Hvordan Lage Chili Con Carne

Chili con carne med ris og yoghurtkrem

En utrolig enkel og smakfull klassiker det er verdt å lære seg.

KOMPLETT_ Bønner, chili, tomater, koriander, kanel og spisskummen. Deilige smaker og krydder gjør denne retten komplett! Foto: All Over Press
KOMPLETT_ Bønner, chili, tomater, koriander, kanel og spisskummen. Deilige smaker og krydder gjør denne retten komplett! Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 60 minutter​Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:1 løk2 hvitløkfedd1–2 ferske røde chili2 ss rapsolje til steking2 ss knust spisskummen1 ss kanel1 ss knust koriander600 g karbonadedeig1–2 ts chiliflaksalt og nykvernet pepper1 boks hakkede tomater2 ½ dl okse- eller kalvebuljong1 boks kidneybønner

Yoghurtkrem

3 dl yoghurt naturellknust spisskummen etter smaksalt og nykvernet pepper

Tilbehør

4 dl jasminris1 fersk rød chili4 ss ferskhakket mynte

Slik gjør du:

1. Finhakk løk, hvitløk og chili. Varm opp oljen i en stor kjele, og stek løk og chili sammen med krydderne. Tilsett kjøttet litt av gangen i løkblandingen, slik at det brunes. Krydre med chiliflak, salt og pepper. Hell hakkede tomater og buljong i kjelen, og la retten småkoke i 30 minutter. Rør gjerne i kjelen innimellom. 2. Skyll bønnene i en sil, og hell dem i kjelen. La retten småkoke ytterligere 25 minutter. Smak til med chili, salt, spisskummen og kanel.3. Yoghurtkrem: Rør yoghurt sammen med spisskummen, salt og pepper.4. Tilbehør: Kok risen etter anvisning på pakken. Pynt den kokte risen med finhakket chili og mynte. Server chili con carne med ris og yoghurtkrem til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer