Chilifylte butternutsquash
4 porsjoner / Tid: 1 time 20 min
Ingredienser:
- 2 små butternutsquash
- 1 ss olivenolje
- 1 løk
- 3 hvitløkbåter
- 1 liten rød chili eller 1 ts tørkede chiliflak
- 1 ss olivenolje
- ½ ss røkt paprikapulver
- 1 ts kanel
- ½ ss spisskummen
- salt
- nykvernet pepper
- 400 g karbonadedeig
- 2 bokser hakkede tomater
- 140 g tomatpure
- 30 g mørk sjokolade
- 3 ss rødvinseddik
- 1 boks kidneybønner
- 200 g cheddarost
- bredbladet persille
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 200°. Del butternutsquashen i to på langs, og fjern kjernene.
- Skjær gresskarkjøttet i terninger ved å skjære snitt på langs og tvers uten å skjære gjennom skallet. Pensle overflaten med olje, og legg dem på bakepapir på en stekeplate med skallet ned. Stek i ovnen i ca. 40 minutter til de er møre.
- Rens og finhakk løk. Rens og press hvitløken. Rens og hakk chili.
- Stek løk, hvitløk og chili i olje i en kjele. Tilsett paprika, kanel, spisskummen, salt, pepper og karbonadedeig. La kjøtte bli brunt, og tilsett hakkede tomater og tomatpuré.
- Kok opp blandingen. Skyll bønnene i kaldt vann. Tilsett sjokolade, rødvinseddik og bønner, og la det koke til squashen er ferdig stekt. Bruk en skje for å løsne gresskarkjøttet fra skallet. Legg gresskarkjøttet i kjelen. La retten koke noen minutter. Smak til, og anrett chiligryten i butternutskallene. Topp med revet cheddarost, og stek de chilifylte butternutsquashene i ovnen i ca. 10 minutter til osten er gyllen og sprø.
- Topp med grovhakket persille, og server.
LES OGSÅ: Fysen på noe godt? Prøv disse små pæretertene med ingefær og mandelkrem
LES OGSÅ: Perfekt pizzadeig - her er oppskriften!