Middagstips:

Chilifylte butternutsquash

Du kan også servere chiligryten i skåler i stedet for i skallet av butternutsquashen.

MIDDAGSTIPS: Trikset for å lage en god chiligryte er å gi den sterk smak mot det litt søte og fete. Her får retten smak av mørk sjokolade og bakt gresskar. FOTO: Nina Malling
MIDDAGSTIPS: Trikset for å lage en god chiligryte er å gi den sterk smak mot det litt søte og fete. Her får retten smak av mørk sjokolade og bakt gresskar. FOTO: Nina Malling Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Chilifylte butternutsquash

4 porsjoner / Tid: 1 time 20 min

Ingredienser:

  • 2 små butternutsquash
  • 1 ss olivenolje
  • 1 løk
  • 3 hvitløkbåter
  • 1 liten rød chili eller 1 ts tørkede chiliflak
  • 1 ss olivenolje
  • ½ ss røkt paprikapulver
  • 1 ts kanel
  • ½ ss spisskummen
  • salt
  • nykvernet pepper
  • 400 g karbonadedeig
  • 2 bokser hakkede tomater
  • 140 g tomatpure
  • 30 g mørk sjokolade
  • 3 ss rødvinseddik
  • 1 boks kidneybønner
  • 200 g cheddarost
  • bredbladet persille

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200°. Del butternutsquashen i to på langs, og fjern kjernene.
  2. Skjær gresskarkjøttet i terninger ved å skjære snitt på langs og tvers uten å skjære gjennom skallet. Pensle overflaten med olje, og legg dem på bakepapir på en stekeplate med skallet ned. Stek i ovnen i ca. 40 minutter til de er møre.
  3. Rens og finhakk løk. Rens og press hvitløken. Rens og hakk chili.
  4. Stek løk, hvitløk og chili i olje i en kjele. Tilsett paprika, kanel, spisskummen, salt, pepper og karbonadedeig. La kjøtte bli brunt, og tilsett hakkede tomater og tomatpuré.
  5. Kok opp blandingen. Skyll bønnene i kaldt vann. Tilsett sjokolade, rødvinseddik og bønner, og la det koke til squashen er ferdig stekt. Bruk en skje for å løsne gresskarkjøttet fra skallet. Legg gresskarkjøttet i kjelen. La retten koke noen minutter. Smak til, og anrett chiligryten i butternutskallene. Topp med revet cheddarost, og stek de chilifylte butternutsquashene i ovnen i ca. 10 minutter til osten er gyllen og sprø.
  6. Topp med grovhakket persille, og server.

LES OGSÅ: Fysen på noe godt? Prøv disse små pæretertene med ingefær og mandelkrem

LES OGSÅ: Perfekt pizzadeig - her er oppskriften!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer