Cookies:

Cookies med lakris

De bløte lakrisstengende er himmelske i kombinasjon med sprø cookies med hasselnøtter.

COOKIES MED LAKRIS: Hvis du er glad i lakris er disse cookiesene virkelig noe for deg. FOTO: Martin Tanggaard
COOKIES MED LAKRIS: Hvis du er glad i lakris er disse cookiesene virkelig noe for deg. FOTO: Martin Tanggaard Vis mer
Publisert

Cookies med lakris

Tid: 10 minutter / Hviletid, deig: 1–4 timer / Baketid: 12 minutter / Antall: 30 stk.

Ingredienser:

  • 2 egg
  • 200 g brunt sukker
  • 200 g sukker
  • 350 g mykt smør
  • 400 g hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 100 g hasselnøttkjerner
  • 75 g soltørkede tranebær
  • 4 lakrisstenger med salmiakk (Heksehyl eller Pepe)
  • 1 klype salt

Slik gjør du:

  1. Rør egg, brunt sukker og sukker godt sammen i en bolle. Tilsett smør, og rør videre. Bland mel og bakepulver i en annen bolle, og vend det i sukkerblandingen så du får en jevn deig.
  2. Hakk hasselnøtter grovt, og vend hasselnøtter og tranebær i deigen.
  3. Hakk lakrisstengene i små biter, og rør dem i deigen sammen med salt.
  4. Rull deigen til en stor pølse på ca. 8 cm i diameter, og legg den på et fat kledd med bakepapir. Legg deigen i fryseren i 1–2 timer, eller i kjøleskapet i 4 timer.
  5. Sett ovnen på 180 °. Skjær deigen i 1 cm tykke skiver. Fordel dem på én eller flere bakeplater kledd med bakepapir, og sørg for at det er godt med plass mellom dem. Bak dem i ovnen i ca. 12 minutter.
  6. Avkjøl på en rist.

LES OGSÅ: Denne franske klassikeren smelter virkelig på tungen

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer