Chorizo og rekespyd med ertedipp og frisk blomkålsalat
4 porsjoner / Tid: 40 min
Ingredienser:
- 300 g store reker eller scampi (kjøp miljømerket)
- 2 ss olivenolje
- 1 ss sitronsaft
- 1 ts paprika
- 2 ts tørket oregano
- 1 hvitløkbåt
- salt nykvernet pepper
- 150 g chorizo
- små grillspyd
Ertedipp:
- 200 g frosne erter
- 2 hvitløkbåter
- 1 dl skyr eller gresk yoghurt
- salt
- nykvernet pepper
- 1 ss sitronsaft
Frisk blomkålsalat:
- 1 blomkål
- 50 g rucola
- 1 eske spirer
- 2 dl blandede bær
- 3 vårløk
- 3 ss olivenolje
- saft av ½ sitron
- 1 ts dijonsennep
- 1 ts honning
- salt
- nykvernet pepper
- 50 g mandler
- 150 g fetaost
Servering:
- grovt brød
- frisk oregano

Glem sushi - nå er det poké som gjelder!
Slik gjør du:
- Rens reker, men la gjerne halen sitte på. Legg dem i en bolle, og tilsett olje, sitronsaft, paprika, oregano, revet hvitløk, salt og pepper. Rør om, og la rekene marinere mens du forbereder resten av måltidet.
- Hakk blomkålen fint i en food-prosessor. Bland blomkål med rucola, spirer, bær og vårløk skåret i tynne ringer.
- Rør olje, sitronsaft, sennep, honning, salt og pepper sammen til dressingen, og bland den i salaten. Rist mandler i en tørr panne, hakk dem grovt, og dryss over salaten sammen med smuldret fetaost.
- Tin ertene. Rens og press hvitløken. Kjør erter og hvitløk med skyr eller yoghurt til en kremet dipp, og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
- Skjær chorizopølser i skiver, og sett dem på små grillspyd. Sett deretter en reke på hvert spyd.
- Stek spydene et par minutter på hver side i en panne til rekene er gjennomstekt og pølsen er sprø.
- Server straks med ertedipp, blomkålsalat og brød. Pynt med frisk oregano.
LES OGSÅ: Svimlende god cookiekake med sjokolade, nutella og marshmallows