OPPSKRIFT: Wow - for en nydelig champagnedessert! FOTO: Skovdalnordic.com
OPPSKRIFT: Wow - for en nydelig champagnedessert! FOTO: Skovdalnordic.com Vis mer

Oppskrift:

Champagnedessert i flere lag

Dette er nyttårsdesserten for deg som vil gjøre litt ekstra ut av det.

Ingredienser

Til 8 personer

Første lag
1/2 flaske champagne eller annen musserende vin
1 1/4 dl kokende vann
20 g gelatinpulver

Andre lag
1 boks kondensert melk
3 3/4 dl kokende vann
1 vasket appelsin
20 g gelatinpulver

Tredje lag
1/2 flaske champagne eller annen musserende vin
1 1/4 dl kokende vann
20 g gelatinpulver

Pynt til kanten
litt sirup
litt spiselig gullstøv

Trinn 1

Første lag med champagne: Hell 1/2 flaske champagne i en bolle, og spar resten av flasken til tredje lag. Løs opp gelatinpulveret i vann, som er kokt opp og blitt kjølt ned til ca. 80 °. Hell blandingen i bollen med champagne, og rør godt mens du heller, og rør videre i 1 minutt.

Trinn 2

Legg 8 glass på skrå i en muffinsform av metall. Fordel champagneblandingen i glassene, og sett formen med glassene i kjøleskapet til geleen er fast.

FOTO: Skovdalnordic.com
FOTO: Skovdalnordic.com Vis mer

Trinn 3

Andre lag med kondensert melk: Hell kondensert melk i en bolle. La det kokende vannet kjøle ned til 80 °, og hell 2 1/2 dl av vannet i bollen mens du rører. Riv skallet av appelsinen fint, og tilsett den. Løs gelatinpulveret opp i en annen skål i resten av det varme vannet, og hell deretter vannet i bollen med kondensert melk mens du rører hele tiden.

FOTO: Skovdalnordic.com
FOTO: Skovdalnordic.com Vis mer

Trinn 4

Vend glassene med den avkjølte champagnegeleen, så de ligger skrått til den andre siden. Fordel melkelaget i glassene, og sett igjen formen i kjøleskapet inntil geleen er fast.

FOTO: Skovdalnordic.com
FOTO: Skovdalnordic.com Vis mer

Trinn 5

Tredje lag med champagne: Lag en ny omgang med champagnegelé som i trinn 1, og fordel den i glassene, som nå skal stå på bordet. Sett glassene i kjøleskapet til geleen er stiv.

FOTO: Skovdalnordic.com
FOTO: Skovdalnordic.com Vis mer

Trinn 6

Pensle sirup på kanten av et glass, og vend det i spiselig gullstøv. Fortsett med resten av glassene. Så er desserten klar til servering.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: