetemel
  • 40 g god kakao
  • ½ ts bakepulver
  • 200 g Dumle
  • 100 g hasselnøttkjerner
  • 1 ildfast form, ca. 15 x 20 cm
  • litt smør til smøring

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 170 °. Smelt smøret. Pisk egg og sukker sammen i en bolle, og rør smøret i.
  2. Bland mel, kakao og bakepulver i en annen bolle, og vend det i eggemassen, litt av gangen.
  3. Hakk Dumle grovt, vend det i deigen, og fordel deigen i den smurte, ildfaste formen.
  4. Hakk hasselnøttene, og dryss dem over kaken. Bak den i ovnen i 20–25 minutter, og stikk en skarp kniv i midten av den for å se om den er ferdigbakt (det må gjerne henge litt deig igjen, så du får en tett og fuktig brownie).
  5. Avkjøl kaken, og skjær den i små firkanter før servering.

LES OGSÅ: Denne kaken er søt, sprø og salt – og perfekt til ettermiddagskaffen

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: