Matplan

Burger med fiskefilet og tartarsaus

Start burgeruken med denne deilige fiskevarianten!

NAM!: Denne deilige fiskeburgeren er virkelig en fullverdig middag! Foto: All Over Press
NAM!: Denne deilige fiskeburgeren er virkelig en fullverdig middag! Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 20 minutter
Antall porsjoner i denne retten: 4 

Ingredienser: 

  • 4 rødspettefileter
  • 2 egg
  • 200 g brødrasp
  • 3 ss smør og 2 ss olje til steking
  • 4 kokte poteter
  • 4 grove burgerbrød
  • 3–4 kvister bladpersille
  • saft fra 1 sitron
  • salt og nykvernet pepper

Tartarsaus:

  • 2 dl god majones
  • 1 dl crème fraîche lett
  • 2 ss sylteagurk
  • 1 bunt dill
  • 1 ss kapers
  • 1 ss ravigotte-saus

Tips: Ravigotte er en sennepsdressing som du kan kjøpe ferdig på glass i matbutikken.

KAN VARIERES: Får du ikke tak i rødspette, kan du bruke enhver type hvit, fast fiskefilet til denne. Foto: All Over Press
KAN VARIERES: Får du ikke tak i rødspette, kan du bruke enhver type hvit, fast fiskefilet til denne. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Tartarsaus: Rør majones og crème fraîche sammen. Hakk sylteagurkene grovt, og hakk dillen fint. Rør hakkede sylteagurk, dill, kapers og ravigotte sammen med majonesblandingen.

2. Tørk fiskefiletene tørre med kjøkkenpapir. Pisk egg lett sammen i en dyp tallerken. Ha brødrasp i en annen dyp tallerken og vend fiskefiletene først i egg og deretter i brødraspet.

3. Varm smør og olje i en panne. Stek fiskefiletene i 3 minutter på hver side.

4. Smør den nederste delen av burgerbrødene med tartarsaus. Skjær de kokte potetene i skiver, og fordel dem sammen med persille på burgerbrødet. Legg en fiskefilet oppå, og drypp med sitronsaft. Dryss med salt og pepper. Smør den øverste delen av burgerbrødet med tartarsaus, og legg den oppå fiskeburgeren.

Variér brødet

Utover denne uken vil vi gi dere oppskrifter på fire supergode burgere. Husk at det er lov å variere brødbruken!
I stedet for å kjøpe de vanlige burgerbrødene med sesam, kan du gi den hjemmelagde burgeren din et helt annet uttrykk med andre brødtyper. Bak gode, grove brugerbrød som du kan ha liggende klare i fryseren, eller kjøp mer rustikke sandwichbrød i butikken – for eksempel italienske ciabattabrød. Burgerbrødet kan også erstattes med et delt pitabrød eller små nanbrød.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer