BYTT UT JULEKAKENE MED JORDBÆR: Herlige jordbær i appelsinsaus er en sunn og god dessert som tilfører kroppen masse viktige antioksidanter den trenger nå i en stressende og travel tid! Foto: Grete Roede AS
BYTT UT JULEKAKENE MED JORDBÆR: Herlige jordbær i appelsinsaus er en sunn og god dessert som tilfører kroppen masse viktige antioksidanter den trenger nå i en stressende og travel tid! Foto: Grete Roede AS Vis mer

Jordbær

Bytt ut julekakene med jordbær

Det kan holde deg frisk i førjulstiden!

KK.NO: Det går mye i berlinerkranser, smultringer, pepperkaker og andre slags julekaker om dagen.

Hva med å bytte ut noe av dette i helgen med en dessert bestående av friske jordbær med appelsinsaus?

En frisk og deilig dessert med smak av sommer!

LES OGSÅ: Sjekk hvorfor du bør spise jordbær med fløte før festen

FENOLER: Jeanette Roede forteller at fenoler er blant de kraftigste antioksidantene, og beskytter cellene våre mot skader av såkalte frie radikaler. Foto: Grete Roede AS
FENOLER: Jeanette Roede forteller at fenoler er blant de kraftigste antioksidantene, og beskytter cellene våre mot skader av såkalte frie radikaler. Foto: Grete Roede AS Vis mer

Proppfull av viktig antioksidant

Ikke nok med at jordbær er godt, sunt og mye lettere enn si pepperkaker og smultringer, bærene er også proppfulle av en viktig antioksidant, som kan være med på å holde deg frisk og rask i alt julestresset. 

- Jordbær inneholder store mengder næringsstoffer kalt fenoler. Fenoler er blant de kraftigste antioksidantene, og beskytter cellene våre mot skader av såkalte frie radikaler.

- Jordbæret har en positiv effekt på hjerte- og karsystemet, og inneholder både jern, kalsium og vitamin A og C, forteller Jeanette Roede, konseptsjef i Grete Roede, til KK.no: 

- Desserten er både fargerik, smakfull og sunn, og inneholder svært få kalorier!

LES OGSÅ: ALT du bør vite om antioksidanter

Jordbær med appelsinsaus

Oppskrift (4 porsjoner):

Du trenger:
400 gram friske jordbær
Til appelsinsaus:
3 dl appelsinjuice
½ dl sukker (eller søtstoff)
½ vaniljestang 
2 stjerneanis
2 ts maisenna
½ dl vann

Slik gjør du:
Kok opp juice og sukker. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frøene og stangen samt stjerneanis i sausen. La den småkoke i to minutter før du jevner ut med maisenna utrørt i vann. La sausen avkjøle seg litt. Ta ut stjerneanisen og vaniljestangen før servering. Server friske jordbær med lun appelsinsaus. 

Næringsfakta 120 kcal per porsjon

I denne oppskriften er det ½ dl sukker. ½ dl sukker tilsvarer ca 42,5 gram sukker. Det gir ca 170 kcal (100 gram sukker gir 400 kcal). Det er 4 porsjoner i desserten, altså akkurat i overkant av 10 gram sukker per porsjon (og ca 42 kcal fra sukker per porsjon). 

SERIE: Lett, rett og slett! er KK.no og Grete Roedes nye helgkosserie. Se etter denne logoen for å finne lignende saker!
SERIE: Lett, rett og slett! er KK.no og Grete Roedes nye helgkosserie. Se etter denne logoen for å finne lignende saker! Vis mer

Finn flere gode dessertoppskrifter på Greteroede.no!
 

LES OGSÅ: Sunt snop for sjokoholikeren

Se flere Lett, rett & slett-oppskrifter nedenfor:
 

Vi gjør oppmerksom på at Aller Media er deleier i Grete Roede AS. 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: