Dessert:

Choko-mokka-mousse med nøttecrunch

Nøtter og sjokolade i en dessert slår aldri feil!

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

4 personer
Tid: 20 min
Kjøletid: 2–3 timer

Ingredienser
200 g melkesjokolade
2 ½ dl kremfløte
½ dl nylaget kaffe, f.eks. espresso

Nøttecrunch
75 g hasselnøttkjerner
2 ss flytende honning

Til servering
100 g blåbær

Slik gjør du

1. Choko-mokka-mousse: Hakk melkesjokoladen fint, og ha den i en bolle. Varm 1 dl krem­fløte opp i en liten kasserolle. Pisk 1 ½ dl fløte til en luftig krem med en elektrisk pisker i en bolle. Hell den varme fløten og varme kaffen sammen med melkesjokoladen, og rør det raskt sammen til sjokoladen er smeltet. La det stå et par minutter, og vend det deretter forsiktig i kremen. Hell moussen i 4 porsjonsglass, og sett dem i kjøleskapet i 2–3 timer.
2. Nøttecrunch: Rist hassel­­nøttene på en tørr panne i ca. 5 minutter, til de er lett gylne. Tilsett flytende honning, og la den fordele seg omkring nøttene. Legg nøttene på et stykke bakepapir. Avkjøl nøttene, og hakk dem grovt.
3. Servering: Skyll og tørk blåbærene. Server choko-­mokka-mousse med nøttecrunch og friske blåbær på toppen. Og nyt eventuelt en god kopp kaffe eller te til.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer