CHILI CON CARNE: Gjør middagen til et skikkelig festmåltid. Vi anbefaler denne retten. Foto: Line Falck
CHILI CON CARNE: Gjør middagen til et skikkelig festmåltid. Vi anbefaler denne retten. Foto: Line Falck Vis mer

Chili Con Carne

Chili con carne med selleri og gulrøtter

Lyst på en smaksrik middag? Prøv ut denne spicy retten

Publisert

Tid beregnet på denne retten: 30 min
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 1 løk
  • 2 hvitløkfedd
  • 1–2 ferske røde chili
  • 3 ss olivenolje til steking
  • 1 ts spisskummen
  • 1 hel kanelstang
  • 500 g karbonadedeig av okse
  • 300 g knollselleri
  • 3 gulrøtter
  • 2 bokser flådde tomater
  • 1 boks kikerter
  • 1 boks røde bønner
  • salt og nykvernet pepper
  • ½ savoykål

Servering

  • gresk yoghurt
  • bredbladet persille
CHILI CON CARNE: Chili con carne varmer på kalde kvelder! Foto: Line Falck
CHILI CON CARNE: Chili con carne varmer på kalde kvelder! Foto: Line Falck Vis mer

Slik gjør du:

1. Skrell løk og hvitløk og finhakk dem. Rens chilien og finhakk den. Varm opp olje i en tykkbunnet kjele. Fres løk og hvitløktil den er blank. Tilsett chili, spisskummen og kanelstang.

2. Tilsett kjøttet og brun det godt. Skrell selleri og gulrøtter og skjær dem i mindre stykker. Bland selleri, gulrøtter og flådde tomater i kjelen. Fyll en av de tomme tomatboksene med vann og hell vannet i kjelen. Legg lokket på og la retten småkoke i 40 minutter.

3. Tilsett kikerter og bønner og la retten småkoke ytterligere 20 minutter. Smak til med salt og pepper.

4. Skjær savoykålen i strimler og bland den i retten rett før servering.

5. Servering: Anrett chili con carne i skåler og topp med yoghurt og litt persille.

Velbekomme!

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer