COOKIES MED LAKRIS: Hvis du er glad i lakris er disse cookiesene virkelig noe for deg. FOTO: Martin Tanggaard
COOKIES MED LAKRIS: Hvis du er glad i lakris er disse cookiesene virkelig noe for deg. FOTO: Martin TanggaardVis mer

Cookies:

Cookies med lakris

De bløte lakrisstengende er himmelske i kombinasjon med sprø cookies med hasselnøtter.

Cookies med lakris

Tid: 10 minutter / Hviletid, deig: 1–4 timer / Baketid: 12 minutter / Antall: 30 stk.

Ingredienser:

  • 2 egg
  • 200 g brunt sukker
  • 200 g sukker
  • 350 g mykt smør
  • 400 g hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 100 g hasselnøttkjerner
  • 75 g soltørkede tranebær
  • 4 lakrisstenger med salmiakk (Heksehyl eller Pepe)
  • 1 klype salt

Slik gjør du:

  1. Rør egg, brunt sukker og sukker godt sammen i en bolle. Tilsett smør, og rør videre. Bland mel og bakepulver i en annen bolle, og vend det i sukkerblandingen så du får en jevn deig.
  2. Hakk hasselnøtter grovt, og vend hasselnøtter og tranebær i deigen.
  3. Hakk lakrisstengene i små biter, og rør dem i deigen sammen med salt.
  4. Rull deigen til en stor pølse på ca. 8 cm i diameter, og legg den på et fat kledd med bakepapir. Legg deigen i fryseren i 1–2 timer, eller i kjøleskapet i 4 timer.
  5. Sett ovnen på 180 °. Skjær deigen i 1 cm tykke skiver. Fordel dem på én eller flere bakeplater kledd med bakepapir, og sørg for at det er godt med plass mellom dem. Bak dem i ovnen i ca. 12 minutter.
  6. Avkjøl på en rist.

LES OGSÅ: Denne franske klassikeren smelter virkelig på tungen

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: