MIDDAGSTIPS: Trikset for å lage en god chiligryte er å gi den sterk smak mot det litt søte og fete. Her får retten smak av mørk sjokolade og bakt gresskar. FOTO: Nina Malling
MIDDAGSTIPS: Trikset for å lage en god chiligryte er å gi den sterk smak mot det litt søte og fete. Her får retten smak av mørk sjokolade og bakt gresskar. FOTO: Nina Malling Vis mer

Middagstips:

Chilifylte butternutsquash

Du kan også servere chiligryten i skåler i stedet for i skallet av butternutsquashen.

Publisert

Chilifylte butternutsquash

4 porsjoner / Tid: 1 time 20 min

Ingredienser:

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200°. Del butternutsquashen i to på langs, og fjern kjernene.
  2. Skjær gresskarkjøttet i terninger ved å skjære snitt på langs og tvers uten å skjære gjennom skallet. Pensle overflaten med olje, og legg dem på bakepapir på en stekeplate med skallet ned. Stek i ovnen i ca. 40 minutter til de er møre.
  3. Rens og finhakk løk. Rens og press hvitløken. Rens og hakk chili.
  4. Stek løk, hvitløk og chili i olje i en kjele. Tilsett paprika, kanel, spisskummen, salt, pepper og karbonadedeig. La kjøtte bli brunt, og tilsett hakkede tomater og tomatpuré.
  5. Kok opp blandingen. Skyll bønnene i kaldt vann. Tilsett sjokolade, rødvinseddik og bønner, og la det koke til squashen er ferdig stekt. Bruk en skje for å løsne gresskarkjøttet fra skallet. Legg gresskarkjøttet i kjelen. La retten koke noen minutter. Smak til, og anrett chiligryten i butternutskallene. Topp med revet cheddarost, og stek de chilifylte butternutsquashene i ovnen i ca. 10 minutter til osten er gyllen og sprø.
  6. Topp med grovhakket persille, og server.

LES OGSÅ: Fysen på noe godt? Prøv disse små pæretertene med ingefær og mandelkrem

LES OGSÅ: Perfekt pizzadeig - her er oppskriften!

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer