MIDDAGSTIPS: Imponer gjestene med disse knallgode chorizo- og rekespydene. FOTO: Nina Malling
MIDDAGSTIPS: Imponer gjestene med disse knallgode chorizo- og rekespydene. FOTO: Nina Malling
Middagstips:

Chorizo- og rekespyd med ertedipp og frisk bomkålsakat

Disse spydene kan serveres som en hovedrett med sommerlig tilbehør, men de er også gode som forrett eller på en buffé.

Chorizo og rekespyd med ertedipp og frisk blomkålsalat

4 porsjoner / Tid: 40 min

Ingredienser:

  • 300 g store reker eller scampi (kjøp miljømerket)
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts paprika
  • 2 ts tørket oregano
  • 1 hvitløkbåt
  • salt nykvernet pepper
  • 150 g chorizo
  • små grillspyd

Ertedipp:

  • 200 g frosne erter
  • 2 hvitløkbåter
  • 1 dl skyr eller gresk yoghurt
  • salt
  • nykvernet pepper
  • 1 ss sitronsaft

Frisk blomkålsalat:

  • 1 blomkål
  • 50 g rucola
  • 1 eske spirer
  • 2 dl blandede bær
  • 3 vårløk
  • 3 ss olivenolje
  • saft av ½ sitron
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ts honning
  • salt
  • nykvernet pepper
  • 50 g mandler
  • 150 g fetaost

Servering:

  • grovt brød
  • frisk oregano

Slik gjør du:

  1. Rens reker, men la gjerne halen sitte på. Legg dem i en bolle, og tilsett olje, sitronsaft, paprika, oregano, revet hvitløk, salt og pepper. Rør om, og la rekene marinere mens du forbereder resten av måltidet.
  2. Hakk blomkålen fint i en food-prosessor. Bland blomkål med rucola, spirer, bær og vårløk skåret i tynne ringer.
  3. Rør olje, sitronsaft, sennep, honning, salt og pepper sammen til dressingen, og bland den i salaten. Rist mandler i en tørr panne, hakk dem grovt, og dryss over salaten sammen med smuldret fetaost.
  4. Tin ertene. Rens og press hvitløken. Kjør erter og hvitløk med skyr eller yoghurt til en kremet dipp, og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  5. Skjær chorizopølser i skiver, og sett dem på små grillspyd. Sett deretter en reke på hvert spyd.
  6. Stek spydene et par minutter på hver side i en panne til rekene er gjennomstekt og pølsen er sprø.
  7. Server straks med ertedipp, blomkålsalat og brød. Pynt med frisk oregano.

LES OGSÅ: Svimlende god cookiekake med sjokolade, nutella og marshmallows

Til forsiden