OPPSKRIFT: Wow - for en nydelig champagnedessert! FOTO: Skovdalnordic.com
OPPSKRIFT: Wow - for en nydelig champagnedessert! FOTO: Skovdalnordic.com Vis mer

Oppskrift:

Champagnedessert i flere lag

Dette er nyttårsdesserten for deg som vil gjøre litt ekstra ut av det.

Publisert

Ingredienser

Til 8 personer

Første lag
1/2 flaske champagne eller annen musserende vin
1 1/4 dl kokende vann
20 g gelatinpulver

Andre lag
1 boks kondensert melk
3 3/4 dl kokende vann
1 vasket appelsin
20 g gelatinpulver

Tredje lag
1/2 flaske champagne eller annen musserende vin
1 1/4 dl kokende vann
20 g gelatinpulver

Pynt til kanten
litt sirup
litt spiselig gullstøv

Trinn 1

Første lag med champagne: Hell 1/2 flaske champagne i en bolle, og spar resten av flasken til tredje lag. Løs opp gelatinpulveret i vann, som er kokt opp og blitt kjølt ned til ca. 80 °. Hell blandingen i bollen med champagne, og rør godt mens du heller, og rør videre i 1 minutt.

Trinn 2

Legg 8 glass på skrå i en muffinsform av metall. Fordel champagneblandingen i glassene, og sett formen med glassene i kjøleskapet til geleen er fast.

FOTO: Skovdalnordic.com
FOTO: Skovdalnordic.com Vis mer

Trinn 3

Andre lag med kondensert melk: Hell kondensert melk i en bolle. La det kokende vannet kjøle ned til 80 °, og hell 2 1/2 dl av vannet i bollen mens du rører. Riv skallet av appelsinen fint, og tilsett den. Løs gelatinpulveret opp i en annen skål i resten av det varme vannet, og hell deretter vannet i bollen med kondensert melk mens du rører hele tiden.

FOTO: Skovdalnordic.com
FOTO: Skovdalnordic.com Vis mer

Trinn 4

Vend glassene med den avkjølte champagnegeleen, så de ligger skrått til den andre siden. Fordel melkelaget i glassene, og sett igjen formen i kjøleskapet inntil geleen er fast.

FOTO: Skovdalnordic.com
FOTO: Skovdalnordic.com Vis mer

Trinn 5

Tredje lag med champagne: Lag en ny omgang med champagnegelé som i trinn 1, og fordel den i glassene, som nå skal stå på bordet. Sett glassene i kjøleskapet til geleen er stiv.

FOTO: Skovdalnordic.com
FOTO: Skovdalnordic.com Vis mer

Trinn 6

Pensle sirup på kanten av et glass, og vend det i spiselig gullstøv. Fortsett med resten av glassene. Så er desserten klar til servering.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer